Mit érhet egy feljelentés?

Ha a feljelentett Traian Băsescu egykori román államfő, jelenlegi európai parlamenti képviselő, akkor tulajdonképpen semmit – adhatnánk meg az azonnali választ. De azért titokban reménykedjünk: hátha mégis…

Mindez a hír kapcsán jut eszembe, hogy Brassai Hunor, a Minta ifjúsági szervezet elnöke, az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi szervezetének vezetője, a gyergyóditrói események kapcsán tett súlyosan magyarellenes kijelentései miatt, bepanaszolta az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál az egykori államfőt.

„A román politikusok és közéleti szereplők valósággal sportot űznek abból, hogy ki tud uszítóbb és botrányosabb módon megnyilatkozni az erdélyi magyar közösség kapcsán. Ebből elég volt! Legutóbb Traian Băsescu volt az, aki pillanatnyi politikai haszonszerzésből azt nyilatkozta, a székelyföldi megyékben élő románok folyamatosan ki vannak téve az idegengyűlöletnek, utalva ezzel a gyergyóditrói eseményekre. A román politikus közösségünket nemes egyszerűséggel komplexusosnak nevezte, s hangsúlyozta, a székelység, valamint az erdélyi magyarság nem képes más etnikumú közösségekkel együtt élni” – állítja Brassai.

Hogy mi várható ezután? Arra való tekintettel, hogy az említett sóhivatal – hogy rászolgáltak az elmarasztaló jelzőre, azt eddigi tevékenységük fényesen bizonyítja, hisz rendre következmények, azaz: elmarasztaló határozatok, bírságok nélkül maradtak a magyarságot ért súlyos sérelmek, amelyeket most hadd ne soroljak fel –, annak vezetője, Asztalos Csaba által éppen a gyergyóditrói eset kapcsán nyilvánult meg a helyi közösséget elítélőleg, azt hiszem, nem sok jót várhatunk.

Ami pedig emberünket, a vén tengeri medvét illeti, őt hidegen hagyja egy esetleges őt elmarasztaló határozat, vagy akár bírság is. A hozzá hasonló politikai ragadozókat semmi sem állíthatja meg, ők csak a céljaikat követik, méghozzá mindenáron. És ebbe belefér akár az etnikai gyűlöletkeltés is. Ha az érdekei úgy kívánják, akkor képes korábbi véleményével homlokegyenest ellenkező álláspontra is helyezkedni. Ezt az „állatfajtát” nem érdekli más, csak a politikai zsákmány.

Tán emlékeznek még néhányan, amikor korábban, még államfőként március 15-e alkalmából köszöntötte a magyarokat. Hogyan lehetséges ez? Megmondom: úgy, hogy politikai érdekei akkor ezt kívánták meg. Ott volt ő Tusványoson is, annak az Orbán Viktornak az oldalán, akit azóta sok mindennel megvádolt, még azzal is, hogy Putyinnal karöltve Románia területi épségére tör. Mondta ezt az a Băsescu, aki annak ideján – immár bizonyítottan –  együttműködött a hírhedt Securitateval is.

Amikor érdekei úgy kívánták gyakran megfordult Székelyföldön, mutatkozott a székelyek körében, megtévesztve sok-sok itteni szavazót. Amint újra átvedlett pártpolitikussá, s érdekei úgy kívánták, azonnal magyarellenes hangot ütött meg.

A mondást parafrazálva: Băsescu a köpönyegét váltogatja, de a természetét nem.

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Hogy is van ez?

Olvasom, mekkora elégtétellel, örömmel, elégedettséggel nyugtázták egyesek,  hogy Brassó városvezetése úgy döntött, hogy a Cenk …

8 hozzászólás

 1. Jáger László

  Mint a szarnak 1 pofon!!
  Bár,ha befogadják azkor kezdődhet a herce-hurca….
  Bár ez is pénzbe kerül……
  barátilag
  J.L.

 2. Az öreg KAPITÁNY a magyar nyelvű médiára támaszkodva(!) ostorozza a magyarságot. Az öreg KAPITÁNY azt mondja, azt teszi, amit pl. az Erdély tv! Tehát NE A KAPITÁNYON csodálkozzunk, hanem inkább az Erdély tv-n.(!) Ezt kell megnézni!
  A YouTube-on megtekinthető: “Zebra: az erdélyi társadalom reakciója a ditrói helyzetre – 2020. február 10.”
  Ez a harmadik műsor néhány napon belül, melyben HAMISAN MUTATJÁK a ditrói-ügyet. (Néhány hülye facebookost ürügyként használva támadják a magyarságot, és gyűlöletet generálnak ellene!!!)

  Mit állít a műsorvezető ebben a műsorban? “Bárhogyan szemléljük a dolgot, rasszizmussal és diszkriminációval állunk szemben.” Punk-tum! Az Erdélyi TV csak így hajlandó tárgyalni Ditróról. Az nem érdekli az Erdély tv-t, hogy miért kell indiai messzeségből hívni a pékeket???!!! A KÜLLŐ családnak ez a “ficskája”, ez a demonsrációja a ditróiak felé vajon mennyi pénzbe kerül a sütödének??? Miért éri meg ez a kiadás a KÖLLŐ családnak??? – Ezekkel a kérdésekkel még egyetlen erdélyi magyar média sem foglakozott kimerítően.(!!!)
  Tehát ne az öreg KAPITÁNNYAL foglalkozzunk. FIGYELJÜK INKÁBB AZ ERDÉLYI MAGYAR médiát!
  (Képtelen voltam végig nézni ezt a műsort. Mert képtelen vagyok hülyeségeket és elmebetegeket hosszan bámulni.)

 3. Jáger László

  Ezt az erdélyi áthallást nem értem…
  Természetesen nem vagyok se székely se moldvai,se csángó,se gyergyói…
  1xű belföldi magyar vagyok…
  barátilag
  J.L.

  • JÁGER : “Ezt az erdélyi áthallást nem értem…” – Szerintem JÁGER-t a beírásaiban általában nem befolyásolja mit ért és mit nem. Ezért meglepő ez a vallomás.
   Amit biztosan sokan nem értenek, hogy az UDMR miként tudta TELJESEN A BEFOLYÁSA ALÁ VONNI az erdélyi magyarság elsöprő többségét, és a teljes erdélyi értelmiséget. Akik ráadásul képtelenné váltak kritikát megfogalmazni kedvenc pártjuk irányába. Azt is kevesen érthetik, hogy manapság az erdélyi értelmiség miért a köztudottan nemzeteket lebontani szándékozó, szélsőségesen globalista LIBERÁLISOKKAL vállal szellemi közösséget? Számukra miért nem tűnik fel, hogy az UDMR által harminc evvel ez előtt kiválasztott magyar testvérpártok (MSZP, SZDSZ) MÁR NEM A RÉGIEK? Sokat változtak, és az SZDSZ párt már megszűnt.
   NEM LEHET VITÁS, a nemzeti kisebbségi lét a román “testvérnép ölelésében” nem nyújt “könnyű életet”.(!) Egészen különleges, sokak számára nem érthető politizáláshoz vezetett. De jól van-e ez így??? Ezt többet kellene vizsgálni!

 4. Jáger László

  Na és ki forgat köpönyeget Erdélyföldön!!!???..
  én nem az tuti!!
  barátilag
  J.L.

 5. Jáger László

  Ez Erdélynek is szól
  A liberálisok = diplomás kommunisták
  orbán szerint!!…
  Ez a legújabb brain stormingja a legnagyobb ideológusunknak…
  barátilag
  J.L.

  • JÁGER : “A liberálisok = diplomás kommunisták
   – Orbán szerint!! … Ez a legújabb brain stormingja a legnagyobb ideológusunknak…”

   Láthatóan erősen szíven ütötte JÁGERt Orbán évértékelőjében megfogalmazott, tapasztalaton nyugvó megállapítása. Mert JÁGER is LIBERÁLIS.
   De a sértődést félre kell tenni! Mert Orbán semmit nem mond véletlenül. Érdemes figyelemmel követni az Amerikai elnökválasztás egyik főszereplőjét, a Sanders nevűt, aki a kommunistákra hajazó szövegegeket ismétli.(! Amerikában!) Érdemes figyelni a nyugat európai kívül zöld, belül vörös politikusokat, és mondókáikat. És rendkívül figyelemre méltó a közeli Magyarországon, hogy a néhai balos, kommunista eszmék örököseiként indult politikusokból MÁRA erőszakosan liberálisok, ellentmondást nem tűrők lettek.(!) Erre a néhány éve tartó jelenségre figyelt fel Orbán.
   Persze az önmagukat liberálisnak mondó, nyíltan diktatórikus módszerekben hívő, magukat a néhai kommunistákhoz hasonlóan LEGFEJLETTEBBNEK, és LEGHALADÓBBNAK KÉPZELŐ liberálisokról mondott egy rövid jelzést Orbán. És hogy lehet benne valami, azt bizonyítja a rövid jellemzés heves FOGADTATÁSA.
   A vaknak nehéz elmagyarázni, hogy pirkad. JÁGERnek azt nehéz elmagyarázni, hogy a hajdani kommunisták végül mára olyan “vadliberálisokká” lettek, akik már csak a saját hitvilágúkat képesek elfogadni, gyűlölik a tőlük eltérő eszmeiséget képviselőket, ezzel a gesztussal megcsúfolói a hajdani liberalizmusnak.
   (Élő példa a Niedermüller által “kicsúsztatott” vallomás!)

 6. Jáger László

  Erdélyben is szombat van és ma nem politizálnak….
  Holnap + mennek a templomba az asszonyok!!!???..
  Férfiak a kocsmába,gyerekek + a szabadba….
  barátilag
  J.L.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük