Madarat tolláról

A Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége vendégeként – valójában az RMDSZ állt a meghívás mögött – a Nyárád menti Jobbágyfalván sorra került diáktáborban tartott előadást a minap Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Nem voltam jelen, ezért a sajtóból idézem: “A tábor meghívottjainak egyike volt a magyarországi meglepetéspárt, a Momentum vezetője, Fekete-Győr András, aki szombat délután találkozott a fiatalokkal. A több mint egyórás moderált beszélgetésen megtudhattuk, hogyan ábrándult ki a Fideszből a jobboldali, polgári nézetű fiatal, aki külföldről hazatérve a 2014-es ellenzéki „összeborulásban” sem látott politikai alternatívát, ezért 2015-ben új pártot alakított. Beszédében kritikus hangvételben szólt arról, ami ma Magyarországon a liberális és demokratikus értékek be nem tartását illeti, mint a Közép-európai Egyetem elleni támadások vagy a romák elleni hangulatkeltés, amivel szemben a Momentum emberközpontú, szabadságpárti álláspontot képvisel. Jelenleg Magyarországon két párhuzamos, egymással köszönő viszonyban sem álló külön világ létezik, egyik az országot félti a migránsoktól, a másik a mindennapi egzisztenciáját, és fideszes részről „polgárháborús szítás megy” – olvasható az RMDSZ szócsöveként fungáló marosvásárhelyi Népújság beszámolójában.

Azt is kijelentette emberünk, hogy csak idő kérdése, de biztos, hogy „a Fideszt a Momentum fogja lerántani”, hiszen a fiatalok, a fiatal és nyugdíjas értelmiségiek köréje csoportosulnak, továbbá, hogy a „Fideszt vissza kell szorítani”, ezért együtt kell működniük az ellenzéki pártokkkal, amelyek közül a Demokratikus Koalíciót látja a legszervezettebbnek.

Az esetnek komoly visszhangja támadt a közösségi médiában, a visszatetszésüket kifejtő véleményeket bizonyos helyekről – nyilván a liberális demokrácia jegyében – nemes egyszerűséggel törölték. A tiltakozók többsége azt nehezményezi, hogy az RMDSZ, a korábbi gyakorlattól eltérően, ezúttal már nem a Fidesz, hanem a polgári kormány ellen tett egyértelműen barátságtalannak minősülő gesztust azáltal, hogy egy vadliberális, hazaáruló  alakulattal cimborál. Úgy látszik, Kelemen Hunor (és természetesen Markó Béla, akinek befolyása továbbra is változatlan a szervezeten belül) elfeledték, hogy elsősorban Orbán Viktor személyes kampánybeli kiállásának köszönhetik legutóbbi választási sikereiket… Hiába, a hála nem politikai kategória.

És végezetül íme a Fekete-Győr András alá pódiumot toló rendezvény legfőbb anyagi támogatói: Magyarország Kormánya – Emberi Erőforrások Minisztériuma, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Communitas Alapítvány.

Mit fűzhetnék ehhez? Ügyes.

Ez is érdekes

Kinek higgyünk?

Szombaton történt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egy beszédében azt mondta: Magyarország, Románia és Lengyelország …

12 hozzászólás

 1. Az a kérdés, hogy a FIDESZ miért társul az RMDSz-szel? Nem, az a kérdés, hogy az Erdélyiek miért az RMDSZ-t támogatják állandóan: Volt vagy tán még van is Polgári Párt amit akkoriban a FIDESZ egyértelműen támogatott az RMDSZ-szel szemben, de az erdélyiek nagyon nagy többséggel mindig az RMDSZ mellé álltak. Miért?

  • “KIVAGYOK!” írta: “” Nem, az a kérdés, hogy az Erdélyiek miért az RMDSZ-t támogatják állandóan: … (-) Az a kérdés, hogy a FIDESZ miért társul az RMDSz-szel? “”
   “KIVAGYOK” téved! “KIVAGYOK” nem demokrata. Az elsődleges kérdés, hogy az erdélyi magyarság miért Markó Bélához ragaszkodott jobban? És miért nem Tőkés Lászlóhoz? EZ A FŐ KÉRDÉS!!!
   A Fidesz mindig az erdélyiek kimutatott szándékához alkalmazkodik.

   • A román média egyfolytában járatja le Tőkést, és ajnározza Markót és az RMDSZ-t! Sőt ha támadni kezdi, az is hitelesíti az erdélyi magyarság kevésbé tájékozott része előtt! Sajnos az emberek nagyobb része nem tud már önállóan gondolkodni, mert a médiamanipuláció olyan erős, hogy csak kevesek tudnak a hatás alól kibújni és józan ésszel gondolkodni. Ráadásul a folyamatos csalódások nem erősítik az emberek érdeklődését, hanem gyengítik, így már legtöbben nem is akarnak tájékozódni, s így arra szavaznak akit sokszor látnak a képernyőn. Azt hiszik, hogy aki magyarul beszél, az lélekben is magyar, pedig ez a legnagyobb tévedés! Ha valaki szeretne a gúnyhatárokon belül is tisztán látni, annak szeretettel ajánlom a NEEM honlapját.

  • A dolgok soha nem ennyire egyszerűek, hiszen a világ nagyon is összetett és bonyolult! Ráadásul a gondolkodás és a cselekvés néha elválik egymástól. Mint tudjuk a vágy és az óhaj lehet irreális, de az akarat mindig valami megvalósíthatóra irányul. Sokan nem tartják sajnos megvalósíthatónak a magyar nemzet önszerveződő újjáalakulását, pedig nem lesz más út! Az elcsatolt országrészeken élő magyaroknak is nagyon fontos lenne elolvasni elhunyt barátom Borbély Imre – Magyar Nemzetépítés – című tanulmánykötetét, hogy érzékelje azt a szűk ösvényt, ahol a valódi érdekképviseletet fel lehet, sőt fel is kell állítani! A gúnyhatáron innen persze működött egy Nemzetépítő Népmozgalom, s ez volt a Magyarok Szövetsége, amely nem találta meg a megfelelő szerveződési formát, így sajnos sok helyen leépült. Ám ahol volt alkalmas személy az alapítók között, ott az ősi kettős vezetési rend modernizálásával megoldották a nem párt jellegű népmozgalom fennmaradást kisközösségi szinten. Talán ezt kellene sokaknak kiolvasni a NEEM honlapjáról is, ahol persze nem jelennek meg a kisközösségek, de a választott operatív vezetők és az alapítók kettőse nagyon is aktívak az önszerveződést segítő munkában.

 2. Lehet,hogy az o meghivoi azonosak a tusvanyosra kiss tibit es a lovassit meghivokkal???

 3. Az RMDSZ soha nem nézte az Erdélyi magyarok érdekeit. Éppen ezért egyre kevesebben szavaznak rájuk. A hajdani több, mint 1 milliós szavazótábor nem véletlenül csökkent 300 ezer környékére. Ha az RMDSZ nem változtat a politikáján és a magaviseletén, akkor nem lesz túl rózsás a jövője, még az anyaországi támogatással sem.

  • Logikus 2019-09-10 : 10:30 “”Az RMDSZ soha nem nézte az Erdélyi magyarok érdekeit.””
   Ha ez igaz, akkor a választók többsége miért rá szavazott. Az erdélyi magyarság értelmiségének kellene arra választ adnia, hogy mi történt az erdélyi magyarsággal az utóbbi 40 évben.
   NEM UTAL JEL ARRA, hogy a sokak által támogatott média ezzel foglalkozni kívánna.

  • Jaj csak ne is változtasson a hazugságain a balliberális RMDSZ! Labancoknak nincs helye a kurucok között! Örülni kellene annak, hogy lejáratódott és végre kimúlik ez a formáció. Helyette törekedni kell az önszerveződő helyi közösségek kialakítására. Ezeket azért számolta fel a kommunista rendszer, mert félt tőlük, és joggal. Ha nem annyira érthető, hogy miről írok, akkor ízlelgessük a KALÁKA, a TIZED és az utcakapitányság szavakat. A többi már majd jön magától, ha magyar szív dobog a mellünkben! Egyébként nagyon sajnálom azt a pár tisztességes magyart aki benne rekedt ebben a liberális fertőben, az ugyanis kivetette magából azokat, akik tudtak volna az elcsatolt magyarságért tenni, bátrak lettek volna kiállni az alapvető jogaikért. Egyébként a bátrakat még az ellenség is tiszteli! (Emlékezzetek Borbély Imre magyar nyelvű felszólalására a bukaresti parlamentben!)

 4. Fekete vagyis sötét győr!!! Mit tettél le az asztalra azon kívül hogy oda sza.rtál ahonnan eddig ettél.Silány kis f.szkalap vagy. Szellemi toprongy .Dolgozz le negyven évet azután nyisd ki a pofádat.

 5. Elég Volt Kelemenékből

  Markót, Kelement és társait soha senki nem választotta meg. Listás szavazással jutottak hatalomhoz úgy, hogy azzal ijesztegették a választókat, hogy “mind meghalunk, ha nem jut be az RMDSZ”. Ezzel éltek vissza, így szerezték meg a 85%-ot, majd bedarálták az Mpp-t és az Emnp-t a Fidesz támogatásával. Soha nem tartottak előválasztásokat.

  • “Elég Volt Kelemenékből” írta a következőket: “”Markót, Kelement (-) soha senki nem választotta meg. Listás szavazással jutottak hatalomhoz úgy, hogy azzal ijesztegették a választókat, hogy “mind meghalunk, ha nem jut be az RMDSZ”.”” — Ebben a szövegben félreértés mutatkozik. A beíró a listára szavazással mentegeti a felelőtlen, meggondolatlan erdélyi szavazókat. De a lista élén volt Kelemen és Markó is!!! EZ A VALÓSÁG. Tehát az erdélyiék elsöprő többsége támogatta 2016-ban is Markót és Kelement. EZ A LÉNYEG. Erre a lista emlegetése nem mentség!
   A másik mentegetési kísérletben ZSAROLÁSRA hívatkozott a beíró. Egy “normális” (megfontolt, tájékozott) választó NEM HAGYJA MAGÁT egy párt által megzsarolni. Ha mégis hagyta magát, az a saját hibája volt!

 6. Annyi idö múltán rájöhetnének az erdélyiek, hogy mi nö nekik az RMDSZ bokrában: nyúlós pacalok. Csak nehogy túl késö legyen. Pedig marha nagy tapasztalatuk lehetne az áruló s eláruló demagógiában.
  Lám, lám, ott is megterem még mindig és hízik is a zöld-veres komcsi dinnye. A média és a sajtószabadság, meg egyéb, csalhatatlan “értékek” egyik legelkötelezettebb árusa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.