Arthur a király, Barna csak Tánczos

Leírom, ha netán valaki nem ismerné, a műbalhé kreálásának román receptjét: végy egy barnamedvét – nálunkfelé van belőlük, mint másutt kutyán a bolha –, neve lehet akár Arthur, de feltelezhetően megteszi a Bello is. Igaz, ez utóbbit nem kifejezetten medvék viselik, de ki tudja, még az is meglehet, hogy igen. Aztán lövesd ki, ha nem is éppen a szóban forgó óriás macit, akkor egy másikat, majd keltsd hírét – erre van a média, s hátterében a különböző erre szakosodott szolgálatok –, hogy könyörtelen, de főleg dúsgazdag – vagy csak annak látszó – külföldiek gyilkolásszák a kapitális méretű medvéket Romániában. A végén pedig hintsd meg jól fűszerrel, hogy mindezt az álnok magyarok közreműködésével teszik. Az eredmény garantált: máris sikerült jól felpaprikáznod a tájékozottság, de főleg elfogulatlanság tekintetében gyengén eleresztett román közvéleményt.

Ez történt nemrég, pontosabban azért nem lehet tudni, mikor, mert a kilövési engedélyt állítólag február közepén adták ki, a „gyilkos” lövés szintén állítólag március közepén dördült, a visszhangja, újsághír formájában, pedig csak a napokban ért ide. Emígyen szólt: a kapitális méretű Arthurt a háromszéki ozsdolai vadásztársaság területén lőtte ki az Ausztriában élő Emanuel von und zu Liechtenstein herceg. A román média szerint a kilövés törvénytelen módon történt, az említett vadásztársaság műszaki igazgatójának a cinkosságával. Az oknyomozásban odáig jutott a román média, hogy rokoni szálakat vélt felfedezni az említett műszaki igazgató és a környezetvédelmi miniszter között – Márkos Barna és Tánczos Barna, mivel mindkettő Barna, természetesen nem lehetnek mások, csak rokonok, legalábbis a román oknyomozói logika szerint –, következésképpen követelte a tárcavezető azonnali lemondását.

Miután ily módon sikerült a magyarok ellen hangolni a román közvéleményt, már szinte senkit sem érdekel, hogy közben kiderült, az „oknyomozás” semmi konkrétumra nem derített fényt. Már az sem biztos – legalábbis az ügy kapcsán megszólaló herceg által elmondottak erre engednek következtetni –, hogy valóban Arthur lenne az áldozat…

Bár az egész kezd a viccbéli kabátlopási ügyre hasonlítani, azért nem ártana a szokásos cui prodest? kérdést feltenni.

 

Ui. Azoknak a magukat állatvédőknek tartóknak pedig, akik krokodilkönnyeket hullatnak Arthurért, azt üzenem: fogadjanak be egy-egy medvét a maguk környezetébe, akarom mondani vadászmezőjükre, aztán majd még beszélhetünk az ügyről…    

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Kit érdekel?

Péntek hajnalban egy közúti ellenőrzés során ittas vezetésen kapták Oltean Csongor ifjúsági államtitkárt. Az esetről …

3 hozzászólás

 1. Jáger László

  Arthur király legendája még mindig él akár a kerekasztal lovagjaiké is…
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

 2. Nem hinném, hogy létezik olyan nemzetség, akiket a románok ne vágták volna át – nem is egyszer, de ezekkel együtt élni maga lehet a pokol!

 3. Jáger László

  Romániában Lmarad a népszámlálás 2021-ben
  Addig is örüljünk a legutóbbi népszámlálásnak…
  2022-be a magyarok létszáma jelentősen fog csökkenni +lássátok!!!
  csak ennyi
  barátilag
  J..L.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük