Bécs, 2019. május 4. Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetõje és csúcsjelöltje az európai parlamenti választásokra az Osztrák Néppárt (ÖVP) bécsi kampánynyitó gyûlésén 2019. május 4-én. MTI/EPA/Christian Bruna

Auf wiedersehen, Herr Weber!

A Die Welt szétkürtölte, hogy a már csak félhivatalosan barátunknak számító Manfred Webernek a nullával egyenlőre csökkentek az esélyei arra nézvést, hogy övé legyen az Európai Bizottság elnöki tisztsége. Történt mindez azt követően, hogy a Fidesz a bajor politikus, valamint néppárti elvbarátainak is a tudomására hozta, hogy nem támogatja jelöltségét.

A német lap úgy értesült, hogy a G20-csúcstalálkozó alkalmávól Oszakában tartózkodó EU-s állam-, illetve kormányfők megállapodtak és azt Angela Merkel német kancellár is elfogadta. Mit volt, mit tennie az ingatag lábakon álló –egyébként az utóbbi időben egész testében nyárfalevélként reszkető – főmuttinak le kellett nyelnie a V4-ek által eléje tálalt békát. Különösen miután korábban Macron is úgymond feltörölte vele a padlót. Őszintén szólva nehezen eldönthető, hogy a francia elnök és a német kancellár közül melyik figura az ártalmasabb a hagyományos Európára nézve. Szerintem mindkettő.

Sokáig úgy tűnt, hogy Merkel ragaszkodna ahhoz, hogy országa és a maga személyes befolyása is még egy ideig érintetlen maradjon. Ennek a befolyásnak a bizonyítéka a EPP-s Spitzenkandidat révbe, azaz EB-elnöki székbe való lavírozása lett volna. Hát nagyon úgy tűnik, legalábbis a dolgok jelenlegi állása szerint, hogy ebből nem lesz semmi.

Manfred Weber, a szemforgató, puha gerincű kis bajor, ha nem korábban, de a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés megszavazásakor biztos magára vonta a figyelmet: oly mesterien művelte a kétszínű, balkáninak mondott politizálást, hogy még Bukarestben is megirigyelhették volna. Lehet, hogy éppen Klaus barátja – tudják, a Iohannis – ihlette? Mindenesetre olyan gyakorisággal cserélte az „európai értékek” szellemében született véleményét, mint más férfiember – ha egyáltalán lehet erről a mai politikailag korrekt viszonyok között szólni – általában a gatyáját szokta.

Mindenesetre az önismeret teljes hiányára mutat, hogy Manfredünk egyáltalán elhihette, hogy ilyen magasra – vagy ilyen mélyre? – törhet. Azok felelősségéről se feledkezzünk meg, akik elhitették vele, hogy alkalmas lenne a feladatra. Bár, ha az isiászosra gondolok, rögtön elmegy a kedvem az efféle kutakodástól. Egy világos: a jelenlegi elképzelések, elvárások szerint egy EB-elnöknek elsősorban az eszközemberi feladatok teljesítésére kell alkalmasnak lennie. Arra, hogy mindig, mindenütt azt mondja, amit tőle – valakik, de nem a választóik, mert azok nincsenek! – éppen elvárnak. Legalábbis az „európai értékek” követése ezt kívánná meg tőlük.

Az EU alapító öregjei eme „európai értékek” hallatán valószínűleg maguk is elborzadnának, s azt mondanák: mi nem ilyen lovat – értsd: Európát – akartunk.

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Hogy is van ez?

Olvasom, mekkora elégtétellel, örömmel, elégedettséggel nyugtázták egyesek,  hogy Brassó városvezetése úgy döntött, hogy a Cenk …

13 hozzászólás

 1. csakafidesz

  Egyetlen “európai értéket” tessék felmutatni! Tessék, hogy ilyen speciális dolog nem is létezik? Tényleg így van!

  • Nyúljás pacal

   A zorbán, a zérték.

   • Nyúljás pacal szerint : “A zorbán, a zérték.” — De nem mindenkinek! Van akinek a Dobrev-Gyurcsány kettős az érték, vagy “Fegyőr” és Cseh Katka kettőse a “mérték”. Mindenkinek más vezető személy hordozza az értéket.
    NYÚLJÁS “jópofaságát” csak gúnyolódó üzenetnek szánhatta.

    Az uniós szerződésekben “ÉRTÉK” NINCS EMLÍTVE, FELSOROLVA. Ezért az “érték” fogalom köztudatba bevezetésére törekvés, az e fogalomra hivatkozás csak csalafintaság az antinacionalista-globalista oldalról.
    Miként a “spiccenkandidát” sem szerepel az uniós szerződésben. Tehát ugyancsak csalafintaság volt a bevezetése, alkalmazása.

    Amióta létezik az európai országok szerződéses együttműködése, azóta létezik a KÖZPONTOSÍTÁSRA TÖREKVÉS is. Vagyis az “Európai Egyesült Államok” létrehívásának szándéka NEM ÚJ ÖTLET. A központosítási törekvésnek mindig voltak támogatói és ellenzői.

    De a lényeg, amit NYÚLJÁSNAK a kobakjában rögzítenie kellene, hogy az UNIÓ léte, és működése KÖZÖSEN ELFOGADOTT SZERZŐDÉSEN alapul. És a szerződésben nincs említve “érték”.
    Tehát akár személyes ügynek is tekinthető, hogy ki milyen értéket ítél fontosnak.
    Hogy ki mit tekint értéknek,

 2. Az a viszontlátásra weber úr,az teljesen pocsék megfogalmazás.
  Akarja a fene újra látni. Talán pontosabb kifejezés az Isten önnel,vagy bármi hasonló.

  • Nyúljás pacal

   A zorbán lenne a legjobb elnök, de ezek a rohadt lipsik nem csípik ezt a derék államférfijút, pedig a pusztuló ajrópát csak ez a szárnyaló világítótorony tudná megmenteni a hihetetlen mértékű éles látásával, meg szerény életmódjával. Meg a rettenthetetlen vallásvédő tevékenységével. ( Csuhások térdre, imára ! )

   • Nyúljás pacal

    Meg a földi javak teljes elutasításával ( ez természetesen a családjára is érvényes )

    • ” Nyúljás pacal ” szerint : ” A zorbán lenne a legjobb elnök… ”
     A rendkívül elkeseredett, magukat hamisan liberálisnak nevező, szélsőségesen globalista csoportosulás egyik mélyen Orbán-fóbiás egyede (“NYÚLJÁS”) érzett ellenállhatatlan késztetést ITT BEMUTATKOZNI, mélyen szántó “meglátásaival” (kényszerképzeteivel?) előállni. Efféle “élményben” nem először és bizonyára nem utoljára lehet részünk. Most NYÚLJÁS nevű beírótársunk mutatja be cinikus szellemeskedésével, hogy milyen felkészültségre és intellektusra van ahhoz szükség, hogy valaki vérbeli és eltökélt Orbánt-gyűlölő lehessen.

     Csak azt sajnálhatjuk nagyon, hogy egyetlen Orbánt-gyűlölő sem árulja el az Orbánnal szemben állók közül a saját favoritját.(!!!) Soha nem tudhatjuk meg, hogy a LÉTEZŐ Orbánnal szemben állók közül ki tekinthető az Orbánt-gyűlölők által KÖVETENDŐNEK ÍTÉLT ETALONNAK??? Soha nem árulják el, hogy szívük szerint kivel váltanák le Orbánt. PEDIG EZT NYILVÁNOSSÁ TENNI SOKKAL FONTOSABB DOLOG lenne, mint Orbánt vég nélkül, hamis indokkal szapulni. Tehát a nagy veszteségünk, hogy az Orbánnal szemben álló “favorit” egyelőre (még mindig) titkosítva van az Orbán ellen fenekedők részéről. Mi ennek az oka NYÚLJÁS? Erről írjon!

     • Nyúljás pacal

      Az önök nagy embere (Tőkés László) is leragadt a pénznél és a puncinál. Miről beszéljünk Zsémbes doki ?

 3. Nyúljás pacal

  Guten Tag, Herr Timmermans !

 4. Inkább úgy fogalmazok: “A viszont nemlátásra Weber elvtárs.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük