Madarat tolláról

A Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége vendégeként – valójában az RMDSZ állt a meghívás mögött – a Nyárád menti Jobbágyfalván sorra került diáktáborban tartott előadást a minap Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Nem voltam jelen, ezért a sajtóból idézem: “A tábor meghívottjainak egyike volt a magyarországi meglepetéspárt, a Momentum vezetője, Fekete-Győr András, aki szombat délután találkozott a fiatalokkal. A több mint egyórás moderált beszélgetésen megtudhattuk, hogyan ábrándult ki a Fideszből a jobboldali, polgári nézetű fiatal, aki külföldről hazatérve a 2014-es ellenzéki „összeborulásban” sem látott politikai alternatívát, ezért 2015-ben új pártot alakított. Beszédében kritikus hangvételben szólt arról, ami ma Magyarországon a liberális és demokratikus értékek be nem tartását illeti, mint a Közép-európai Egyetem elleni támadások vagy a romák elleni hangulatkeltés, amivel szemben a Momentum emberközpontú, szabadságpárti álláspontot képvisel. Jelenleg Magyarországon két párhuzamos, egymással köszönő viszonyban sem álló külön világ létezik, egyik az országot félti a migránsoktól, a másik a mindennapi egzisztenciáját, és fideszes részről „polgárháborús szítás megy” – olvasható az RMDSZ szócsöveként fungáló marosvásárhelyi Népújság beszámolójában.

Azt is kijelentette emberünk, hogy csak idő kérdése, de biztos, hogy „a Fideszt a Momentum fogja lerántani”, hiszen a fiatalok, a fiatal és nyugdíjas értelmiségiek köréje csoportosulnak, továbbá, hogy a „Fideszt vissza kell szorítani”, ezért együtt kell működniük az ellenzéki pártokkkal, amelyek közül a Demokratikus Koalíciót látja a legszervezettebbnek.

Az esetnek komoly visszhangja támadt a közösségi médiában, a visszatetszésüket kifejtő véleményeket bizonyos helyekről – nyilván a liberális demokrácia jegyében – nemes egyszerűséggel törölték. A tiltakozók többsége azt nehezményezi, hogy az RMDSZ, a korábbi gyakorlattól eltérően, ezúttal már nem a Fidesz, hanem a polgári kormány ellen tett egyértelműen barátságtalannak minősülő gesztust azáltal, hogy egy vadliberális, hazaáruló  alakulattal cimborál. Úgy látszik, Kelemen Hunor (és természetesen Markó Béla, akinek befolyása továbbra is változatlan a szervezeten belül) elfeledték, hogy elsősorban Orbán Viktor személyes kampánybeli kiállásának köszönhetik legutóbbi választási sikereiket… Hiába, a hála nem politikai kategória.

És végezetül íme a Fekete-Győr András alá pódiumot toló rendezvény legfőbb anyagi támogatói: Magyarország Kormánya – Emberi Erőforrások Minisztériuma, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Communitas Alapítvány.

Mit fűzhetnék ehhez? Ügyes.

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

A mundér ugyanaz

A keresztény, konzervatív, polgári értékrendet követő, azaz nemzeti elkötelezettségű magyar emberek számára – közéjük sorolom …

33 hozzászólás

 1. Jáger László

  Hát igen!!
  A sast nem lehet összetéveszteni a verébbel…..
  Ilyen 1XŰ…
  barátilag
  J.L.

 2. Az a kérdés, hogy a FIDESZ miért társul az RMDSz-szel? Nem, az a kérdés, hogy az Erdélyiek miért az RMDSZ-t támogatják állandóan: Volt vagy tán még van is Polgári Párt amit akkoriban a FIDESZ egyértelműen támogatott az RMDSZ-szel szemben, de az erdélyiek nagyon nagy többséggel mindig az RMDSZ mellé álltak. Miért?

  • “KIVAGYOK!” írta: “” Nem, az a kérdés, hogy az Erdélyiek miért az RMDSZ-t támogatják állandóan: … (-) Az a kérdés, hogy a FIDESZ miért társul az RMDSz-szel? “”
   “KIVAGYOK” téved! “KIVAGYOK” nem demokrata. Az elsődleges kérdés, hogy az erdélyi magyarság miért Markó Bélához ragaszkodott jobban? És miért nem Tőkés Lászlóhoz? EZ A FŐ KÉRDÉS!!!
   A Fidesz mindig az erdélyiek kimutatott szándékához alkalmazkodik.

   • A román média egyfolytában járatja le Tőkést, és ajnározza Markót és az RMDSZ-t! Sőt ha támadni kezdi, az is hitelesíti az erdélyi magyarság kevésbé tájékozott része előtt! Sajnos az emberek nagyobb része nem tud már önállóan gondolkodni, mert a médiamanipuláció olyan erős, hogy csak kevesek tudnak a hatás alól kibújni és józan ésszel gondolkodni. Ráadásul a folyamatos csalódások nem erősítik az emberek érdeklődését, hanem gyengítik, így már legtöbben nem is akarnak tájékozódni, s így arra szavaznak akit sokszor látnak a képernyőn. Azt hiszik, hogy aki magyarul beszél, az lélekben is magyar, pedig ez a legnagyobb tévedés! Ha valaki szeretne a gúnyhatárokon belül is tisztán látni, annak szeretettel ajánlom a NEEM honlapját.

  • Nyúljás pacal

   Azért, mert ugyanolyan önálló gondolkodásra képtelen egyveleget alkotnak, mint magyarországi megfelelőik.

   • Nyúljás pacal 2019-09-11 : 11:09
    “”Azért, mert ugyanolyan önálló gondolkodásra képtelen egyveleget alkotnak, mint magyarországi megfelelőik.”” — Ez is tévedés avagy hazugság!
    Az RMDSZ magyarországi VÁLLALT testvérpártja több mint húsz évig az MSZP és az SZDSZ volt./!!!/ Markó Béla és csapata mindig a balodalhoz kötődött. Markó még manapság is a Népszavából üzen! Markó gyökeres kötődése kommunista. A rendszer változása után lett álbaloldali liberális pártvezető. De 2014 után már az RMDSZ is kénytelen volt tudomásul venni, hogy a KORÁBBI TESTVÉRPÁRTOK a kormányzást tekintve tartós “szabadságra” távoztak. Ezért az RMDSZ ma már hallgat korábbi testvéri érzületeikről. Gyakorlatiasan látszólag “igazodnak” a Fideszhez. Valójában csak lapítanak, például Tusnádfűrdőn nem jelennek meg. Elvtelenségük egyre nyilvánvalóbb!
    Az RMDSZ-el szemben a Fidesz mindig antikommunista párt volt. 1993 novemberben szakít az SZDSZ-el, eltávolodik az SZDSZ liberazmusától. Politikailag az MSZP-SZDSZ ellenzékévé válik. ÉS NEM testvérpártjává, mint az RMDSZ. Tehát NYÚLJÁS buta beszólása egyszerüen csak egy nagy szamárság!
    Az erdélyi magyarságot NEM jellemzi politikai aktivitás. A csalódottság, az apátia, majd a közöny jellemzi. De láthatóan NYULJÁSnak Erdélyről sincsenek ismeretei.

    • Nyúljás pacal

     Ugyanolyan balf.szok lakják Erdélyt is, mint az óhazát, csak szerencsére ők kevesebben vannak.

    • A dolgok soha nem ennyire egyszerűek, hiszen a világ nagyon is összetett és bonyolult! Ráadásul a gondolkodás és a cselekvés néha elválik egymástól. Mint tudjuk a vágy és az óhaj lehet irreális, de az akarat mindig valami megvalósíthatóra irányul. Sokan nem tartják sajnos megvalósíthatónak a magyar nemzet önszerveződő újjáalakulását, pedig nem lesz más út! Az elcsatolt országrészeken élő magyaroknak is nagyon fontos lenne elolvasni elhunyt barátom Borbély Imre – Magyar Nemzetépítés – című tanulmánykötetét, hogy érzékelje azt a szűk ösvényt, ahol a valódi érdekképviseletet fel lehet, sőt fel is kell állítani! A gúnyhatáron innen persze működött egy Nemzetépítő Népmozgalom, s ez volt a Magyarok Szövetsége, amely nem találta meg a megfelelő szerveződési formát, így sajnos sok helyen leépült. Ám ahol volt alkalmas személy az alapítók között, ott az ősi kettős vezetési rend modernizálásával megoldották a nem párt jellegű népmozgalom fennmaradást kisközösségi szinten. Talán ezt kellene sokaknak kiolvasni a NEEM honlapjáról is, ahol persze nem jelennek meg a kisközösségek, de a választott operatív vezetők és az alapítók kettőse nagyon is aktívak az önszerveződést segítő munkában.

 3. Lehet,hogy az o meghivoi azonosak a tusvanyosra kiss tibit es a lovassit meghivokkal???

 4. Az RMDSZ soha nem nézte az Erdélyi magyarok érdekeit. Éppen ezért egyre kevesebben szavaznak rájuk. A hajdani több, mint 1 milliós szavazótábor nem véletlenül csökkent 300 ezer környékére. Ha az RMDSZ nem változtat a politikáján és a magaviseletén, akkor nem lesz túl rózsás a jövője, még az anyaországi támogatással sem.

  • Logikus 2019-09-10 : 10:30 “”Az RMDSZ soha nem nézte az Erdélyi magyarok érdekeit.””
   Ha ez igaz, akkor a választók többsége miért rá szavazott. Az erdélyi magyarság értelmiségének kellene arra választ adnia, hogy mi történt az erdélyi magyarsággal az utóbbi 40 évben.
   NEM UTAL JEL ARRA, hogy a sokak által támogatott média ezzel foglalkozni kívánna.

  • Jaj csak ne is változtasson a hazugságain a balliberális RMDSZ! Labancoknak nincs helye a kurucok között! Örülni kellene annak, hogy lejáratódott és végre kimúlik ez a formáció. Helyette törekedni kell az önszerveződő helyi közösségek kialakítására. Ezeket azért számolta fel a kommunista rendszer, mert félt tőlük, és joggal. Ha nem annyira érthető, hogy miről írok, akkor ízlelgessük a KALÁKA, a TIZED és az utcakapitányság szavakat. A többi már majd jön magától, ha magyar szív dobog a mellünkben! Egyébként nagyon sajnálom azt a pár tisztességes magyart aki benne rekedt ebben a liberális fertőben, az ugyanis kivetette magából azokat, akik tudtak volna az elcsatolt magyarságért tenni, bátrak lettek volna kiállni az alapvető jogaikért. Egyébként a bátrakat még az ellenség is tiszteli! (Emlékezzetek Borbély Imre magyar nyelvű felszólalására a bukaresti parlamentben!)

 5. Fekete vagyis sötét győr!!! Mit tettél le az asztalra azon kívül hogy oda sza.rtál ahonnan eddig ettél.Silány kis f.szkalap vagy. Szellemi toprongy .Dolgozz le negyven évet azután nyisd ki a pofádat.

  • Nyúljás pacal

   Azért az IQ különbséget kilóban nem nagyon tudnád megemelni, még úgy sem, hogy negyven éve melózol.

 6. Mit kell ezen moderálni???

 7. Na én ezt nevezem cenzúrának.Hajrá szólásszabadság , hajrá FIDESZ.

  • Nyúljás pacal

   Remek, nagyívű hozzászólás, csak mindig meglep, hogy valaki hogy képes önként szarba nyúlni.

 8. Nyúljás pacal

  Lassan tudomásul kellene venni, hogy a ” fideszes ” mára ugyanolyan szitokszóvá vált a tisztességes emberek körében, mint anno a ” komcsi “. A fiatalabb generáció tagjai között meg még nagyobb arányban találni a Fidesz politikáját, Orbán teljhatalmát elfogadhatatlannak tartó, azt elutasító embereket. Talán nem véletlenül.

  • Kedves Pacal!
   Ha nem véletlenül, akkor miért is? Azért mert a bolsevik média meg a bolsevik pedagógusok erre idomítják őket reggeltől-estig?

  • Csak a te beteg agyadban, te szegény!

  • “NYÚLJÁS” írta : “” … Orbán teljhatalmát … “” “”… a Fideszes mára ugyanolyan szitokszóvá vált a tisztességes emberek körében, mint anno a ” komcsi “.”” — EZEK A MONDATOK “NYÚLJÁS” személyes hülyeségei, hazugságai.
   Orbánnak pontosan annyi úgynevezett “TELJHATALMA” van, mint volt a többi megválasztott magyarországi miniszterelnöknek. Orbán kormánya kevesebb hibával működik, mint a 2002-10 közötti kormányok.
   A beírások alapján a “NYÚLJÁS” legnagyobb gondja, hogy mikor mit hazudjon a beírásában.

   Ferencz Zsombor kérdezte: idézem:
   “”Csak az az érthetetlen, hogy mit keresnek Orbán Viktorék ebben a díszes társaságban, miért nem egy saját intézményrendszeren keresztül, az RMDSZ-től függetlenül osztják szét az erdélyi magyaroknak szánt támogatást?””
   Nagyon elszomorító, hogy az ide beíró sem tudja, hogy az erdélyi magyar választók minimum 85 %-a mindig (már 30 éve) az RMDSZ-t támogatta. Akkor is amikor volt más választási lehetősége. Ugyanakkor “Orbán Viktorék” demokraták, ezért KÖTELEZŐEN ELFOGADJÁK AZ ERDÉLYI MAGYARSÁG VÁLASZTÁSÁT. Tehát a Fidesz CSAK tudomásul veszi hogy demokratikus választás eredménye képpen az RMDSZ képviseli az erdélyi magyarságot.
   Mit nem lehet ezen érteni, ha valakinek tiszta az értelme???

   • Elég Volt Kelemenékből

    Markót, Kelement és társait soha senki nem választotta meg. Listás szavazással jutottak hatalomhoz úgy, hogy azzal ijesztegették a választókat, hogy “mind meghalunk, ha nem jut be az RMDSZ”. Ezzel éltek vissza, így szerezték meg a 85%-ot, majd bedarálták az Mpp-t és az Emnp-t a Fidesz támogatásával. Soha nem tartottak előválasztásokat.

    • “Elég Volt Kelemenékből” írta a következőket: “”Markót, Kelement (-) soha senki nem választotta meg. Listás szavazással jutottak hatalomhoz úgy, hogy azzal ijesztegették a választókat, hogy “mind meghalunk, ha nem jut be az RMDSZ”.”” — Ebben a szövegben félreértés mutatkozik. A beíró a listára szavazással mentegeti a felelőtlen, meggondolatlan erdélyi szavazókat. De a lista élén volt Kelemen és Markó is!!! EZ A VALÓSÁG. Tehát az erdélyiék elsöprő többsége támogatta 2016-ban is Markót és Kelement. EZ A LÉNYEG. Erre a lista emlegetése nem mentség!
     A másik mentegetési kísérletben ZSAROLÁSRA hívatkozott a beíró. Egy “normális” (megfontolt, tájékozott) választó NEM HAGYJA MAGÁT egy párt által megzsarolni. Ha mégis hagyta magát, az a saját hibája volt!

   • Nyúljás pacal

    Hát magának aztán olyan tiszta az értelme, mint a nápolyi kikötő vize.

 9. Annyi idö múltán rájöhetnének az erdélyiek, hogy mi nö nekik az RMDSZ bokrában: nyúlós pacalok. Csak nehogy túl késö legyen. Pedig marha nagy tapasztalatuk lehetne az áruló s eláruló demagógiában.
  Lám, lám, ott is megterem még mindig és hízik is a zöld-veres komcsi dinnye. A média és a sajtószabadság, meg egyéb, csalhatatlan “értékek” egyik legelkötelezettebb árusa.

  • Nyúljás pacal

   Maguk szavaznak állandóan erre a szarházi, bolsi bandára százezrével és mi, honi magyarok vagyunk a hibásak ? Háhogyvanez Klárika ? Még a csúti fáraó is a Hunyorék szekerét tolta, ha jól emlékszem. Maguk között kéne rendet rakni először is, aztán mikor már ott ” az igazi magyarok ” között már rend van, akkor se szóljanak bele itteni dolgainkba.

   • Idézet: “” Maguk között kéne rendet rakni először is, aztán mikor már ott ” az igazi magyarok ” között már rend van, akkor se szóljanak bele itteni dolgainkba. “” – ezt írta NYÚLJÁS. Ez a véleménye NYÚLJÁS-nak. Ebből a véleményből kiderült, hogy NYÚLJÁS vélhetően Magyarországon élő elkötelezett balliberál- globalista eszmék támogatója és gyűlöli Orbánt.
    Meg az is kiderült NYÚLJÁS beírásából, hogy tudathasadással küszködik éppen úgy, mint nagyon sok másik Orbán gyűlölő.
    Nézzük Fekete-Győr önvallomásáról készült beszámolót! Idézek: “…hogyan ábrándult ki a Fideszből a jobboldali, polgári nézetű fiatal, …” Tehát Fekete-Győr kiábrándult jobboldalinak, és “polgári nézetűnek” vallja magát. Na de kicsit később ezt olvashattuk: “”„Fideszt vissza kell szorítani”, ezért együtt kell működniük az ellenzéki pártokkkal, amelyek közül a Demokratikus Koalíciót látja a legszervezettebbnek.”” Vagyis a “jobboldali, polgári” Fekete-Győr együttműködésre bíztat a Demokratikus Koalícióval, vagyis a Gyurcsány-Dobrev párttal./!/ A Gyurcsány-Dobrev pártnak valóban nagyon mély bolsevik gyökerei vannak, és a párt működési stílusa is bolsevik típusú. Tehát Fekete-Győr önmagáról, és partnereiről össze-vissza beszélt Erdélyben is. Tehát ezért írtam politikai tudathasadásról.
    Mit írt NYÚLJÁS ? Idézem: “”Lassan tudomásul kellene venni, hogy a ” fideszes ” mára ugyanolyan szitokszóvá vált a tisztességes emberek körében, mint anno a ” komcsi “. és “” Én egy igazi bolsit ismerek, Orbán Viktornak hívják.”” — Tehát NYÚLJÁS is BOLSEVIKOZGAT, miközben Orbánt gyűlöli, és Fekete-Győrt mint valódi balliberálist bizonyára kedveli. Hiszen NYULJÁS azt teszi, amit Fekete-Győr is : hazudozik a Fideszről és szidja Orbánt, majd kiáll a valóban bolsevik gyökerű mára szélső-liberális Gyurcsány-Dobrev párt mellett. A magyarországi ellenzék folyamatos politikai tudathasadásban szenved. És a választók tudatának összezavarásán dolgozik. Erre bizonyíték Fekete-Győr “produkciója” Erdélyben. Aki Gyurcsány mellett kampányolt, feledve 2004. nov. – dec.-ét!

    • Nyúljás pacal

     Visszaolvastam a kommentjeimet, de se Fekete- Győrről, se Gyurcsány – Dobrevről nem állítottam semmit. Ez csak az Ön beteg fejében jelenhetett meg.Én küszködök tudathasadással, amikor maga firkál itt össze -vissza annyi marhaságot ? Én nem gyűlölök senkit sem, Orbánt meg különösen nem, beteg embert inkább szánni illendő. Én tényeket állítok, amire vádaskodás a felelet. Hogy is van ez az RMDSZ dolog ? Elsöprő többséggel nyernek választásokat évtizedek óta. Vajon miért ? Ezen kéne elgondolkodni és nem mást okolni. Maguk lógnak ki a Kis Lenin, meg a Hunyor hátsójából, hát éljenek velük együtt továbbra is. Ostoba fajankó.

     • Nyúljás pacal 2019-09-11 : 10:35
      “” Én egy igazi bolsit ismerek, Orbán Viktornak hívják. “”
      (Ez a beírás szerintem csak a beírót minősíti.)
      Nyúljás pacal 2019-08-26 : 11:35
      A Szájtátónak be kell hívatnia az oláh nagykövetet, meg a román kamionsofőröket is. Csak egyet nem értek, hogy a pannonfelcsúti üstökös ilyenkor miért lapít, mint …r a fűben.
      Nyúljás pacal 2019-08-31 : 20:07
      “Honnan veszi ezt a sok marhaságot, Zsémbes ? Nem zavarja, hogy minden állítása hazugság ?”
      Ez csak néhány példa a közelmúltból.
      NYULJÁS szinte minden beírásából “sugárzik” az Orbán gyűlölet.
      NYÚLJÁS minden kormánybírálata a magyarországi ellenzék hülyeségeit visszhangozza. Vagyis eszmeileg és gyakorlatilag NYULJÁS itt beírásaival a magyarországi ELLENZÉKET KÉPVISELI.
      Aztán fontos tudás annak aki beavatkozik a közéletbe (akár csak mint fórumozó beírkáló), hogy CSAK AZ SZÁMÍT, aki jelen van. Vagyis aki Orbánt vehemensen, igazságtalanul támadja, AZ ÁLTALÁBAN, akarva vagy akaratlan SEGÍTI, TÁMOGATJA Orbán LÉTEZŐ ellenzékét. (A nem létező, megálmodott Orbán ellenzék csak NYÚLJÁS ábrándjaiban létezik. A valóságban NYÚLJÁS a Dobrev-Gyurcsány párost, Fekete-Győrt, Donáth Annát és társaikat támogatja amikor Orbánról hazudik, amikor Orbánt köpködi. A politizálásban is vannak szabályok, “kötöttségek”, és a tetteknek következményei.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük