Lenne rá igény…

A következő cikket 2015. decemberében követtem el, a Székely Hírmondóban jelent meg. A mai kézdivásárhelyi tüntetés apropóján újraközlése talán nem értelmetlen…  

Ha nem velünk történne a csúfság, elgondolkoznék azon, sírjak-e vagy nevessek az egészen, de mivel mi vagyunk a jogtiprás alanyai, inkább csak magamban dühöngök. Nem feledhetem azt az égő gyűlöletet, amellyel a román hírcsatornákon folyt az uszítás ellenünk. Az esettel kapcsolatosan a médiában megszólalók között nagyítóval is alig találunk olyant, aki a józan eszére hallgatva mondott volna véleményt. Aki megszólalt, aki vállalta a nyilvánosságot, az – meggyőződésből vagy szakmai kötelezettségéből fakadóan – egytől-egyig szükségesnek tartotta a magyarveszély miatti nyilvános aggodalmaskodást.

 Jó ideje tudjuk, sejtjük, hogy Romániában semmi sem mozdul a szolgálatok tudta nélkül. Elég, ha csak a korrupcióellenes küzdelemre gondolunk, amelyhez elsősorban a legfőbb titkosszolgálat, a SRI szállítja a muníciót, akarom mondani: a bizonyítékokat. Hát, ha a korrupciós vádakat is olyan megingathatatlan bizonyítékokkal támasztják alá, mint a tervezett kézdivásárhelyi terrorcselekményt, akkor azt soha fel nem számolják…

Ezért van az, hogy a külső szemlélőben az a benyomás támadhat, hogy a szolgálatokat a régire emlékeztető módon, amolyan politikai rendőrségként működtetik.

A botrány eddigi fejleményei kapcsán azt kell mondanom: minden látványos cirkusz, a román média aktív segédletével lebonyolított hisztériakeltés, a ”főgyanúsított” Beke István harmincnapos előzetesbe helyezése ellenére, a szóban forgó terrorcselekmény vagy annak esetleges előkészítése korántsem bizonyított. Állításomat látszik bizonyítani a Román Hírszerző Szolgálat illetékesének hétfői tájékoztatása, miszerint Románia nemzeti ünnepén Kézdivásárhelyen egy pillanatra sem volt veszélyben a román állampolgárok élete.

A történet a régi viccet juttatja eszembe: – Na és bátyám, van-e itt a faluban antiszemitizmus? – kérdi az egyszeri szociológus. Mire a válasz: – Nincs. De igény, az lenne rá. Nos, Romániában sem lehet egyelőre magyar terrorveszélyről beszélni, bár – legalábbis a szerve­zett bű­nö­zés és ter­ro­riz­mus el­le­ni ügyész­ség, tágabb értelemben a szolgálatok részéről – lenne rá igény…

Ez is érdekes

Himnusz a szabadságról

A sors különös kegye folytán érdekes, de inkább értékes élménnyel gazdagodhattam a minap: Budapesttől Kolozsvárig …

2 hozzászólás

 1. Erdélybe, székelyföldre csak „tankkal és nemzetiszín zászlóval”.

  • zolatiguszti

   Erdélyben a legpusztítóbb fegyver a pina. Tessék tanulni a románoktól. Telefialták az országunkat.
   1916-ban falnak mentek.1918-ban ha nincs antnat igény rá se sikerült volna az invázió és még így is kellett hozzá az a kb 50 éves felforgatás az anyaországi részeken is hogy összejöjjön.
   Így érték el 1940-net….és ha nem állunk bele a Szovjet ellenes háborúba akkor ma lehet hogy itt is maradtunk volna.
   A tank nem hoz tartós eredményt.Tele kell szaporodni Erdélyt és utána népszavazni. kiszavazni a lerohadó demográfiájú románokat az országunkból.
   Azonnal kell csinálni egy műholdas magyar adót a székelyeknek és magyaroknak odaát. Főműsoridőben nemzeti és családi értékeket erősítő műsorokat adni, meg vállalkozáshoz szükséges hasznos ismereteket hogy előnybe kerüljenek a helyiekkel helyben.Este meg gyilkolászós filmek helyett tömény kedvcsinálós pornót tolni.:) Hátha segít a magyar demográfián…ezt már itthon is felvettem egyszer, hogy miközben volt egy európai szintű pornó iparunk gyönyörű magyar lányokkal mi a fenéért nézetjük péntek 8-tól a TV -ben a texasi láncfűrészest, vagy Walking Dead-ot?
   Most kevesen vagyunk vagy készülünk a zombi apokalipszisre? Az anyaországban péntek 8-tól Vasárnap 00-ig patakokban dől a vér.Egy Egri csillagok már megkönnyebbedés mert ott csak a létráról esnek le….Csinálni a hölgyeknek való verziót is ami őket motiválja meg adni azt amit legyártottak a férfiaknak. Minek idegesíteni a népet.Egy jó dugés után a világ is szebb…:)
   Mellé csapni azt a család támogatási rendszert ami már készül és hátha bejön.
   A tankba is csak kell ember, de ha nem kell tank az emberhez akkor sokkal több ember lehet belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük