Jelentem: szavaztam

A húsvéti ünnep előtti és utáni napok főtémájaként természetesen a magyarországi választás szolgált szerte a Kárpát-medencében. Magam is úgy vélem, hogy az április 8-ai voksolás mindenképpen létfontosságúnak tekinthető. Ezért kutyakötelességünk elmenni szavazni. Jelentem: én voksoltam. Továbbá: arra biztatok mindenkit, akinek szavazati joga van, maga is tegye meg. A többit meg bízza a Jóistenre.

Számomra nem volt kérdés, kire szavazzak… Amiként az elszakított területeken élő magyarok döntő többsége számára sem lehet az. Vegyük sorra: támpontként néhány dátum, gondolom, elég érv annak eldöntéséhez, kire szavazzon a határon túli magyar. Elég, ha 2004. december 5-ét, illetve 2010. május 26-át említem. Az első időpont bőven elegendő ok arra, hogy eldöntsük, kire ne szavazzunk, a második pedig arrra, hogy kire adjuk a voksunkat. Ez ilyen egyszerű. Megjegyzem: a magyar politikusok tették azzá. Azok, akik anno 23 millió román munkavállalóval riogattak, s azok is, akik a teljes jogú állampolgársággal járó szavazati jogot nekünk biztosították. Ha e két dátumra gondol, határon túli magyar számára nem lehet kétséges, hova ikszeljen.

Ha az előbbi érzelmi megközelítése volt a választás jelentőségének, akkor a következő már kifejezetten logikai: vasárnap arról dönthetünk, maradjon-e meg Magyarország kereszténynek és magyarnak? Önkéntelenül Csurka István jut eszembe, akinek lapja, a Magyar Fórum címoldalán sokáig a következő jelmondattal jelent meg: se nem jobb, se nem bal, keresztény és magyar. Anyaországi választáson idén voksoltam először. Nemzeti, jobboldali, konzervatív elkötelezettségű, de pártsemleges állampolgárként nem volt sok választásom: ez idő szerint egyetlen párt, illetve pártszövetség felel meg az általam támasztott követelményeknek, az pedig a Fidesz-KDNP. Annak dacára, hogy sok esetben nem bizonyultak eléggé következetesnek, eléggé határozottnak, eléggé nemzetinek, jobboldalinak, konzervatívnak, eléggé stb-nek.

Viszont ők az egyetlenek, akik feltételezhetően képesek lehetnek megtartani magyarnak Magyarországot. Innen, a székelyföldi „frontvárosból” tekintve ez a legfontosabb. Reményeim szerint vasárnap az anyaországban is elegen lesznek azok, akik hasonlóképpen vélekednek.

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Kit érdekel?

Péntek hajnalban egy közúti ellenőrzés során ittas vezetésen kapták Oltean Csongor ifjúsági államtitkárt. Az esetről …

5 hozzászólás

 1. MI,akik vasárnap fognak szavazni,mi is úgy véljük,hogy voltak a Fidesz kormánynak hibái,el is mondjuk,mert nem majomszeretettel viseltetünk irántuk.Ezen a földön nincsen hibátlan ember,hibátlan kormányzás,a hibákra rá kell mutatni,de az erényeket is el kell ismerni,tehát :kétszer a folytatásra.Üdvözlet a külhoniaknak.

 2. bozgor gyerek

  Nem tudok elhatárolódni, egyetértek.

 3. Mi Magyarok sajnálattal vettük tudomásul, hogy azok döntöttek helyettünk, akik nem élnek Magyarországon!
  Ez a Kormány nem tesz mást, mint uszít és egymás ellen fordítja a külhoni és belföldi magyarokat.
  A cél nem más , mint kivezetni az országot az EU-ból és szegénységbe vinni az országot, miközben ők megszedik magukat.
  Önöknek fogalmuk sincs róla mi folyik Magyarországon, így csak meggyőződésből szavaztak!

  MI SEM DÖNTÜNK ARRÓL MI LEGYEN A ROMÁNOKKAL!

  • Szentgyörgyi László

   Sajnálattal vettem tudomásul, hogy tájékozatlannak tetszik lenni.
   Az igaz, hogy a külhoniak szavazataiból – összesen 225 025-öt adtak le – 215 561-et a Fidesz-KDNP kapott. Ez bizony túlnyomó többség. Hogy mi döntöttük volna el a választás kimenetelét, az azonban enyhén szólva túlzás. Merthogy a magyarországi lakhellyel nem rendelkező választópolgárok, érthető módon, csak az országos pártlistára adhatták le voksaikat. Abban, hogy a 106 egyéni választókerületből a Fidesz-KDNP 91-et megnyert, nekünk semmi szerepünk nem volt. Azt a magyarországi lakhellyel rendelkező választók döntötték el.
   Hogy ki úszította a belföldieket a külhoniak ellen? Gyurcsány és a Vona Gábor szolnoki barátjának neve talán ismerős lehet az ön számára is… Hogy mást ne említsek.

 4. Ostoba voltál, légy rá büszke! Beleugattál olyan dologba, amiről valós ismereted nincs!
  Szavazó biztató

  Egyik szar, másik kaki,
  Szavazzon, rá hát az, aki,
  Ütődött, vagy eszement!
  Kit becsapni, még be lehet
  Lopott vagy lopni fog!
  Mihelyt, Ő is oda jut!
  Ehhez minek, segítsem?
  Válassza ki, a jó Isten!
  Szólítsa mielőbb magához!
  Dehogy engedem, kasszához!
  2002!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük