Újévi gondolatok – Győzzön a jobb, azaz a Fidesz!

Minden, magát nemzeti érzelműnek valló magyar ember számára a tavaszi parlamenti választás az idei esztendő legfontosabb eseménye. Számunkra, határokon kívül rekedetek számára is. Merthogy a határokon átívelő nemzetegyesítés folyamatában megtett minden egyes sikeres lépés tovább erősít bennünket is.

A kormányzó polgári, keresztény, konzervatív erők győzelmi esélyei nap mint nap erősödnek. A helyzet jelenlegi állása, az erőviszonyok alakulása alapján az újabb kétharmad sem kizárt. A helyzet egyértelmű: a sikeres kormányzati teljesítmény által tovább erősödött centrális erőkkel szembenálló, csak a kényszer által alkalmilag egybeterelt, minduntalan egymásra acsarkodó balliberális oldal – most már ide sorolható a korábban nemzeti radikális Jobbik is – győzelmi esélyei a semmivel egyenlők. Mindazonáltal nem árt résen lenni: a 2002-es történet álljon minden egyes meggyőződéses, elkötelezett jobboldali előtt figyelmeztető jelként. Annak ellenére, hogy ez a Fidesz már nem az a Fidesz, a jelek szerint sikeresen elnőtte az akkoriban még rá jellemző politikai naivitást, mint ahogyan ez a liberálbolsi baloldal sem az a liberálbolsi baloldal már.

Erdélyi magyarként – különösen 2010 óta, a teljes jogú állampolárság felvevése lehetőségének biztosítása óta, különös tekintettel a 2004. december 5-ei referendumra – számomra, számunkra, határon kívüliek számára még jó hosszú ideig nem kérdés, kire ikszeljünk. Éppen ezért sokunk számára érthetetlen a Fidesznek az RMDSZ irányában mutatott elnéző, megbocsátó barátsága. Ne feledjük: egy olyan szervezetről van szó, amelynek kulcsvezetői a rendszerváltás óta a balliberális oldal iránti nyílt vonzalmukkal, a Kádár-rendszer kulturális életében meghatározó szerepet játszó figurákkal ápolt barátságukkal, a vadprivatizálás nyomán született posztkommunista kötődésű üzleti körökkel kialakított kapcsolataikkal hívták fel magukra a figyelmet. És ápolnak a mai napig jól gyümölcsöző, azaz busás anyagi haszonnal járó kapcsolatokat.

Az erdélyi magyar közösség tagjai többnyire tudják: ki mennyit ér. Ezért nem képes ma már az RMDSZ jobb esetben legfennebb 300 ezer szavazót megszólítani. A többiek, legalább kétszer 300 ezren simán távolmaradnak az urnáktól, mivel nem bíznak már abban, hogy a román háttérhatalom támogatását (is) élvező “szövetség” el-, kimozdítható egyeduralkodói pozíciójából. Különösen most, hogy eme pozícióinak megszilárdításához, hirtelen támadt békülékenységével, a Fidesz is hozzájárult. Nagy hiba az RMDSZ részéről, akár végzetes is lehet – bár tudjuk: tömegdemokráciákban csak azok véleménye számít, akik az urnáknál akaratukat kifejezték -, hogy az erdélyi magyar voksok 85-90 százalékát magukénak tudva, azt hiszik, ilyen arányú a valós támogatottságuk is…

Ezt egyszer talán a Fideszben is elismerik. Felismerni már régen felismerték, de sajnos az erdélyi autonomista ellenzék, minden Fidesz felől érkező korábbi támogatás ellenére, elsősorban saját alkalmatlansága okán, képtelen volt élni a helyzet adta lehetőséggel. Amiként elismerik azt is, hogy tévedés azt hinni, hogy az RMDSZ – Markó, Borbély, Frunda félreállításával, az “ifjútörökök” megnövekedett befolyásával – máris megreformálódott. Nem, az RMDSZ lényegét tekintve maradt az, ami volt: az erdélyi magyar politikai pluralizmus ellensége, a román háttérhatalom (deep state) – amely tudvalevőleg nemzetbiztonsági kockázatként kezeli a romániai magyarságot – tetszés szerint manipulálható eszköze.

Máris hallom a vádat az “újságíróktól”, akik természetszerűleg baloldaliak, hogy aszongya propagandistaként nyilvánultam meg, vagy ha úgy tetszik, ellenpropagandistaként. Ha ők mondják… Én vállalom.

Boldog új évet! (Nekik is.)

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Mint a mesében: térdeltek is, meg nem is…

Azt kérdezte az middlesborough-i angol-román barátságos labdarúgómérkőzés előtt az egyik erdélyi magyar hírportál, hogy vajon …

13 hozzászólás

 1. Ezen sem csodálkozom ,mint az USA filmiparából és feminista ,genderi ,……. stb. világából nemzetközivé terjedt balosan ,sorosisztikusan liberális megmondó csőcselékeket túrják ki állasukból a csörtető ballibsi fiatalok.

 2. Rabló Idő

  Orbán egyértelműen megmondta: azt a pártot támogatják, akire a többség szavaz. Egymással torzsalkodó pártocskákat nincs értelme az anyaországból támogatni.

  Idehaza sem sikerült többséget szereznie az ellenzéknek, ezért kuncsorog külföldi támogatásért. Ezt akarja az RMDSz ellenzéke is? Mindegyik visszatetsző.

  Tetszettek volna urnák elé szólítani az otthonmaradókat, ha már az RMDSz-eseket nem sikerült átállítani.

  • Fari(zeus)demokrácia

   Egyenlőség eszméje abszurditása

   Ma már az egyenlőség eszméje és főleg gyakorlata természetellenes, mert míg a jogrend formális egyenlőséget hirdet, addig a természetben a szereplők szellemi képessége nem egyenlő. A természetes evolúció egyensúlyi, echipolenciális helyzeten alapszik, amit a komplementáris egyenlőtlenségek hoznak létre. Az egyének viszont elsősorban genetikailag, következésképpen pedig fizikálisan, szellemileg, anyagilag, társadalmilag stb. nem egyenlőek. Mivel csak egy formális egyenlőség létezik és senki. sem meri felvállalni az egyenlőtlenség nyilvánosságát, ezért az egész rendszer csak egy látszatrendszer. Az egyenlőtlenség megnyilvánul már az elemi iskola első osztályában.
   Ha a gyerekek genetikailag nem egyenlők, akkor nem is lehet elvárni tőlük egyenlő eredményességet és egyenlő elbírálást a tanító néni és a csoport részéről. A pedagógus osztályozza a gyerekeket tanulmányi előmenetelük szerint, a csoport elismeri az ügyesebbet, lidert csinál belőle.

   A természet rendjével való legelképesztőbb visszaélés a férfi és a nő egyenlőségi helyzetbe való állítása. A hím- és nőnem komplementáris helyzet. Közöttük egyenlőségi jelet tenni visszaélés a természet rendjével. Párhuzamos síkra helyezni a nőt a férfival és különösen a nőt a férfi funkcióval társítani, azt jelenti, hogy a társadalmat megfosztjuk a női funkciótól. A férfi nő nélkül csak fél ember, a nő, férfi nélkül szintén. Egészet csak a férfi és nő eggyé olvadása jelent. Ugyanilyen aberráció a homoszexuálisnak egyenlő jogi státust biztosítani a biszexuálissal. A homoszexualitás természetellenes helyzet, a homoszexuális ember nem nemzőképes, nem képes biztosítani a társadalom folytonosságát.

   És itt kezdődik a demokratikusnak nevezett társadalomberendezkedésű rendszerek farizeizmusa, illetve a társadalomvezetésre gyakorolt destruktív hatása. Ezzel szemben a mai demokratikus jogrendben a hatalmi struktúrák szintjén nem a szellemi, minőségi, hanem a számbeli, mennyiségi fölény érvényesül. Míg a felnőtt szavazóképes lakosság 10 százaléka birtokolja a szellemi értékek 90 százalékát, addig a hatalmi struktúrák döntéshozatalában ezek a szellemi értékek csak 10 százalékot jelentenek. A demokratikus társadalomszervezés mai formájában megfosztja önmagát a szellemi potencia 90 százalékától. Ez nem hasznosul a döntéshozatalban. Érdekes a társadalmat képviselő testület viszonyulása ehhez a helyzethez. A nagy többség nem viszonyul sehogy, mivel nem ismeri az evolúció természetes dinamikáját és így engedi vezetni magát a 90 százaléktól. Aki ismeri a társadalmi evolúció dinamikáját, az felismeri azt, hogy ez ritkán vagy soha nem fedi a választók étvágyát. Azért, hogy megmaradhasson a hatalmi struktúrában.

   • Rabló Idő

    Megártott a köményes?

    Mivel akarod mérni a “minőségi fölényt”? A Te kocsmádban kinek a fölényét ismerik el? Aki nagyobbat üt, vagy akinek hosszabb a kése?

    A cigányoknak elég egy zsák pityóka és néhány doboz konzerv, hogy fölényed elismerjék.

    A göregáborbíróúr szavajárásával akarsz “minőségi fölényt” érzékeltetni? Csak a magad minőségét járatod le vele.

 3. Stalin Leninson

  Úgy tűnik, a fidesz esélyeit semmi sem veszélyezteti, a 2/3 is meglesz simán. Talán az azt követő választásokon is, vagy méginkább.
  Ha választanom kellene akkor a jelenlegi helyzetben kénytelen lennék a fideszre szavazni, mint a választható legkisebb rosszra.
  Mert jó választás egyszerűen nincs és úgy tűnik, még évtizedekig nem is lesz. Ilyen lett a világ és ebben oroszlánrésze van a migrációs válságnak.

  • A baj az, hogy sokan azt gondoljak, hogy a fidesz mellett csak egy szögesen ellentetes gondolkodasu es programmal rendelkezö part lehet ellenzek.
   Ez hatalmas tevedes, a fidesz mellett elferne egy masik konzervativ part is ami nagyobb hangsulyt fektet pl a nyugdijasokra, a turizmusra, a kemenyseprökre es a mokusokra vagy az isten haragja tudja.
   Biztos van olyan szegmens ,amit a fideszprogram nem jol kezel , de ettöl meg nem kell szelsöbaloldali, vagy neoliberalis partnak lennie.
   Ezert nincs ellenzek, mert a nep nem ker a liberalizacio “jotekony ” hatasabol.
   Mi önzetlenül meghagyjuk a nyugatnak a teljes elvezetet !

 4. I like juice

  Orbán ugyanolyan pártállamot épít, mint amilyen Kádár rendszere volt, csak nacionalista, populista felhangokkal. Aki ezt a korrupt rezsimet támogatja, az Orbán-klán érdekeit szolgálja a magyar nép helyett.

 5. Reménykedni tudunk de még nem kell hátradölni. A baloldal csak egymással bibelödik, a jobbiknak már nincs saját politikai nézetei, ide is oda is probál alkalmazkodni. Mindenkivel összefogna, csakhogy teljesüljön Simicska a “fönökük” bosszúja, itt már látszik, hogy csak erre megy ki a játék. Vona kivetközött magából ö már csak egy bábú lett akit a háttérben mozgatnak.

 6. Az RMDSZ-ben nem lehet bízni. Volt 27 évük, hogy tegyenek a magyarságért, de soha semmit nem tettek.(csak:választások előtt leaszfaltoztak egy-egy utat a falvakban). Az RMDSZ megalakulásakor még több mint 1 milliós szavazóbázissal rendelkezett, de eladta magár a román pártoknak így a szavazók elpártoltak és már a 300 ezret sem éri el a támogatottságuk.
  Én sem szavazok már hosszú évek óta ezekre.

 7. Nem messzi tájak fölfedezője: Pógári mennyországban járt, ki se küldött munkatársunk

  Határtalan önbizalmú ország! Itt minden nagyon jó, nagyon szép! Az újságban, Rádióban, Tv-ben! Külön dervisek, szervilisek mantrázzák a nagy vezető csodálatos képességeit, a régijóba (mostmá Európa régijó!) jól bevált szocializmus hagyományai szerint! Háttérből a jól képzett nagy öregek, önmagukat is felülmúlva koptatják a fényező smirglit!
  Dícsértessék Orrbán Viktor! Pártunk és kormányunk! Kizsákmányolásunk „jobban teljesít!” A FIDESZ jobban teljesít! Háromszor annyi menekült nyugatra, mint a kommunisták miatt!
  Az életszínvonal naponta emelkedik, a hazugság gátjának átszakadása folytán! Az elöntött lakosság, Vagy futva menekül a parttalanság okán, más, határon túli vidékekre, vagy éhségtől fuldoklik, mint levegőtlenségnél megszokott! Kap néha némi élelmiszer segélyt, a romló halálozási statisztika feljavítása okából, de ez nem csökkenthet a költségvetési csalók, lopók jövedelmét! Se a hivatalban ülők hivatalos kvótáját a plusz jövedelemhez jutást illetőn!
  Államforma az új feudalizmus! Mint tudjuk a „hű béreseket” búsásan jutalmazzák! Nagybirtok, nagy ház, (palota) nagybeosztás, nagy lehetőség! „minden szinten, szinte minden” virul akár a korrupció, napról-napra nő a „porció”! Egyre vörösebb, véresebb, csak arcuk nem pirul belé! Ők genetikailag szégyentelenek!
  A szaga ugyan kellemetlen, mint az erőszakos duggatással szaporított (mostpántlikájé) régi neve muskátli, de, az parasztos! Nem menő a paraszt most! Színe is gyengécske halovány kék! Erősebbnek kék lenni! A vöröset áhítók szavazataikkal bekavarnak így a kék, nem tud kékülni, ahogy kék!
  Valutája a vízgőznél illékonyabb Forint, százmilliárdos tételbe képes köddé válni, és svájci bakszámlákon „kicsapódni” a „becsapottak” kárára! Az ügyletnek „ügyintézője” felelőse, szintén fellelhetetlen, vagy tisztes őszapó képében jelenik meg, aki segítséget nyújt, fiának házvásárlásakor!
  A pórnép, a porban fetreng, és a múlt ködén mereng! Régen is loptak! De a lovak hullajtásán éldegélő veréb népesség is kapott zabot, hogy zabos ne legyen! De az új lovak, az istálló padlásán lakva, nem látják a szürke a verebeket tartanak beöltözött vérebeket, akiket arra treníroznak, hogy uraik „rendje, rend a lelke mindennek” „Miképp a mennybe (kelepcéjükbe) menj be, azonképp a földön is!
  2015-02-26

 8. A Remete levele: az újévről

  Tudod van nékem, 1 kis rádióm, aztat hallgatom. Nincs mán szabad Európa, csak az unijó, vagy mi a rossebb. Aztán, ugye, jön az újév, de nem látnak a jövőbe, mint én a hajnali ködbe. Csak tapogatnak, mint a vak, merre kéne menni. Közbe vitáznak, kell-e kőccsön, nem kell kőtsön, ezt se bírják fizetni, ami van, de kőteni azt nagyon szeretnek. Ha mást nem, hazugságot, aztán elvitatkoznak, melyiké nagyobb. Aztán az egészet parlamentnek híjják! Bizony mondom, mag lebírtam menni a szendrői cigány kocsmába, ott hallottam ilyen vitát, mék hazudik nagyobbat, és melyiknek van igaza. Egyiknek se. Magáét, fújja, mint bolond a trombitát, oszt leszólja másik „rícsaját”
  Az utat végig kell járni, úgy látom. Ezek akkor építették a betonodút, mikor máshol már bontották! Akkor építenek ótópályát, mire a benzin elfogy, vagy megfizethetetlen drága! Az ökröt meg országházba kűdik, bőg is a marhája becsülettel, de húzni azt nem fog, Legfeljebb jó fizetését! Mindenik ojan okos, olyan nincs más, de mégiscsak szarság sül ki belűle. Te érted ezt fijam? Meg tudja ezt valaki magyarázni? De nemcsak kilátás nincs, belátás se! Egyszer elfogy a nép türelme, oszt elzavarja, az egész pióca bandát, oszt bedobálja a forró vízbe, pokol tűzibe, ahová valók vónának! Leszámolásrúl sutyorog a nép, de hogy tudják kiválogatni, melyiket kell agyonütni, melyiket felakasztani? Sok egyenruhás is meg van zavarodva, eddig legalább pénzér vitte vásárra a bőrit, végezte a piszkos munkát, azt hitte a marha, maga hatalmát védi, most meg megint az urakét kéne! Mennek az új polgárság eszme kötőfékén, mint marha a kolomp után! Oszt nem veszi észre, kilóg a segge nadrágbúl, újra meg nem telik, elszedik adóba! De hát másról se szól az irodalom is, mint a felül lévőkről, oda vágyik az ember. Egyszer próbálta meg lelökni, elzavarni őket, de buta vót hozzá, meg erősebb vót a vágya, felülre kerülni. Ezért újra meg kellett engedni, ő meg megint a gödör alját ássa! Óvastam valahol, régi korba az okosakat agyonütték, mert kihasználta a többit. Kár vót elfelejteni. Most vannak okosok, akinek a pénz is fial, mint a malac. No, mindenki malacot akar. De kölcsönből vesz, a kamat nevű takarmányért dógozik, amitől a kölcsön adó disznója hízik, néki fial, te meg sovány nyomorúlt leszel. Az ólad is elveszik, ami a köccsönből lett! Osztán bankrendszernek híjják ezt a disznó ólat! Vót, Horthy rendszer, szocialista rendszer, most bankrendszer van? Kódusabb a nép lassan, mint Horthy alatt vót, megint, 3 millió kódust emlegetnek! Annyi a hajléktalan, hogy fogom a konkurenciát bírni, nem tudom elképzelni se! Hallom Pesten bűntetni akarják űket, mint a kurvákat! De ha megfizeti az adót, lehet kurva vállalkozó! (Lesz e kódus vállakozó, mit hallasz?) Szerintem minden vállalkozó az, csak le kell adja a sápot az államnak, hogy lopni hagyja! Ha nem lop, nem él meg!
  No, Esten áldjon! Te mit gondolsz ezekrűl? Csak vénemberesen töprengek magányomba, de a nagyfejűek se okosabbak nálam, ahogy hallom. Akkor mért űk vannak ott, azt mondaná meg valaki?
  2011-11 30.

 9. A Kicserélődött magyarokrúI! öreg barátom Remete levele
  Tudod, sok időm van, mióta munkáho már vén vagyok! Sok jó lélek kis kosztomat el hozza meg az olvasni valómat! Idősebb Vargyasi Daniel István báró az 1744. évi országgyűlés tagja, (Micu-Klein püspök kortársa) emlékiratában már a folyamatot követjük nyomon. Az emlékíró ideges figyelemmel kíséri a románok elszaporodását”! Ez ugyanannyira, elárasztotta szinte egész Erdélyt, hogy úgy látszik, három bevett nemzete közül kettőt, ha nem is felülmúl, de már felér vele. Csodálatos ennek a népnek a szaporasága, látjuk ugyanis, hogy számos falu, melyet még 50 évvel ezelőtt részben oláhok, részben magyarok vagy szászok vegyesen laktak, ma pedig kihalva a régi lakosok, minden helyüket az idegen oláhok termékeny sarja tartja megszállva. Azon kívül számos falu látható, amelynek csak templomai és az őket körülvevő falak és tornyok árulják el, hogy valamikor magyarok vagy szászok birtokában voltak. Mai lakosai valamennyien idegen oláhok, akiknek ha idejében gátat nem vetnek, még inkább, pedig ha zablájukat megeresztik, és erejük megnövekedik, félő, hogy az idegeneknek ekkora sokaságából és annak féktelenségéből és eltűréséből, mint egykor a trójai lóból… a bevett és ősi nemzetségekre, végül az egész erdélyi népre pusztulás és végromlás tör elő. Forrás: Kocsis István: A meztelen igazságért, Püski k. k.
  No, jó szeme vót a Püspök Úrnak! A magyarok pusztulását máshol, az egész országban, ő se látta meg! Mert ugyanúgy szaporodék a némöt, a rác, tót, a cigány, mint az oláhcigány, ahogy akkoriba hitták ökőt! Mer az oláhhh, (huh a hideg is kiráz a buta hazudozó fajtájátúl!) ugyanolyan cigány, hazudozó gyáva népség, volt, és maradt! Ládd, a végén francia cigány tesvireik, nékik adták Erdély, mer, hogy ők a többség! Mint mindig a buta, jellemtelen emberek! Arra a godolatra jutottam, hogy a barbárság kora a föld természetes állapota Isten állatkertjének! A barbár szaporodék eszetlen! Egyéb szórakozása nincs, a nősténye, valagának tömködésitől! Aztán annyi kölyke van, mint a patkányoknak Az uraink meg, ők se magyarok! Felkapaszkodott Mózes népébűl valók! Történelmi tapasztalatot nem ismernek! Korszakok és nemzedékek számunkra eredménytelenül peregtek le. Igy állt elő, mai nyomorúságunk! Azt se látja, sok zsidaja, miután mindenki kipusztúlt, alólok, mellettük, egymásra támadnak, egymáson élősködnek! A gazember politikus, uzsorás, megválasztott uraink!
  Félő, hogy, az Aranka nevű, gyökértelen élősködő gyom sorsa a jövőnk! Akkor fognak kipusztulni csak, ha minköt megfojtottak! Ahho, nincs eszük, mint a növényi élősködőnek! Hiába éli túl a magja, ha gazdanövény nem lesz többé, amin élősködhetne!
  No, Istön áldjon! Lassan beadom, mint házmöstör a kapukulcsot! Feldobom, mint suszter a bakkancsot! Oszt szarni se fogok e szemét világra, amivé világuk tették!
  2018. 01. 03.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük