Friss bejegyzések

Negatív!

A koronavírus terjedése okozta általános pánikban szinte észrevétlen maradt Potápi Árpádnak, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárának egy, az erdélyi magyar politikai életet érintő kijelentése. Egy múlt heti budapesti sajtóbeszélgetésen ama kérdésre, hogy mi a véleménye az Erdélyi Magyar Szövetség néven pártfúziót tervező kezdeményezésről, az államtitkár sommásan annyit felelt: negatív. Mit mondjak, tiszta beszéd.

Röviden: azt jelenti, hogy Potápi Árpád – s egyben a magyar Miniszterelnökség – nem helyesli, hogy az RMDSZ alternatívájaként fellépni óhajtó erdélyi magyar polgári, konzervatív erők a jövőben egyetlen politikai szervezetbe tömörülve próbálják szavazóik érdekeit érvényesíteni. Mint tudjuk, az erdélyi magyar nemzeti oldal belső megosztottsága, illetve külső tényezők hatására, korábban két pártba – Magyar Polgári Párt, Erdélyi Magyar Néppárt – oszolva próbálták – igaz, nem sok sikerrel – lebontani az RMDSZ által képviselt egypárturalmi rendszert.

Érteni vélem, hogy a magyar kormányzatnak a mindenkori legreprezentatívabbnak számító kisebbségi politikai szervezettel kell partneri viszonyt ápolnia, főleg akkor, ha az parlamenti képviselettel is rendelkezik. S ez idő szerint – a romániai választások számszerű eredményei ezt bizonyítják – az RMDSZ a szavazók által leginkább támogatott itteni politikai alakulat. Harminc esztendős múltra visszatekintő szervezetként, a teljes romániai magyar közösségnek szánt román költségvetési források szétosztása felett egyedül rendelkezőként szinte természetes, hogy így alakult.

A helyzet egyértelműbbé válásában igencsak közrejátszott a 2012-es esztendő –  akkortól számítható a Fidesz-RMDSZ-viszony rendeződése –, amikortól már a magyar kormány felől érkező anyagi és egyéb támogatások felett is kénye-kedve szerint rendelkezhet a tulipános szervezet. Az azóta eltelt időben sorra került választások kampányidőszakaiban az RMDSZ rendre igénybe vette a Fidesz politikusainak, magának Orbán Viktornak a támogatását is. Ezt pedig rendre úgy hálálja meg, hogy a magyar miniszterelnököt simán lezsarnokozó szélsőséges liberális megmondóembereket futtat az erdélyi magyar médiában.

Összefoglalva: pénz, paripa, fegyver az RMDSZ birtokában, ezek után nem csoda, hogy más számára nem nőhet fű a politikai prérin. Ezért érthetetlen számomra, ahogyan az államtitkár úr ukmukfuk nehezményezi az Erdélyi Magyar Szövetség létrehozását. Ezek után el kellene gondolkodniuk sokaknak – magának Potápi Árpádnak is –, hogy értéknek tekintendő-e a politikai pluralizmus vagy sem. Az nem érv, amikor a Fidesz-KDNP az RMDSZ mellett teszi le a garast, hogy – legalábbis az eddigi választások eredményei szerint – őket támogatják a választópolgárok is. Hát kit is támogathatnának, ha mind a román, mind a magyar állam azon van, hogy rajtuk kívül más ne is látszódhasson?

Kérdés: vajon mit szólnának a Fidesz és a KDNP szimpatizánsai, ha – az egységben az erő hamis jelszavára hivatkozva – arra próbálnák rávenni őket, hogy összefogjanak Gyurcsány Ferenccel és pártjával?

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Bozgorozni szabad?

Hétfőtől három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik Romániában a cigányellenes megnyilvánulásokat – hogy mi …

47 hozzászólás

 1. Jáger László

  Ennek LNÉre
  Orban is karanténba került
  Bucarestben…
  Reméljük nem fertőzöttek a vírustól!!!??,..
  barátilag
  J.L.

  • JÁGER írta : “Orban is karanténba került Bucarestben… ” – írta a széllel bélelt JÁGER. Bár ennek semmi köze a fenti íráshoz!
   Az Orbántól rettegő JÁGER nem tud szabadulni a démonjától! Mit írt legutóbb JÁGER a saját “tollairól”? (“Madarat tolláról, …”) Idézem JÁGER-t:
   “”Én nem lettem köpönyegforgató mint 1Sek….
   nem lettem a kapitalizmus híve,szószólója sem…
   1Xű mérnökember lettem anno…
   Elveim a régiek ,nem változtattam rajta a széliránytól függően!!!!
   Orbán nem fejlődött ,hanem úgy változtatta/változtatja a az álláspontját ahogy más a fehérneműjét
   Így lett az egyházellenes ifjoncból illeberális bigott vallási fanatikus már amiként viselkedik!!!!
   No persze +engedem,hogy ez a képmutatás a politika része,csak ennek semmi köze a elvhúséghez etikához…
   Látszólag olyan szegény mint a templom egere,de a pénzeszsákot szerfelett dugdossa…..
   Ezt mindenki tudja!!!???… – írta JÁGER Orbánról febr. 23-án a “Madarat tolláról” című cikk alá.
   MIRŐL NEM ÍRT JÁGER?
   Például arról nem írt, hogy a volt elvtársaiból, az 1990 előtt volt ÖNVALLOMÁSOS KOMMUNISTÁKBÓL hogyan lett hírtelen ’90 után ÖNVALLOMÁSOS KAPITALISTA???
   Arról sem írt, hogy a 1992 előtt ANTIKOMMUNISTA SZABAD DEMOKRATÁK SZÖVETSÉGÉBŐL hogyan lett 1994-re KOMMUNISTA BARÁT úgynevezett liberális PÁRT???!!!
   A beszűkült tudatú JÁGER természetesen nem érti, hogy Orbán alaposan csalódott a ’92-ig volt antikommunista, liberális SZDSZ-ben. Ezért távolodott az SDSZ-től. A valódi köpönyegforgatást a volt antikommunista SZDSZ lépte meg, amikor 1994-ben kormánykoalícióra lépett a kommunista utódpárt MSZP-vel. JÁGER ezt képtelen felfogni. De Orbánozni szeret!
   Mit írt önmagáról JÁGER? “”… nem lettem a kapitalizmus híve,szószólója sem… “” Akkor minek, kinek lett a SZÓSZÓLÓJA JÁGER a meghasadt tudatával??? —

   • zolatiguszti

    Köszi öreg a végtelen türelmet egy ostoba troll élveboncolásához.Sok sikert a nehéz munkádhoz!

 2. “pénz, paripa, fegyver az RMDSZ birtokában” – ha az RMDSZ-nek van a legtöbb olyan magyar választója, akinek ez megfelel, akkor ez így demokratikus. A többi magyar pedig vagy nyugodjon bele a többség akaratába, vagy gondolkozzon el az RMDSZ sikerének titkán.

  Mint a Felvidéken, Erdélyben is elterjedt “az itteni románok jók, csak a bukarestiek rosszak”, a “vannak jó román barátaim” és a “megélhetésemet javítom, ha nem magyarkodom” címek alá sorolható önfelmentések A városi vegyes házasságok tűrése a megelőzés helyett. Ez az “élni és élni hagyni” individualista elv kisugárzik az RMDSZ-re is, ez sikerének titka.

  A bajok gyökere tehát nem fölül van, az RMDSZ csak a jéghegy csúcsa.

  “értéknek tekintendő-e a politikai pluralizmus vagy sem” – kisebbségben nem.

  • IDIRABLO elgondolkodtatókat írt. És szerintem van amit jól lát. Amiben szerintem TÉVED IDIRABLO, hogy keveri a dolgokat. Az természetes, helyes, hogy a magyar közösség tagjai egzisztenciálisan a felszínen akarnak maradni. Ezért olykor talán kompromisszumot, “meghajlást” kell vállalni. Ez a körülmény, ez a szükségszerű alkalmazkodás NEM KEVERENDŐ a politikai állásfoglalással, például a választásra gyakorolt hatással. Vagyis a magánélet megalkuvásait NEM SZÜKSÉGSZERŰ A POLITIKAI DÖNTÉSEKBEN, választásokban folytatni.(!) Az erdélyi többség mégis ezt teszi, a kis személyes megalkuvásait a választó fülke magányában is folytatja. Ebben látom a fő gondot.
   Elmarad a nagyon szükséges kritika az UDMR felé. Pedig a kritika mellőzése már nem létszükséglet, nem egzisztenciális szükséglet.

   • A jobbára egyszerűen gondolkodó magyar választók nem értik a tanultabbak sorsára is figyelő, jogászkodó politikát. A mindennapjaikhoz az túl elvont.

    Nekik csak az fontos, miért lesz NEKIK jobb, ha X pártra szavaznak. Az anyagi, nem az anyanyelvi kultúrájuk az elsődleges. Ez a Fidesz sikerének titka is.

    • IDIRABLO : “A jobbára egyszerűen gondolkodó … stb.”
     A szűkös fórum keret a kitárgyalást beszűkíti. A Fidesz sikerének eddig több “titka” volt. pl. 2010-ben a választás előtt azt a párt NEM TUDTA BIZONYÍTANI, hogy 2010 után a Fidesz kormány jó hatással lesz a magyarországi zsebekre. Vagyis pénzügyileg a választók majd jobban járnak. Vitatható, hogy M.o-on az anyagi szempont lett volna elsődleges pl. 2010-ben. (Sőt! A Fidesz köztudottan több irányba határon kívül adakozó! És ez nem a Fidesz választóit zavarja!)
     Még egy állítás, idézem: “Nekik csak az fontos, miért lesz NEKIK jobb, ha X pártra szavaznak.” Ez az állítás a valóságban azt jelenti(?), hogy az erdélyi közösség többsége azt hiszi, hogy neki “pénzügyileg” az a jó, ha az RMDSZ-re szavaz? ÉS “nem az anyanyelvi kultúrájuk az elsődleges”! Valóban erről lenne szó?
     Ezeket tisztázni kellene. Ezeknek az állításoknak a megfontolásához nem kell diploma. Elég lenne egyszerűen gondolkodni. Csak józan paraszti ész kellene. Ezért nem hiszem el, hogy Erdélyben a magyar választók kezét az vezetné, hogy “nekem jobb lesz” ha X pártra szavazok. (Talán jó lenne, ha így lenne, mert akkor ez egy tisztán tudatos, logikus választás lenne…)
     A kisebbséget alkotó választó elsősorban a SAJÁT ÉRDEKVÉDŐIT tudja megválasztani. Azokat, akik majd (pl. a parlamentben) valamelyest BELESZÓLHATNÁNAK a többséget érintő, országos dolgokba is (jól, vagy rosszul!) Sok múlhat a választott érdekvédőkön.(!!! Már ha jól dolgoznának!) Speciális helyzetben van a kisebbségi választó.(!) És az erdélyi választók többsége szerintem azzal nincs tisztában, hogy MI a helyzete, lehetősége, feladata, felelőssége. Pedig ehhez az ismerethez nem kell diploma, nem kell bonyolultság.
     Mi kellene? Szerintem sokkal több kíváncsiság a közélet dolgai iránt. Sokkal több közéleti aktivitás kellene. Sokkal több bizakodással, eltökéltséggel. Amiből pedig sokkal kevesebb kellene, mint amennyi most MEGVAN, az a közöny, a megalkuvásra hajlam, a passzivitás, stb., stb. Fel kellene hagyni a felelősség másokra hárításával is!

 3. Jáger László

  A vegyes házasságok pedig Lkerülhetetlenek…….A magyarok is már ebben érdekeltek és 1re jobban ebben hisznek…..
  Mint Erdélyben,mint délvidéken,mint felvidéken,nem beszélve kárpátaljáról…
  Ez a jövő
  barátilag
  J.L.

  • Erdélyi magyarként mondom neked, hogy hülyeséget beszélsz. Igyál kevesebbet.

   • JÁGER rendszeres beirkáló, tehát “közismert”. Beírásai között visszatekintve több önleleplező önvallomását lehet megtalálni. Rendkívül beszűkült a tudata. Ezt minden beírásában bizonyítja.

  • zolatiguszti

   Jáger neked az orosz rulett a jövő a saját véleményed szinonímiájára.

 4. Szentgyörgyi: “Az nem érv, amikor a Fidesz-KDNP az RMDSZ mellett teszi le a garast, hogy – legalábbis az eddigi választások eredményei szerint – őket támogatják a választópolgárok is. Hát kit is támogathatnának, ha mind a román, mind a magyar állam azon van, hogy rajtuk kívül más ne is látszódhasson?”
  – Ez az állítás egy kicsit biceg. Mert volt idő, amikor KAPOTT TÁMOGATÁST az UDMR ellenzéke, és ezért évekig LÁTSZÓDOTT, és választható volt.(!) Csak az erdélyi magyarság választói nem akarták észrevenni a látható ellenzéket, és TOVÁBBRA IS “zavartalanul” a döntő többség az UDMR-t támogatta. EZ A VALÓSÁG. Fontos nem elfelejteni, hogy lett volna reális lehetőség jobban megszorongatni az UDMR-t, de az erdélyi többség NEM ÉLT EZZEL A LEHETŐSÉGGEL.
  Ami ettől teljesen független, hogy MOST Potápi “jól beszél-e”?
  Bizony, erősen vitatható Potápi “vallomása”, ezért feltétlen vitatni kell.
  (Függetlenül attól, hogy valóban és általában rendkívül sok a gond az erdélyi érdekképviselet környékén. Meg azt is tudjuk, hogy a magyar közélet legtehetségesebb, legrutinosabb, legprofibb, mindenkinek megfelelni tudó hinta-palintás pártja az UDMR.)

 5. Jáger László

  Erdélyben áll a bál,,,
  mondhatni a jelenlegi 2 párt hülyét csinál magából…
  Ahelyett hogy összefognának és a magyarság érdekeit képviselnék…
  barátilag
  J.L

 6. Szentgyörgyi : “Egy múlt heti budapesti sajtóbeszélgetésen ama kérdésre, hogy mi a véleménye az Erdélyi Magyar Szövetség néven pártfúziót tervező kezdeményezésről, az államtitkár sommásan annyit felelt: negatív.”
  Nehéz azt Erdélyben megérteni, hogy a Fidesz elveszítené a komolyan vehetőségét, ha eltekintene a közvéleménykutatók által folyamatosan mérhető RMDSZ fölénytől. 2010 előtt meg azóta sem ért el az RMDSZ ellenzék választáson az RMDSZ-hez képest 10 – 15%-nál többet. Nem volt olyan közvélemény kutatás, mely “észlelte” volna az UDMR ellenzékét. Ezek a tények bizonyára DÖNTŐEN BEFOLYÁSOLJÁK a Fidesz kormány magatartását. (Sajnos van az úgy, hogy az ember elkésik, lemarad egy vonatról… Talán ez történt az elmúlt 20 évben néhányszor az erdélyi magyar közösség aktív részével. Nem vették észre, ezért hagyták elmenni a vonatjukat … Így csak a “mentesítő” RMDSZ járat maradt számukra.)
  AMI FONTOS: Potápi véleménye NEM KÖTELEZI SEMMIRE az erdélyi választókat! Ha a többség leváltja az RMDSZ-t, akkor a magyar kormány lesz az első, aki ezt tudomásul veszi.
  A nagy kár, hogy ezt sem érti az erdélyiek többsége. Képtelen elhinni, hogy a magyar közösség választ.(!)
  (Bár az is igaz, viszonylag új jelenség, hogy egyre több román is szavaz “valamiért” az RMDSZ-re.)
  Az erdélyi magyarság 90 után túl korán és túl könnyen ADTA MEG MAGÁT a román hatalom sugallatának. Ceausescu részben “elfárasztotta”, részben elkergette a magyar értelmiséget. Így 90 után “jószándékú” kollaboránsok kezébe került a magyarság érdekvédelme. És a többség NEM TÖRŐDÖTT EZZEL a nagyon súlyos körülménnyel. Nagyon nagy hiba, csak ábrándozás LEHET MOST a Fidesztől remélni az elmúlt 30 év korrekcióját. Nagyon szomorú helyzet. De mégis ehhez kellene alkalmazkodni önbecsapás helyett.

 7. zolatiguszti

  Hát erről tényleg lemaradtam. Sajnos Lovas István véleménye Szakács Árpádéval együtt folyton visszacseng érthetetlen okokból nem szüntetjük meg itthon se a libsifészkek tömését pénzzel.Senki se érti miért?Ez nem Erdély specifikus ügy ez valami rendszerhiba, és utána bambán állnak és néznek egy EU vagy egy Önkormányzati választás után.

  • ZOLATIGUSZTI: “érthetetlen okokból nem szüntetjük meg itthon se a libsifészkek tömését pénzzel” – VALÓBAN?
   Törekedjünk realisták maradni. Demokráciában vannak törvények, szokások, íratlan szabályok. A jelenlegi kritikán aluli “minőségű” ellenzéknek vannak Magyarországon szavazói, támogatói, hívei. A Fidesz nem tesz mást, csak demokrataként tudomásul veszi ezt a tényt (is). Vagyis ZOLATIGUSZTInak a Gyurcsányra és barátaira szavazókat kellene megkérdeznie, hogy miért támogatnak ilyen kritikán aluli ellenzéket szavazatokkal.
   Nem helyes a nemzeti konzervatívoknak (is!) arra rászokni, hogy “mindenről a Fidesz tehet”.

 8. Pótárpi rövid úton repülne kényelmes és jól fizetett állásából, ha csak egy kicsit is eltérne a véleménye a kipcsak üstökösétől.

 9. Jáger László

  Azért várnám a cáfolatokat,hogy Erdélyben
  Felvidéken,Délvidéken
  Kárpátalján minden rendben van és nő a magyar lakosság és nő a befolyásuk!!!!???..
  Én sajnálom pesszimista vagyok ezen tekintetben ,már +bocsássatok…
  barátilag
  J.L.

 10. A magyar egyházakat jobban be kéne vonni a választási tájékoztatásba, ahogyan a görögkeleti egyház. Nem elsősorban a papokat-lelkészeket (nekik tilos is aktívan politizálni), hanem a körülöttük segítőket.Belőlük civil szervezet hozható létre, ami már támogatható alapítványokkal.

  • IDIRABLO: “A magyar egyházakat jobban be kéne vonni…”
   Az erdélyi egyházakat is “sikerült” RMDSZ függőségbe terelni. Azzal nem volt gond, hogy a híveket ELIGAZÍTSÁK a pecsételésről. De ahhoz már nem volt sem ész, sem akarat, hogy az egész magyar közösség NE FÜGGJÖN egyetlen párttól, mely totális befolyással van az egész közösségre. Ahhoz már nem volt esze az egyháziaknak, hogy ne tűrjék szó nélkül azt, hogy ez a TOTÁLIS “érdekvédelem” ne legyen KIZÁRÓLAG néhány románbarát, volt román kommunista kezében.
   Tehát az elmúlt 30 évben az egyházak által végzett közéletre hatás, befolyásolás is nagyon vegyes képet mutat. Csak részsikerek voltak. És azok NEM A POLITIKÁBAN érvényesültek. Az egyházak az RMDSZ hátsóját nyalták ki némi pénzért, és más “előnyökért”. Tették ezt teljesen elvtelenül, a fejüket olykor a homokba dugva!
   A megoldás a jövőre tekintve az lenne, ha a jelenben a múlt tapasztalatának birtokában MINDEN ERDÉLYI azon gondolkodna, hogy mit miért kellett volna másképpen tennie. EZ NEHÉZ MUNKA! És aztán elhatározná, hogy a jövőben szakít a saját eddigi hibáival, és MÁSKÉNT KÍVÁN részt venni a közéletben. Csak egy ilyen elhatározás, vállalás segíthetne! Semmi más! (Szerintem.)
   ellentmondásos, és részleges sikerek

 11. Jáger László

  Zsémbes gondolatok…
  +oldás azonban semmi…
  Amit én sem tudok…
  esetleg
  Segíts magadon,az isten is/az élet +segít!!!???…
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

  • JÁGER : “Zsémbes gondolatok…, +oldás azonban semmi… ”
   Mit írt JÁGER márc. 5-én? “JÁGER” írta : “Nem lettem Orbán hívő,de elfogadom ,hogy ö se lett a szocializmus híve…” – érthető szöveg: a szocializmusnak, és a “régi” kommunistáknak ma is vannak hívei. Ezt tudjuk. JÁGER folytatta : “Nézeteimet mindig vállaltam,véleményem mindig volt, de eszmét soha nem cseréltem …” HŰHA! Tehát JÁGER ma is a kommunisták híve. Vagyis a VOLT kommunistáké, akik ma már liberális globalisták, és vadkapitalisták!!!
   A keresztény konzervatív Orbán politikája GYAKORLATILAG sokkal baloldalibb, mint a magát baloldalinak mondó ellenzék.(!!!) Tehát az “eszmét nem cserélő” JÁGER most is a szocializmus híve. Közben utálja Orbánt. És feltehetően Orbán vadkapitalista, hazaáruló ellenzékét kedveli. Vagyis JÁGER hasadt tudattal bajlódik.(!) Össze-vissza handabandázik. És két mondatban oldja meg a világ gondjait. Remélhetően nem hagyták magára felügyelet nélkül.

 12. Jáger László

  Zsémbeske te drága
  Nem kell a számba adni a szót!!!
  Bár nem vagyok 1 +rögzött orbán hívő,de nem vagyok aki folyton LNséget keres és harcban áll!!
  Én a a +oldások híve vagyok akár tetszik akár nem…
  Akár tetszik a kapitalizmus akár nem!!
  Amerikában sem mindenki szereti,sőt többeségben a
  szociális piacgazdaságot preferálják a vadkapitalizmus helyett…
  Csak ennyi,ha már +szólítottál……
  Amúgy tényleg baloldali vagyok és nem jobboldali elvakult őrült!!!
  Ennyit a vitáról…
  barátilag

  • JÁGER írta: “Amúgy tényleg baloldali vagyok és nem jobboldali elvakult őrült!!!”
   – Az már régen kiderült. hogy JÁGER baloldalinak hiszi magát. AMI Magyarországon KÉRDÉS, hogy ma a TEVÉKENYSÉGE ALAPJÁN ki tekinthető a szó szoros értelmében BALOLDALINAK???
   Amint korábban már írtam, szerintem Orbán baloldalibb, mint az egész hamis-baloldalinak mondott ellenzékben bárki. Orbánnál csak Thürmer Gyula baloldalibb. Javaslom, erre legyünk figyelemmel!
   Vagy cáfolja, aki tudja! Aki magát 1990 előtt kommunistának vallotta, majd 90 után egy év alatt több milliárdos tőkés kapitalista lett (mint pl. Gyurcsány is), az mondhatja magát baloldalinak (mert mondani mindent lehet!!!), de a BEMONDÁSNAK nem mindenki hisz. De JÁGER láthatóan elhitte Gyurcsány meséjét a baloldaliságáról. És Orbánt támadja – tegyük hozzá. hite szerint baloldaliként. DE A TITKOS FAVORITJÁT NEM ÁRULJA EL.(!) Ilyen tudathasadt, rejtőzködő az Orbán ellenzéke. Nagy csapás lenne Magyarországra, ha ezek kerülnének kormányra. Régebben JÁGER-ék a Szovjetúnióba akarták M.o-ot olvasztani. Ez nem jött össze. Most valami “nyugati birodalomba” tervezik M.o-ot beolvasztani. Távlatos céljuk folyamatosan Magyarország felszámolása.

 13. JÁGER : “Nem kell a számba adni a szót!!!”
  – Mindig idézek az eredeti beírásból.
  JÁGER : “Amerikában sem mindenki szereti,sőt többeségben a
  szociális piacgazdaságot preferálják a vadkapitalizmus helyett…”
  Szerintem JÁGER okoskodását célszerű erős fenntartással fogadni.

 14. Jáger László

  ZSÉMBESKE
  FELESÉGES VELEM ENNYIT FOGLALKOZNI,MERT NEM VAGYOK 1 MARX ,DE MÉG IDEOLÓGUS,FILOZÓFUS SEM!!
  1XŰ nyugdíjas mérnök ember vagyok akinek van véleménye a világról és azt közzé is teszi!!!
  Nem hordom a bölcsek kövét a zsebemben ,sem a fejemben!!
  Mások véleményét is +hallgatom,habár lehet,hogy nem értünk 1et!!
  Orbánról csak annyit
  Volt ő már minden,csak énekes halott még nem….
  barátilag
  J.L.!

  • Meg kenyai hosszútávfutó sem, ha jól emlékszem.

  • JÁGER írta : “1XŰ nyugdíjas mérnök ember vagyok akinek van véleménye a világról és azt közzé is teszi!!! (-) Orbánról csak annyit: volt ő már minden,csak énekes halott még nem…. ” – itt JÁGER megint hazudott! Ezért kell vele foglalkozni. Azért, mert az “egyszerű nyugdíjas mérnők” gyakran hazudik, gyakran félrevezetni próbál. Mert hasadt a tudata és hasadt a lelke is.
   JÁGER “titkos” kedvencei között sok olyan van, akire valóban igaz, “volt már minden, csak …” Ilyen kifejezetten kalandos politikussal tele vannak a kis pártok. Ilyen pl. Hadházy, Szabó Tímea, Újhelyi István, Mellár, stb. De JÁGER Orbánra “specializálódott” – ezt tudjuk.

  • LNÉ két L!
   1ÜGY-Ű inkább

 15. Jáger László

  Zsémbeském
  engem gorbán mint embert annyira érdekel mint nagymamámat….
  semennyire,de mint az ország MEről azért + van a szerény véleményem..
  Nem igazán+!!!
  Ezt már engedd meg,hogy +tehessem..
  Ha neked tetszik az a te szíved joga..
  barátilag
  J.L.

  • JÁGER írta: “engem gorbán mint embert annyira érdekel mint nagymamámat….
   semennyire, de mint az ország MEről azért + van a szerény véleményem…” – A “szerény véleményét” minden nap leírja JÁGER Orbánról. Mert őt “nem érdekli” Orbán. Az természetesen elkerülte JÁGER figyelmét: A Die Presse és a Kleine Zeitung szerint is Orbán Viktornak volt igaza (illegális migráció ügyében), ezért az EU-nak bocsánatot kell kérnie a magyar miniszterelnöktől. Tehát Orbánról sokan sokfélét gondolnak. JÁGER is gondol valamit, miközben – már 30 éve – visszasírja a létezett szocializmust. Ezt korábbi beírásaiból lehet tudni.

 16. Jáger László

  zsémbeske nyugodj +!!!!
  Az EU nem kér bocsánatot ov-tól
  Amúgy a migrációt még ov sem tudja +akadályozni csak Lterelni!!
  A kínai vírust terjedését sem tudja +akadályozni,csak preventív eszközökkel mérsékelni…Zsémbeske te erősen tévedsz!!
  Én a kádár éra alatt tanultam, dolgoztam is az elmúlt 30 évben szintén…
  Semmit nem sírok vissza,csak engedtessék + hogy legyen véleményem a z orbán rendszerről is!!!Zsémbeske te már csak ismersz engem jobban mint én magamat és a gondolataimat is kitalálod és újrafogalmazod!!
  Erre azért még nem kérlek ha + bocsájátasz…
  barátilag
  J.L.

  • JÁGER írta: “Az EU nem kér bocsánatot ov-tól. Amúgy a migrációt még ov sem tudja +akadályozni csak Lterelni!!”
   – Ez a tipikus JÁGER-blöff.(!!!) Miért blöff? Természetesen az Unió tegnap 30 napra LEZÁRTA A HATÁRAIT. Ugyan azt tette meg most, amit Orbán megtett 5 évvel ez előtt! Mi volt az Unió baja 5 évvel ez előtt. A kerítés volt a baj. MA MÁR AZ SEM BAJ, hogy a görögök lőnek a migránsokra. Így van JÁGER? Ezek után érdekes az, hogy az uniós idióták kérnek-e bocsánatot???
   Orbán megállította Magyarországon az illegális migrációt. Ezt vállalhatta, ezt teljesítette. JÁGER MOST MÁR AZT elvárná Orbántól, hogy az egész világon állítsa meg a migrációt.(!!!) Ez derül ki a tőle idézett mondatból. De ez a mondat csak azt a korábbi jelzést erősíti, hogy JÁGER tudata már cirka 30 éve meg van hasadva.

 17. A magyar választók utóbbi 30 évének pálfordulásairól eposzt lehetne írni. OV konszolidálta az utóbbi 10 évüket. Ezt csak következetes, egyértelműen magyar érdekű politizálással lehetett elérni, komcsi vargabetűkkel nem.
  Az RMDSz-nek is ez lebegjen a szeme előtt, a libsiknek való megfelelési kényszer helyett.

 18. Jáger László

  zsémbes úr
  Nekem nincs disszociatív személyiségzavarom…
  Az lehet hogy magára jellemző…
  én én vagyok akit hiába akar befolyásolni ,mert az nem megy…
  lássa már be hiába akarja a szarka,nem bírja a farka
  barátilag
  J.L.

  • JÁGER írta: “én én vagyok akit hiába akar befolyásolni ,mert az nem megy…”
   Természetesen eszemben nincs BEFOLYÁSOLNI JÁGERt. JÁGER beírásait olvasóként értelmezem. És felhívom a figyelmet JÁGER szövegeinek belső ellentmondására, és az olvasókat átverő kísérleteire.
   JÁGER írta : “Továbbra is fenntartom
   Mo-n fel van spanolva a vírushisztéria….
   Járvány nincs,csak fertőzöttek vannak…
   Haláleset 1!!!
   Mondom 1!!!
   A hadsereg máris bevetve…
   Szeretettel várom a gumikesztyűs szájmaszkos rendőröket és katonákat csak úgy fegyveresen……”
   Ezekkel az idézett mondatokkal szemben ZSÉMBES azt tartja, hogy a vírushisztériát JÁGER elvtársai, kedvenc politikusai gerjesztik.
   A WHO világjárványt hirdetett. JÁGERnek a WHO-val van vitája.
   JÁGER írta : “Szeretettel várom a gumikesztyűs szájmaszkos rendőröket és katonákat csak úgy fegyveresen……” — JÁGER válla fölött nagy gond lehet.

 19. Jáger László

  Továbbra is fenntartom
  Mo-n fel van spanolva a vírushisztéria….
  Járvány nincs,csak fertőzöttek vannak…
  Haláleset 1!!!
  Mondom 1!!!
  A hadsereg máris bevetve…
  Szeretettel várom a gumikesztyűs szájmaszkos rendőröket és katonákat csak úgy fegyveresen……
  Bár a vírus nem én vagyok…..
  barátilag
  J.L.

 20. Jáger László

  zsémbeske
  Én nem vagyok vírus….
  Nem fertőzök + senkit
  Tőlem nem kell tartani sem virológiailag,sem ideológiailag sem politikailag
  Aki ettől tart forduljon pszchiáterhez
  ILYEN hOGY JÁGER VÍRUS!!! NEM LÉTEZIK
  ezt bátran kijelenthetem…
  Remélem ez hatásos vakcina volt,de ha nem azkor javaslom a placebót,vagy a Xanaxot….
  barátilag
  J.L.

 21. Jáger László

  Holnap benedek napja lesz….
  sándor, ,józsef,benedek
  zsákban hozza a meleget!!???barátilag
  J.L.

 22. Jáger László

  Romániában is terjed a vírus,miközben MO-on ov haditervet dolgozott ki az LN csapásra amit holnap bejelent…
  Várom a +előző csapást a vírus LN!!
  Csak nehogy a a parlament nélküli kormányzásról legyen szó!!???!!!
  barátilag
  J.L.

 23. Jáger László

  Eddig csak a kisdobosok 6 pontját ismertem,mostantól viktor 6 pontja is ismert!!!
  Hurrá nyaralunk!!
  barátilag
  J.L.

 24. Jáger László

  Vírusügyben nincs semmi drámai…
  csak olyan keddi fejlemény….

  barátilag
  J.L.

 25. Jáger László

  mára romlott a hadi helyzet
  226 fertőzött 21 gyógyult és
  10 Lhunyt a mérleg MO-on…
  Ennyit a *vírusról….
  barátilag
  J.L.

 26. Jáger László

  apa alakul…
  263 fertőzött
  28 gyógyult
  10 Lhunyt…
  De máris itt van a csodaszer a HKS nevű malária LNS gyógyszer!!!
  barátilag
  J.L.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük