Sajnálom, Viktor!, avagy miért nem szavazok az RMDSZ-re

Erdélyi körútjának első napján tartott kolozsvári sajtótájékoztatóján Orbán Viktor kijelentette: az összmagyar brüsszeli képviselet megerősítése a cél, ezért a romániai magyarságnak az RMDSZ listáját kell támogatnia május 26-án.

Ez bizony világos beszéd. Az előzmények ismeretében, azaz a Fidesz és az RMDSZ közötti kapcsolatok normalizálását tekintve – hogy mi értendő ez alatt, az számomra egyelőre megoldhatatlan rejtély –, a felhívás egyáltalán nem ért váratlanul. Mint ahogyan az sem, hogy még aznap este egy RMDSZ-aktivista ismerősöm – akivel annak ellenére, hogy teljesen másként ítéljük meg mind a magyarországi politikát, mind az erdélyi magyarság helyzetét, de korábbi jó kapcsolatunkra való tekintettel azért beszélő viszonyt ápolunk – a következő epés megjegyzéssel köszöntött: na, akkor ezek szerint mégiscsak az RMDSZ-re voksolsz, hisz Orbán gazdád kiadta az ukázt!

Jelzem: Orbán Viktor politikai pályájának megítélésében nagyon nem értünk egyet, s nem tegnaptól, nem tegnapelőttől… Számomra (is) a magyar miniszterelnök a magyar politikai élet Bethlen István óta legjelentősebb személyisége, igazi államférfi. Az egyetlen a rendszerváltás óta, akinek összefüggő története van arról, hogyan képzeli el Magyarország, a Kárpát-medencei magyarság sorsát az elkövetkező tíz, harminc vagy akár száz esztendő során. Vele ellentétben a többiek szemhatára legfennebb a következő választásokig terjed. Ismerősöm és a hozzá hasonlók számára viszont Markó Béla és Kelemen Hunor a példa. Azok, akiket többnyire a fortélyos félelem – Markónak tudnia kell, miről beszélek –, illetve a magánérdek igazgat. Hát erre mondják mifelénk: kinek a pap, kinek a papné…

Mindezek ellenére Orbán Viktor felhívásának – szavazzak az RMDSZ-re! – nem áll módomban eleget tenni. Miért? Mert – hogy a klasszikust is segítségemre citáljam – barátja vagyok Orbán Viktornak, de még inkább barátja vagyok az igazságnak…

Az igazság pedig – legalábbis az én olvasatomban – az, hogy lehetetlen megőrizni a magyar szállásterület erdélyi/székelyföldi részét – amire maga a miniszterelnök utalt a Sapientia egyetemen tartott előadásában – egy olyan bizonyítottan önfeladó politikát folytató szervezettel, mint az RMDSZ, amelynek három évtizedes ténykedése oda vezetett, hogy 1,8 millióról mára 1,2 millióra fogyott a romániai magyarság lélekszáma.

Könnyen megtörténhet, hogy az RMDSZ-nek nem sikerül teljesítenie a bejutáshoz szükséges 5 százalékos szavazatarányt, ha mégis, akkor előfordulhat – az előrejelzések ezt valószínűsítik –, hogy csupán egyetlen mandátumot szerez majd. Az pedig a listavezető Iuliu Winkleré lesz. Igen, azé a figuráé, akinek a neve ott díszeleg a Soros által megbízhatónak nevezett, magyarán: általa manipulált EP-képviselők listáján.

Kérdem én: komolyan gondolhatja Orbán Viktor (meg a Fidesz), hogy Soros embere a segítségére lehet a migráció megállításában, az EU megreformálásában? Szerintem kizárt.

Hát ezért nem szavazok én az RMDSZ-re.

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Hogy is van ez?

Olvasom, mekkora elégtétellel, örömmel, elégedettséggel nyugtázták egyesek,  hogy Brassó városvezetése úgy döntött, hogy a Cenk …

53 hozzászólás

 1. RIDEG Gyula.

  Álltalában naiv, hiszékeny ember vagyok. A bel-és külpolitikában érdeklődő de mindent egybevetve járatlan és az összefüggéseket csak felületesen ismerő ember vagyok. A Markó Béla által képviselt RMDSZ az megfelelt a magyarországi kommunista pártok ideológiáján müködő szervezetnek. Kelemen Hunor mintha egy kicsit közelebb jött volna a Keresztény demokráciát képviselő FIDESZ-KDMP irányvonalhoz. A migránsok megítélésében úgy tudom, hogy elitélik Ők is az ellenőrizetlenül beáramló mindenféle igazolvány nélküli, garázdálkodó idegen kulturájú , dolgozni,beilleszkedni nem akaró és erre képtelen embertömegeket. És akkor még a terorizmusról nem is beszéltem. Az, hogy az EU. képviselői lista vezetője – a neve után itélve – nem hogy nem magyar hanem még annak sem látszik egy kicsit felháborító.Siránkozunk, hogy mennyi ellenségünk van az EU-ban, hát ne csodálkozzunk ezen ha mi delegáljuk Őket. Amennyiben tájékozottságom hiányában sok baromságot írtam össze úgy elnézést kérek.

 2. Hát, így van ez

  Előre bocsátom, hogy nagy-nagy tisztelője vagyok Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, de – speciel – ebben a kérdésben én sem értek vele egyet. Az RMDSZ az elmúlt harminc évben mindig is “egyet balra – egyet jobbra” politikát folytatott, ami számomra egyáltalán nem szimpatikus.
  Ha most azt mondták volna, hogy a nemes cél érdekében összefognak az összes erdélyi pártokkal, egyesületekkel, közös – kizárólag magyar – jelölteket állítanak, és úgy mennek neki az EP választásnak, akkor azt respektálnám, de ezt a megoldást nem.
  Sajnálom !!!!!

 3. Molnár Tamás

  Kedves cikkíró! A politikai rövidlátásáról tett most tanúbizonyságot. Miről is van szó? Szavazatokról, amivel gyengíthetjük a migránspártiak esélyét mi több, elég erős felhatalmazást szerezhetünk saját érdekeink képviseletére. Jelen pillanatban számokban kell gondolkodni és ehhez az RMDSZ szavazatára bizony nagy szükség van. Önből, kedves cikkíró lehet, hogy jó hazafi válna, de politikusként többet ártana népének, mint amit a hazafiasságával nyújtani tudna.

  • Ha a számokat kell nézni, akkor az igazság az, hogy simán lehetett volna három bejutó egy közös lista állításával.

  • Fülöp József

   Tökéletesen igazat adok önnek,így ígaz,a politikai rövid látás!!!!-ennyi.Felesleges maratoni szöveget írni,és ezzel bizonyítani az elvtelenségünket. Az erdélyi ellenzék, már túl tesz az anyaországín.Az ellenállást nem elemzik, csak azt,hogy mit nem tett az RMDSZ.

 4. Orbán már megpróbálta régebben is befolyásolni a romániai szavazást, amikor nem az RMDSZ-t preferálta. Az ottani magyarok pedig mindig arra adták le a legtöbb szavazatot.
  Reálpolitikusnak kell lenni!

 5. Voltam Erdélyben,és akiknél szállást vettünk,mind RMDSZ párti volt.
  Nem barangolhattuk be az egészet (sajnálatomra) , de még az egyik nagyobb népünnepélyen SZÉKELYEK lakta vidéken is ők voltak a favoritok.
  Sajnáltam akkor is,de azóta egyszer olvashattam róluk egy összefogásról.
  Pont tegnap:
  “Az erdélyi magyar pártok bejelentették kedden, hogy összefognak a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által elindított, nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezés sikere érdekében.”
  Remélem valami elkezdődött.

 6. POROSZLAI RÓBERT

  a hangsúly a MOST on van…olvassátok el mégegyszer mielőtt kiestek a szátokon magyarok!

 7. Scharf Dávid

  ORBÁNNAK IGAZA VAN!!! MINDEN ERDÉLYI SZAVAZZON AZ RMDSZ-RE!!! CSAK VIKTORRA HALLGASSATOK.

  AZÉRT SZÖGEZZÜNK LE VALAMIT!!! ORBÁN NAGYON IS TISZTÁBAN VAN AZZAL, HOGY KIK AZ ESÉLYESE(K) AZ RMDSZ-BEN. …
  BIZTOSAK LEHETÜNK ABBAN, HOGYHA SOROS ÜGYNÖKE JUTNA KI, AKKOR NEM JAVASOLTA VOLNA, HOGY AZ RMDSZ-RE SZAVAZZANAK. …
  PRIVÁT VÉLEMÉNYEM TEHÁT AZ, HOGY VALAKINEK ÉRDEKE, HOGY SZÉTZILÁLJA A MAGYAROK ERŐIT ÉS ERDÉLY KÉPVISELETÉT. EZÉRT DEZINFORMÁCIÓVAL PRÓBÁLJA MEG ZÜLLESZTENI A SZAVAZÓK EGYSÉGÉT, ÉS EZZEL PÁRHUZAMOSAN KÉTELYT TÁMASZTANI AZ RMDSZ-SZEL SZEMBEN. …
  ORBÁN VIKTOR PONTOSAN TUDJA, HOGY MIT KELL TENNI AHHOZ, HOGY A MAGYAROK JÓL JÁRJANAK ERDÉLYBEN ÚGY, MINT AZ ANYAORSZÁGBAN IS. …
  ERDÉLYIEK!!! NE BIZALMATLANKODJATOK! FEL GYŐZELEMRE, SZAVAZZATOK AZ RMDSZ-RE!!!

 8. SCHARF Dávid több állítása túlzás, vagy tévedés. Orbán Magyarország miniszterelnöke. Erdélyben Winklerről “csak” az UDMR döntött. Mindegy mit gondol Orbán Winklerről, mert Winkler jelölése miatt NEM szakíthatja meg a kapcsolatot az UDMR-el. Bonyolult helyzet, bonyolult a viszony az erdélyiek döntő többsége által 29 éve eltökélten és kizárólagosan támogatott RMDSZ és a Fidesz között. Sok beíró erre egyáltalán nincs figyelemmel.
  TELJESEN megértettem SZENTGYÖRGYI érvelését, véleményét most a választással és Winklerrel kapcsolatban. Mégsem vagyok boldog! Mert mi van akkor, ha magyarok helyett is csak románok mennek Strasbourgba? Miért jobb ez, mintha a sorosista Winkler megy? Szerintem nem jobb.
  A legfőbb gond mostanában az ahogy hirtelen egyre többen a szavazatukkal szeretnék “gyorsan megnevelni” éppen a korábbi szavazataikkal már “félrenevelt” UDMR-t. Jó ez így. Biztosan lesz ennek JÓ EREDMÉNYE? Egy eddig nagyon kivételezett és elkényeztetett pártot (ami nem is párt, hanem egyenesen szövetségnek kell nevezni, mert a párt elnevezésnek Erdélyben gyanús felhangja van!) hirtelen jóra lehet “nevelni” azzal ha megbukik egy választáson. Valóban azt hisszük, hogy csak így lehet hatni az UDMR-re? Ha Winkler miatt nem szavazunk, vagyis az echte románokat segítjük a román érzelmű, és soros hívő Winkler helyett???
  Szerintem másként is lehetne csinálni. Lehetne másként nyomást gyakorolni az RMDSZ-re. Persze hosszabb távon, és nem egyik hétről a másikra. De ha az erdélyi magyarság egy nem ismerten jelentősebb része 28 év alatt jutott oda, hogy talán most már buktatni kellene az UDMR-t, akkor néhány hónap vagy év is juthatna arra például, hogy az UDMR végérvényesen elengedje Markó Bélát és köreinek kezét. Már feltéve, hogy a többség ezt akarja, és ezért TENNI IS HAJLANDÓ.(???)
  Választáskor otthon maradni a fotelben nagyon könnyű. De láthatóan eredménye sincs! Mert a korábbi 800 ezer UDMR szavazó 20 év alatt leapadt 400 ezer alá, mégis jól láthatóan semmi lényeges változás nem történt az UDMR háza táján. Csak a természetes kihalásnak köszönhető valami nagyon óvatos változás. Tehát a fotelben ücsörgés szavazás idején szerintem a jövőben sem hozza meg a most egyesek által elvárt eredményt. Azt sem tudjuk mennyien vannak, és konkrétan mit akarnak AZ EGYESEK.
  Kelemen Hunor úgy tudja, hogy a kongresszuson még minden csodás volt a párt környékén. És ha senki nem vállalja közölni Kelemen úrral a kritikát, akkor Kelemen úr hülye lenne ha fórumos nekibuzdulásokat meghallana.
  Az erdélyi magyarság megfogyva és viseltesen került ki Ceausescu rendszeréből. De azóta csak a kishitűsége fokozódott. Amikor volt alkalom, nem hittünk a fejünkre nőtt UDMR leválthatóságában. Most meg a megváltoztathatóságában sem hiszünk. (Mert ha hinnénk benne, akkor nem lennénk teljesen tétlenek! Nem elmenni szavazni az NEM tett!) A szavazástól távolmaradás szerintem haszontalan pótcselekvés, mellyel azt a látszatot és érzetet szeretnénk kelteni, mintha tennénk valamit. De ez csak önbecsapás!

  • Elég Volt Kelemenékből

   Az eddig tanúsított lojális magatartással sajnos nem tudták rávenni az erdélyi magyarok az RMDSZ-t, hogy engedje el Markó Béla kezét. Ezért aztán, még ha pár évig ki is esne az RMDSZ az EP-ből, talán megtanulnák a leckét és a következő választásokon már nem Winkler Iuliukkal állnának a választók elé. Ez hosszú távon nyereség.

   • kend alighanem annyira hülye,hogy még a medve is visszarémülne a csokis süteményétől.

   • “”Elég volt Kelemenékből” nevű beírótársunkat arra emlékeztetem, hogy NEM szerencsés éppen MOST tenni azt, amire már 20 évvel ez előtt is bőven volt ok, és már 20 évvel ez előtt TENNI KELLETT VOLNA azt, amivel most próbálkoznának sokan!
    Az a népcsoport, amelyik a kialakult valóságra csak 20 éves késéssel tud “jól” reagálni, az valójában garantáltan mindig rosszul válaszol a jelenben felvetődő közéleti kérdésekre.
    Szerintem “ELÉG VOLT” beírótársunk reagálása a valóságra cirka 20 év késedelemben, lemaradásban szenved.
    Akiknek érdemes megfontolni a beírását
    Molnár Tamás, “gyozo2018”, Nyárády Károly, Zsengellér Tibor.

 9. A címerük -logójuk is ugyanaz, mint az MSZP-é.
  Kétkulacsos társaság.
  Orbán, vélem, azért kampányol nekik, mert nekik van esélyük,
  és az EU-n belül tudjuk egymást segíteni. Talán.
  Mindenesetre az RMDSZ mindannyiszor ígérte, hogy támogatja az autonomiát,
  aztán mindannyiszor hátba is szúrta az erdélyi magyarságot, Erdélyt, a székelyeket.
  A szavazatokra igényt tart, de mit nyújt cserébe? A szemük sem áll jól.
  De Orbán mit tehet, ha az erdélyi magyarság nem juttat be olyan pártot,
  képviselőt, aki valóban az ő érdekeiket képviseli?
  Orbán is azzal tud szövetséget kötni (abból tud gazdálkodni, ami van), amelyik pártot Erdély bejuttatja a
  román parlamentbe és az EU-ba.

  • Annyit teszek hozzá, hogy ha az RMDSZ valóban mingárns ellenes, nyilván
   az EU-ban össze tud dolgozni a két párt.

 10. Benedek Károly

  Az RMDSZ a honi MSZP-SZDSZ szövetséghez hasonlítható, csak ott nem szövetség, hanem maga a párt.
  Viszont a logója MSZP-s.
  https://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2017/08/Kelemen-Hunor-foto-Otilia-Muresan-1-1000×600.jpg

 11. Maczucza József

  Kedves Szentgyörgyi László !
  Ön Betlen István karakterű politikusnak aposztrofálja Orbán Viktort, ami enyhén szólva is dehonesztáló Betlen István emlékére nézve. Miért mondom ezt:
  – Betlen István nem lopatta szét az országot a strómanjaival
  – Betlen István tudomásom szerint nem tette százmilliárdossá valamikori, írni és olvasni alig tudó iskolatársát egy jövőbeli vagyonátadás végett
  – Betlen István nem verte szét az akkori színvonalon viszonylag jól teljesítő egészségügyet és nem rombolta le az oktatás színvonalát
  – Betlen István nem követelt olyasmit,- középfokú nyelvvizsga az egyetemi felvételihez – amihez a feltételeket nem biztosította
  – Betlen István nem hazudott minden mondatában legalább kétszer és nem migránsozott hosszú évekig mindenfajta program és elképzelés nélkül “hazáját” illetően
  Ezt a sort vég nélkül lehetne folytatni, de egy erdélyi Orbán-fant ezekről a tényekről nehéz meggyőzni. De ha egy képzeletbeli egyenesen kellene Orbánt jellemezni,- amnek egyik végén az állna, hogy ő egy hitvány,aljas és hazug kis gazember, a másikon meg, hogy ő egy százévente egyszer születő, nagyszerű honfiú, akkor a hazai magyarok túlnyomó többsége az első opcióra szavazna.
  Üdvözlettel
  Maczucza József

  • Melyik országban működött jól az egészségügy 2010 előtt??? És milyen oktatás működött jól? 2009-ben az egyetemi műszaki kurzusain sokan a pithagoras tételt sem tudták! Délelőtt 11-kor hétköznap a város tele volt iskolásokkal akik lógtak iskola helyett.

   Öreg te vagy olyan gyógyszert vettél be amit nem kéne vagy azt nem vetted be amit kéne. Vagy csak simán egy fizetett, Gyurcsányista hazudozó bolsi.

   • Maczucza József

    Csatlakozz te is a másik két ökörhöz, a Duracelhez, meg a balf.sz MOL- nárhoz. A gyengébbek kedvéért megismétlem: ostoba ökrök vagytok.

  • Menj már a fenébe a lózungjaiddal. Öt méteres listát tudok hozni azokról a lopásokról, amiket bizonyítottan a balliberális söpredék követett el.
   Lapos kúszásban el lehet sunyítani, kisapám.

 12. Maczucza József

  Mi történt a hozzászólásommal Szentgyörgyi Úr ? Gyáván kitörli, ahelyett, hogy érvekkel cáfolná ? Szégyellje magát !!! Autonóm székely ?!? Ja…az.

 13. Én se megyek el szavazni, nem érdekel az eremdéeszes társulat.

 14. Maczucza József

  Hogy lehet Orbánt Betlenhez hasonlítani ? Betlen egy művelt arisztokrata, Orbán meg egy félművelt, hazug, tolvaj kis proli.

 15. Maczucza József

  Hová tűntek a hozzászólásaim ?

  • MACZUCZA a beírásait keresi. Pedig már van belőle 4 db!!! A 12:14-kor megejtett MACZUCZA beírás egy valódi esszencia! Egy vérbeli Orbán-fóbiás tömörített HITVALLÁS Orbánról. Tudjuk, aki nagy nyilvánosság előtt szerepet vállal, és van megismerhető karaktere, célja, annak biztosan kerül sok kritikusa, ellenzője is. Mivel Orbán köztudomásúan vállaltan református, konzervatív, az európai nemzetek megerősítésének híve, és a tömeges migráció ellenzője, ezért természetesen az ateisták, a nemzeteket felszámolni készülő globalisták nem kedvelik Orbánt, mert őket, és a céljaikat Orbán nem képviseli. Ez így eddig egy természetes dolog a létező demokráciában.
   Ami ezzel szemben szomorú, hogy a magukat “liberálisnak” képzelő, globalizmus-hívő sokaság képtelen felfogni, és elfogadni, hogy Magyarországon egyelőre a véleményével, a törekvésével kisebbségben van.
   De nem volt mindig így!!!
   2002 és 2010 között a balliberális-globalizmus eszmei képviselői 2002-től 1 %-os többséget elérve a választáson kormányozhatták Magyarországot. Vagyis MACZUCZA kedvencei akkor mutatták be a magyarországi lakosságnak, hogy nekik hogy megy a kormányzás. És a magyar választók többsége szerint nem volt sikeres a 2002-2010 közötti csapat működése. Ezért 2010 óta a magyar választók többsége természetesen nem támogatja a balliberális-globalistákat, és a melléjük csapódókat sem.
   A beírása alapján ez lehet az, amit MACZUCZA képtelen felfogni, elfogadni. Az ebbéli tehetetlensége, elkeseredettsége vezette el MACZUCZA-t abba a hitvilágba, melyben Orbán a veressegű patás ördögként jelenik meg. Orbánnak ezt a büntetést szánják a ballib-globalisták, mert nem vette át az általuk meghirdetett, és szerintük csodálatos eszméiket, célokat. Sajnos még azt is elvárná MACZUCZA, hogy a saját hitéről az azon kívülállók kezdjenek vitázni.(?!) Pedig tudhatná, hogy pont a hitbéli dolgokról értelmetlen a vita.
   Azt javaslom MACZUCZA József beírónak, hogy tegye félre a hitben gyökerező vélekedéseit, szenvedélyes képzelgéseit, és törekedjen ismerkedni a valósággal. Ismerkedjen először a 2002-10 közötti kormányzás azon valóságos “eredményeivel”, amit a magyar lakosság többségének elszenvednie kellett. Mivel MACZUCZA már jól ismeri a balliberális média üzeneteit, ezért ezt tegye félre, és a jövőben törekedjen más nézőpontból, több szempontból tájékozódni, vizsgálni a múlt történéseit. Mint “kvázi-liberális” legalább próbáljon meg néha valódi liberálisként viselkedni.(!!!) Vélhetően ez a magatartás enyhítene MACZUCZA beírásából erősen áradó elvadult Orbán-fóbiáján.

   • Maczucza József

    Tisztelt Zsémbes ( Úr,Hölgy ?!?9
    Vallását, népes családjával együtt gyakorló katolikus ember vagyok, aki – Orbánnal szemben – betartja a VII., VIII. és X. parancsolatot is. Orbán egy álkeresztény, farizeus, ateista neveltetésű ember, mindenfajta alázat és empátia nélkül. Igazán két dolog van ami érdekli, a hatalom és a pénz. Csak zárójelben: elsőszámú strómanja, Mészáros L. vagyona 300 milliárd forint, röpke 5-6 év alatt, veje, aki gyakorlatilag semmihez sem ért 3-4 év alatt összelapátolt 35 milliárdot. Mészáros L. egy fogalmatlan, a betűket alig ismerő, alulművelt tapló. A rendszerváltás után 30 évvel Magyarország lakosságának 30 – 40 százaléka mélyszegénységben él, míg a kleptokrácia tagjai könyékig járnak a pénzben. Önöknek azért olyan kedves Orbán, mert szertelenül szórja a pénzünket maguk felé is, miközben itthon pusztul minden. A 2002-2010 közötti kormányzással nem foglalkozom, mert az, hogy gyurcsányék is tetvek voltak, nem menti Orbán bűneit.
    Nyugodjon le ZSÉMBES és néha próbáljon meg gondolkodni mielőtt valótlan vádakkal illet másokat.
    Ps.: Egyébként ezt az RMDSZ nevű társaságot ugyanolyan gagyi bandának tartom, mint a Fideszt.

    • MACZUCZA beírótársunkat alaposan megpuhították, és meggyőzték a rosszindulatú hazudozók. Szerintem MACZUCZÁ-t az irigység fűti. És képtelen tudomásul venni, hogy a kapitalizmusban vannak akik meggazdagodnak. És MACZUCZÁ-t az irigység elvakítja, és szemellenzőkkel is ellátja. Ő maga sajnos a pénz hajkurászása helyett fórumozással, és rágalmazással csapja el az időt, pedig ebből biztosan nem fog meggazdagodni. Kár, hogy erről nem győzték meg azok, akik a beírásából láthatóan nagy hatással voltak MACZUCZÁ-ra.
     Sajnos MACZUCZA arról nem írt, hogy kit látna szívesen Orbán helyén. Nem tudjuk beírótársunknak ki a példaképe a közéletben szereplők közül.
     Ami egészen biztos, hogy MACZUCZA nem tudja bizonyítani egyetlen Orbánt lejárató állítását sem. És senki nem tudta azt bizonyítani, hogy a MACZUCZA által kipécézett többi ember törvénytelenül gazdagodott volna. Pusztán a meggazdagodás a kapitalizmusban nem bűn. Tehát MACZUCZA Orbán politikai ellenzékének kitalációit, legendáit ismételgeti, azokat, melyre nincs bizonyíték. Ezért merem állítani, hogy MACZUCZA kezét egyfajta nagyon eltökélt HIT vezeti. És úgy látom vakká is teszi.
     Feltételezem MACZUCZA beírása alapján, hogy visszavágyik a Kádár korszakba. Mert akkor a lakosság döntő többsége egyformán szegény volt. És a munkanélküliséget a gyárak kerítésén belül lehetett élvezni. De annak vége lett, mert a jó kommunisták először a szocialista jólétet kúrták el, csak aztán a kapitalista jólétet is. És ezek kommunisták alaposan kiszúrtak a gyakorló katolikus MACZUCZÁ-val, aki csalódottságában az Orbán gyűlölésébe menekült.
     Szerintem valami defektje lehet annak, aki a magyar közélet szereplői közül Orbánban találta meg az általa leginkább gyűlölhető veressegű ördögöt.

     • Maczucza József

      Ne erőlködjön zsémbes mester, izzadságszagú felvetéseiből semmi sem igaz velem kapcsolatban. Diplomás mérnök vagyok, 3 idegen nyelven beszélek folyékonyan, 7 (!) gyermeket nevelek,neveltem fel tisztességben. Magának az a baja, hogy nem kedvelem a példaképét, meg egyáltalán ezt a hazug, tolvaj bagázst ? Lelke rajta, de legalább maradjon csendben.

    • Azt a rendkívül különös helyzetet kell átélni MACZUCZÁ-t olvasva, hogy a gyakorló katolikus beírótárs azon ellenzéki politikusok szövegeit, kedvenc Orbánt lejáratni próbáló hamis vádjait ISMÉTELGETI szenvedélyesen, akik valóban, BIZONYÍTOTTAN mindig csak ártottak Magyarországnak. És biztosan nem ismerik a tíz parancsolatot.(!!!) Többségük biztosan elvadult ateista.
     De az MACZUCZA gondja legyen, hogy mit kezd ezzel az általa felvállalt, és különösen önellentmondásos helyzettel.

     • Maczucza József

      Igen Zsémbes, az jellemző, hogy a kapitalizmusban is pont a leghülyébbbek gazdagodnak meg.
      Orbánt nem kell lejáratni, lejáratta ő már magát többször is.
      Én nem vállaltam fel semmit, csak itt élve Magyarországon látom a propaganda és a valóság közötti ordító különbséget. Ettől maga még nyugodtan imádhatja Viktor királyt, és ne hagyja magát zavartatni a tényektől.
      De egy dologra azért kíváncsi lennék: a nagyon eszesnek tartott székelyek hogy szavazhatnak mindig szakmányban erre a tróger RMDSZ – re ?

    • Hát azt nem lehetne állítani, hogy csak @Zsémbes kollega vádol, és hogy valótlant.
     Eddig az ön szövegeiben láttam a sokkal kellemetlenebb, vég nélküli felsorolását Orbán Viktor, magyar miniszterelnök vélt “büneinek”. Vízszintesen, függölegesen, ferdén, ugyanazt elöre és hátra, majd még variálva is, az egész gyüjteményt. De semmi olyat amit már számtalanszor ne hallottunk volna. Bizonyítéka egyikre sincs és akkor az vád és rágalom; a találó minösítésektöl eltekintek.
     Az, hogy valaki hívö katolikus és 7 gyermek apja, nem hatalmazza fel arra, hogy ijesztö dühében ily gálástalanul nekimenjen az ország miniszterelnökének. Az sem, ha diplomás mérnök, s ha még hét nyelven beszélne az sem.
     Éget, süt és perzsel ez a VAK DÜH amit Orbán Viktorra kiönt.
     Miért nem azok panaszkodnak akiknek “ömiatta” megy rosszul a dolguk s miért mindig a jól szituáltak? De azért mégsem úgy, hogy a mások iránti részvétet lehetne náluk meghallani, megérezni!
     Ok nélkül ment neki Szentgyörgyi László úrnak, pedig ö egészen biztos, hogy tudja, hogy kire emlékszik. Feltehetöleg többet tanulmányozta és tud Bethlen Istvánról meg az ország történelméröl, mint a dühöngök. A politikai éleslátása meg valószínü, söt, biztos, hogy elég fejlett és kimüvelt ahhoz, hogy összehasonlításokat tehessen.
     Zsémbes kollegát meg igazán kitüntetö módon lekezeli és sértegeti ahhoz képest, hogy mily magasröptü kvalitásokat igényel a saját maga számára. Hogy “…maradjon csendben”? Pedig a jó példa a leghatásosabb “nevelö eszköz”.
     Azt képzeli, hogy Bethlen István örült volna ennek a fakardcsörtetésnek? hogy megtisztelve érezné magát ha tanúja lenne ennek a szövegváltásnak?
     Hát ezért írtam.
     Gróf Bethlen István, Magyarország miniszterelnöke az első világháborút elveszítő Magyarországot talpra állító miniszterelnök.
     Dr. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a rendszerváltás elsö éveit elveszítö Magyarországot talpra állító miniszterelnök.

     • Betlen szerintem örülne, hogy egy pitiáner, ócska kis tolvajhoz hasonlították.

     • Maczucza József

      Bethlen biztosan örülne, hogy egy pitiáner, ócska kis tolvajhoz hasonlítják.

   • Kedves Zsémbes! Ne pazarolja az idejét erre a Maczucza álnéven írogató vér-proli kommunistára! Jól ismertem (a valódi nevét is).
    Ez egy őskommunista, aki maximálisan kiszolgálta a Kádár rezsimet és mindenkin átgázolva és jónéhány ember életét tönkre téve, ki is használta attól az átkozott rezsimtől a piszkos szolgálataiért biztosított előnyöket!
    Egyébként meg a Foxi-Maxi egyetemen végzett, ami meg is látszik a mai 10:51-kor megjelent hozzászólásának stílusából is. Csak általános hazugságokat tud szajkózni és ha már ő is unja, akkor kezdi a személyeskedést
    Az ilyenektől még egyetlen olyan tényt nem lehetett olvasni, vagy hallani, ami miatt a jelenlegi ellenzék bármely vezetőjét tisztelni, vagy legalább jó szóra érdemesnek lehetne tartani.

    • Maczucza József

     Te nem csak hülye, hanem aljas is vagy MOL-nár.

     • Más cucca!
      Te pedig a más vagyonán járatod a fejedben levő valamit.
      Hátha el tudod tulajdonítani,ahogy azt a felmenőid is csinálták.

 16. Előre bocsátom, sem a cikket, sem a hozzászólásokat nem olvasta betűről-betűre végigrágva végig.
  Egyet kérdezek a tisztelt Cikkírótól: Ott volt a lehetőség, miért nem szervezett egy igazi magyar pártot ő maga?
  Egy olyat, ami nem az ,,MSZMP” utódpártjának megfelelő? Miért nem világosította fel jobban a Romániában élő magyarságot, hogy mi–micsoda, ki–kicsoda?
  Páran próbálkoztak ezzel, nekik sem ment.
  Vajon miért olyan csökönyösen RMDSZ(MSZMP utódpárti fazon) szavazó az ottani magyarság?
  Legalább a nagyon okos székelyek, miért nem egységesek egy másik irányban?
  Hát ne OV-t hibáztassa! Hanem a kedves romániai magyarságot.
  A szavazás titkos! Ne mondják nekem, hogy ha akarták volna nem lehetett volna másra szavazni?
  Azokra a másik párti jelöltekre, akik azért léteztek, vagy teljesen új formációk új jelöltjeire?

  OV fordított a trenden – de a szavazók nélkül teljesen megfordítani ő egyedül nem tudja – mert biztos vagyok benne, hogy van szerepe a dolgokban, és abban is biztos vagyok, hogy nem vak, meg vannak is információi.
  De nem ő adja le a szavazatokat!

  Így kedves cikkíró végül is Maga dönt. Ha rosszul, annak következményeit a többiek is viselik.

  A kérdés: lesz-e képviselője a romániai magyaroknak, vagy röhöghetnek a románok, hogy nem érték el a magyarok a kellő mennyiségű szavazatot.

  A kisebb pártok vezetői úgy tűnik belátták a dolgokat. Ha nem indítanak saját jelöltet és szavazásra buzdítanak, az azt jelenti.
  Abban egyetértünk, hogy nem az optimális megoldás, de talán majd egy idő után, sokan belátják, mi hozna igazi változást.
  A magyarság anyaországi részének is idő kellett hozzá.

 17. Idézet: “”Diplomás mérnök vagyok, 3 idegen nyelven beszélek folyékonyan, 7 (!) gyermeket nevelek,neveltem fel tisztességben. Magának az a baja, hogy nem kedvelem a példaképét,… (Orbánt)”” írta “MACZUCZA” itt 14-én 11:30-kor. MACZUCZA “főműve” 12-én 12:14- kor íródott be. Aztán írt mást is: “”…az jellemző, hogy a kapitalizmusban is pont a leghülyébbbek gazdagodnak meg. Orbánt nem kell lejáratni, lejáratta ő már magát többször is.””
  Magyarországon csak ennyire, ilyen mondatokra telik a sok gyerekes, sok nyelven beszélő mérnöktől???!!! Ennyire korlátolt lehet egy mérnök, hogy minden ellenőrzés nélkül melldöngetve ismételgeti a hírhedten hazudozó Gyurcsány és Dobrev Klára szövegeit, vádjait?! Magam eddig azt hittem, hogy ezek a köztudottan amorális lények csak a plebs fejét tudják elcsavarni a hülyeségeikkel. Ekkorát tévedtem volna?
  Szerintem az a valószínűbb, hogy “MACZUCZA” minden leírt mondata hazugság.
  MACZUCZA írta : “”Magának az a baja, hogy nem kedvelem a példaképét,… (Orbánt)”” írta “MACZUCZA”. Természetesen nem ez a bajom amit MACZUCZA írt. A nagy gond az, hogy MACZUCZA nem állt elő olyan váddal amit bizonyítani lehetne. Tehát biztosan csak rágalmaz.(!) Elképzelt hülyeségekre alapozott vádakat sorol Orbánnal kapcsolatban. Ez a baj! A másik baj az, hogy több olyan a gazdasági-pénzügyi életre vonatkozó állítást leírt, aminek pont az ellenkezője bizonyítható könnyen. Nem a kritika baj, hanem a hazudozás! Csak a szélsőliberális-globalista-sorosista médiát félretéve kellene tájékozódni, olvasgatni az interneten elérhető adatokat, statisztikát. De ezt “MACZUCZA” gondolom nem teheti meg, mert akkor összedőlne az Orbán-fóbiára alapozott “HIT-VILÁGA”, amit a hvg, a 444, az RTL, az ATV, meg hasonlók táplálnak. Tehát valójában “MACZUCZA” kényszerül “média-függésben” élni, gondosan elkerülve a VALÓSÁG MEGISMERÉSÉT.
  Amikor a saját intellektusa csúcsára ért a “liberális” “MACZUCZA”, akkor ezt írta: “”Ne erőlködjön zsémbes mester, izzadságszagú felvetéseiből semmi sem igaz velem kapcsolatban.”” – de okom van ezt nem elhinni.

  • Maczucza József

   Maga egy rosszindulatú, tájékozatlan seggfej, zsémbes. De a tények azok makacs dolgok. Javaslom, hogy ha kikeveredik végre a K: Hunor hátsójából, akkor nézzen kicsit körül.

   • Az “ócska kis tolvajság” egyszerüen pitiáner rágalom, hiszen nem bizonyított. Tényekröl tehát nem lehet szó! A közönséges durvaság pedig nem annyira megfélemlítö, hogy “tényekké változtassa” a rágalmat
    Ismétlem, Bethlen István annak nem örülne, ha az ön stílusában “törödne” valaki az ö tevékenységével.
    Ezzel, részemröl, valóban, “finita la comedia”.

    • Maczucza József

     Feküdjön vissza, Klárika.

     • Maczucza József írta 19-05-15 : 12:08
      “”Bethlen biztosan örülne, hogy egy pitiáner, ócska kis tolvajhoz hasonlítják.””
      Ezt írta az a “MACZUCZA” aki itt elsőként említette együtt a két kormányfőt, és szembesítette Bethlent Orbánnal.(!!!) Tehát a politikai irányultságának kisebbségbe szorulása miatt nagyon elkeseredett liberál-globalista MACZUCZA 15-i és 16-i beírásai alapján teljesen szétesett személyiséget, értelmi fogyatékosságot lehet feltételezni MACZUCZA esetében.
      Olyat már nem tud írni MACZUCZA amire érdemes lenne reagálni.

 18. Maczucza József

  Zsémbinek
  Az a szerencsétek, hogy az a kollégiumi lábszag, ami belengi ezt a szerencsétlen országot, Romániában már nem érződik ( annyira ).

  • Maczucza csak a saját szagodat érzed, néha meg kéne mosakodni a – szappan és a víz csodákra képes.

   A viselkedésed egyébként elég átlátszó, ilyen szánalmasan személyeskedő, gyülölettől fröcsögő szöveget a sikertelen looserek szoktak nyomni. Bizonyára kínos nap – nap szembesülni azzal, hogy Orbán és Mészaros sikeres komoly emberek, te pedig milyen egy névtelen nulla vagy. Pont olyan mint a pártfürered – a bukott Gyurcsány aki csak csalással aljas tudott választást nyerni, tisztességesen soha, akit a háta mögött a saját emberei is kiröhögtek / kiröhögnek.

   Szerintem higgadj le mert a végén agyvérzést kapsz, aztán azt hiszed annak is Orbán az oka.

 19. Gáspár Anette

  Nem értem, hogy miért ejtették Orbánék Tőkés Lászlót.
  De azt meg főleg nem értem, hogy az erdélyi magyarság miért szavaz a kommunista-liberális RMDSz-re és a Merkel stróman szászra.

  • Tőkés a Fidesz listáján van.

   • És miért van ott? Ha jól emlékszem pont azért, mert a tisztelt romániai magyarok még őt sem kultiválták eléggé.
    Nekik az RMDSZ kellett. Azokban az években is, mikor nagyon erősen MSZ(M)P oldaliak voltak. Akkor sem álltak át az ottani magyarok az újonnan alakult ottani más magyar pártokhoz.
    A Cikkírónak meg lehetősége lett volna politizálni, pártot alapítani más irányultsággal, és úgy, hogy eredményt is érjen el vele.
    Ha meg nem csinálta, akkor most, ebben a helyzetben ne gyengítse a maradék lehetőséget!
    Adjuk meg a bizonyítási lehetőséget az RMDSZ jelöltnek, hogy nem a románok szerét fogja tolni az EU-ban, hanem a magyar Orbán oldali csoportosulást erősíti.
    Ha meg mégis a románok szekerét tolná, akkor meg mindegy, hogy ő tolja, vagy az ő vesztése árán egy mandátumot szerzett román.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük