Hogy mik vannak!

Lassan lejártnak tekinthető a nyári uborkaszezon, ezért tán nem túlzottan szigorú az elvárás, hogy méltóztassanak már komolyan venni magukat a politikusok. És nem utolsósorban minket, választópolgárokat.

Meglehetősen viccesnek tűnik a Mike Pompeo amerikai külügyminiszter aláírásával nyomatékosított közlemény, amelyben arról értesítik a PSD bebörtömzött ex-elnökét, Liviu Dragneat és családjtagjait, hogy ném léphetnek az Amerikai Egyesült Államok területére, mivelhogy súlyos korrupciós ügyek fűződnek a nevükhöz. A közleményben még hozzáteszik: a beutazási tilalom által Washington a jogállamiság és a korrupcióellenes harc fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Azon túlmenően, hogy Dragneat bizony nem korrupció miatt ítélték el, ismerős a történet, hisz mindenütt a világon az USA a korrupcióellenes harc ürügyén avatkozik az országok belügyeibe. Ezt tette korábban Ukrajna esetében is, s ezt teszi most is.

Kinek használ? – teszik fel ilyenkor a szokásos kérdést. A válasz egyértelmű: a közelgő elnökválasztáson újrázni próbáló Iohannis támogatását célozza a nem túl rafinált módszer. Miért kedves az USA-nak Iohannis? Kizárólag azért, mert a washingtoni megítélés szerint az ő elnöksége biztosíthatja az amerikai érdekek legszélesebb körű érvényesüléséhez szükséges feltételeket. Ez és csakis ez a fontos, az érdek! Az sem számít, ha közben enyhén szólva nevetségessé teszi magát a külügyminiszter.

Az időjárás Európában is mintha megbolondult volna, a kánikula erdélyi tájainkon is tombolt. Talán ennek tudható be az RMDSZ elnökének, Kelemen Hunornak legutóbbi kijelentése is, aki azt fájlalta, hogy Marosvásárhely kegyvesztett magyar alpolgármestere, Makkai Gergely nem az RMDSZ-t, hanem Dorin Florea polgármestert képviseli. Mi ez, ha nem a helyi önkormányzatok működési elvéről alkotott téves elképzelés bizonyítéka? A magyar alpolgármester a város összes magyar lakójának az érdekeit kellene képviselje, s nem csupán az RMDSZ-ét. Mivelhogy köztudomásúlag az RMDSZ nem fedi le a teljes magyar lakosságot.

Kétlem, hogy az említetteknek kizárólag az időjárás lenne az okozója…

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Hogy is van ez?

Olvasom, mekkora elégtétellel, örömmel, elégedettséggel nyugtázták egyesek,  hogy Brassó városvezetése úgy döntött, hogy a Cenk …

2 hozzászólás

 1. “Mivelhogy köztudomásúlag az RMDSZ nem fedi le a teljes magyar lakosságot.”

  Egyre kevesebb magyart “fed le”, mivel egyre többen ismerik fel valódi tevékenységét.

  • Akkor miért szavazzák meg?!
   Akkor miért nem álltak a polgári párt mellé?
   Az erdélyi magyarok között sok a balos. Sajnos.
   No meg, gondolom, felnőttek a lakótelepekre a regátból betelepített románok gyerekei is, és azok nrm a magyarokra szavaznak.
   Az RMDSZ az erdélyi MSZP-SZDSZ.
   A logojuk is az MSZP logojának egy darabja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük