Lehazudják a csillagokat az égről

Nem mondok újat, amikor kijelentem, hogy e tájakon elmélet és gyakorlat, szavak és tettek nem fedik egymást, hogy a román politikusok egyet mondanak, s mást cselekszenek. Magyarán: lehazudják a csillagokat az égről. Mint ahogyan tették/teszik az Ukrajnának küldött fegyver- és lőszerszállítmányok, valamint más  harci eszközök esetében.

Amíg Kijev nyilvánosan köszönetet nem mondott a segítségért, Bukarest szemérmesen hallgatott arról, hogy fegyvert és lőszert szállított volna Ukrajnának. Mit hallgatott: egyenesen tagadta. Legutóbb december utolsó napjaiban tette ezt a gazdasági miniszter, aki egy krajovai látogatása alkalmával cáfolta, hogy a háború elejétől fogva Románia fegyvereket szállít Ukrajnának. Az említett tárcavezető „megalapozatlannak” nevezte a kijelentéseket, azzal érvelve, hogy „az általa vezetett minisztériumnak nincsenek folyamatban levő szerződései ukrajnai vállalattal vagy hatósággal Romániában gyártott fegyverekről”. Ebből mi más következik, mint az, hogy másutt gyártott fegyvereket viszont szállít. Vagy nem?

Ezt támasztja alá az orosz hadsereg vezérkari főnökének, Valerij Geraszimovnak  a minapi kijelentése is, hogy „a legnagyobb mennyiségű fegyverzetet az USA, Nagy-Britannia, Lengyelország és Románia szállította Ukrajnának”. Ezzel szemben Bukarest, a nyugati államokkal elllentétben, nyilvánosan soha nem ismerte be, hogy esetleg fegyvereket szállítana Kijevnek. Pedig mind Zelenszkij, mind Denisz Smihal kormányfő nyilvánosan is köszönetet mondtak a támogatásért.

Az eset csak alátámasztja a népi bölcsességet, hogy a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát…

Ez is érdekes

Himnusz a szabadságról

A sors különös kegye folytán érdekes, de inkább értékes élménnyel gazdagodhattam a minap: Budapesttől Kolozsvárig …

2 hozzászólás

  1. Az oláhok mást gondolnak, mint mondanak, és mást cselekszenek. Soha nem változnak meg – ők sem. Erdélynek önállósodni kell!!!

  2. A románok vérében van a csalás, hazudozás, lopás már külföldön is ha megjelennek a románok, rögtön figyelik a románokat és figyelemmel követik öket, hogy most hol fognak garázdálkodni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük