Sorost támogatja az RMDSZ

 

Egyetlen ember nem tud rezsimeket megdönteni, és főleg nem globális problémákat okozni, mint ahogyan időnként ezt Soros Györgyről tartják  jelentette ki Kelemen Hunor az RFI rádióban.

A “szövetségi” elnököt annak kapcsán kérdezték, hogy nemrég a román posztkommunista párt, a PSD elnöke, Liviu Dragnea “ártó személyiségnek” nevezte a spekulánst, aki az általa finanszírozott nem kormányzati szervezetek (NGO-k) által megpróbálja ellehetetleníteni a kormányt, lejáratni a párt vezetőit, személyesen őt magát.

Kelemen Hunor kijelentette, ameddig nem tudja, milyen bizonyítékokra alapozza Dragnea kijelentéseit, ő személy szerint megpróbál semleges maradni. Az RMDSZ-elnök bevallotta: neki is volt egy Soros-alapítványi ösztöndíja 1993-ban, amikor a Szabad Európa rádiónál gyakorlatozott. Azonban soha senki nem kért tőle semmit cserébe ezért.

Nyilván azt sem kérte senki tőle, hogy áprilisban, amikor a CEU-botrány kipattant, a Soros-egyetem mellett kiálljon: „Ha sor kerülne az egyetem bezárására, az óriási veszteség lenne Magyarország, Közép-Kelet Európa, az akadémiai szféra, a humán- és társadalomtudományok számára (…)” – mondta akkoriban. Magyarán: a Soros-hívek és a magyar kormány között kibontakozott konfliktusban Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a CEU-t választotta. Azaz: a magyar kormány ellen foglalt állást. Nyilván senki által sem kényszerítve, senki elvárásait sem teljesítve.

Valami nagyon sántít a kelemeni érvelésben: nehezen hihető, hogy ne tudná, nem Soros áll szemben a világgal, hanem maga is a globalista háttérerő előretolt figurája, s egy egész általa finanszírozott NGO-birodalmat mozgat céljai elérése érdekében. És mindezek ellenére ő mégis Soros mögé állt, s állította az egész RMDSZ-t.

Ez és ilyen lenne a Kelemen Hunor és az RMDSZ által propagált semlegesség. Talán elgondolkodhatnának a Fideszben is arról, hogy helyes volt-e, amikor úgy döntöttek, ezt a szervezetet karolják fel a 2016-os romániai választásokkor.

Ez is érdekes

Kinek higgyünk?

Szombaton történt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egy beszédében azt mondta: Magyarország, Románia és Lengyelország …

17 hozzászólás

 1. Politikusok állításaival kapcsolatban több dolgot meg kellene értenünk és szoknunk.
  1) jórészük minden másban gyenge, a piaci viszonyok között megélni képtelen ember
  2) belterjesen képzett, érdemi ügyekben tanulatlan, ismeretei és társadalmi kapcsolatai kontraszelektáltak
  3) nem látott Világot, nem utazott, világképe szűk, gyakran ostoba vagy naiv, így véleménye kiforratlan
  4) retteg attól, hogy kiesik a szponzori körből, így nem kap pénzt valakitől, hiszen akkor valóban éhen hal
  5) mindezek összessége miatt számára a Világ egy csukott könyv.

 2. Gáspár Anett

  Tiszta sor.
  Az RMDSZ = SZDSZ.

 3. Nem ellenzéki vagyok, de az ilyem plakát és hozzá a médiafeklámok, az ellenkezőjét érik el.
  Gondolom, hogy nem vagyok ezzel egyrdül.
  Szeintem kontraproduktív, sőt az ellemzék kezébd adut ad.
  Aki ezt kitalálta annak ne adjanak több megrendelés, mert biztosan nem hozza az elképzelt célt ez a negatív reklám

  Ha meg hozza, akkor az itt élő emberekről át kell értékelnem a véleményem.

  • Nagy Testvír

   Vagyis, nem a saját álláspontod kell-kellene átértékelned-gondolnod, hanem a többségi véleményt lehúzva, elítélni az “itt élő embereket”! Hmmmm… Nekem is van így véleményem, rólad! 😉

   • A vélemény szabad.
    Egyébként annyira konok is vagyok, hogy soha nem álltam be a nyájba, akármennyire is hangos volt a kolomp. De soha sem akartam erőszakosan meggyőzni senkit igazamról.
    Visszatérve a pilitikára. Az ilyen reklámok rám negatívan hatottak. De hát ezt örökölhettem, mert apám sem írta alá a “halál Rajkra ”
    kampányt,annak ellenére, hogy a többség igen.
    Sorost sem képzelem mumusnak.

    • Gáspár Anett

     Hitlert sem?!

    • Gáspár Anett

     “apám sem írta alá a “halál Rajkra ”
     kampányt,annak ellenére, hogy a többség igen.”

     Te nem vagy normális! Tombolt a Rákosi diktatúra. Éjjel jártak a fekete autók és szedték össze az embereket. A többség nem ítélte el a mocsadék Rajkot, fogalmuk sem volt, hogy mi történik körülöttük, hogy egymást irtják az ávós bolsik. Rajk is egy gané volt.
     Miről pampogsz itt, te munkásőrbe oltott genderkretén?

  • Gáspár Anett

   Ugyan már! Mesebeszéd.
   Tiszta lapokkal kell játszani.
   A kártyákat teríteni kell.
   Hazaáruló brigantiknak nincs helyük a hazánkban.
   A háborús bűnös szándékát a kormány köteles ismertetni a magyar állampolgárokkal. Az ügynökeit pedig le kell állítani.

  • Gáspár Anett

   Te nem itt élsz. Akkor mit pofázol bele a mi életünkbe?

 4. Hát ez nem meglepő. Hunorius Chelemenescu csak az teszi mint mindig: annak nyal be ahonnan reméli a pénzt…. számomra az volt a meglepetés amikor a Miniszterelnök ennek az alaknak az oldalán kampányolt a tavaly…most sem értem miért tette….

 5. Feri Tekeri

  a szőrös pofájú nagykalaposok, nálam előlelő helyen, rögtön az emberek után következnek az élőlények rangsorában

  • Soros, hogy is lehetne mumus, egy ilyen “szőrös pofájú nagykalapos”, alatta a szemüveg, számára?

   Nem egészen négy éve, hogy keresni kell a nem szörös pofákat. Érdekes ez a hódító divat, alig lehet öket megkülönböztetni a muszlimoktól.

 6. A pénz nagy úr…

 7. Ezek szerint az RMDSZ is a sorosból él, vagy részletben.
  Meg aztán ilyen, hogy semleges a Hunorka!
  Mióta semleges egy elkötelezett politikus?

 8. Gáspár Anett

  Nagy hiba volt ezt a szadesz féregnyúlvány pártot támogatnia a magyar kormánynak, miközben az erdélyi polgári párt esélye gyengült.

 9. Egyetértek Gáspár Anett véleményével…

 10. Kelemen Hunornak, mint az RMDSZ elnökének ezek a kijelentései tényleg elszomorítóak, mert most úgy érezheti az ember, nem könnyítenek a mi életünkön. Pont az erdélyi levelek egy előző cikkében olvastam, hogy az erdélyi politikusok autonómia követeléssel mennek be a miniszterhez és erdő kitermelési engedéllyel jönnek ki onnan (elnézést, ha nem pontosan idéztem volna). Az nekem új, hogy a Soros Gyurkónak fakitermelési engedélye is lenne?
  Én remélem, hogy vannak még erdélyiek sokan, akik jól látják, ki törekszik arra, hogy önzetlenül jó és hasznos lehetőségeket tegyen a hétköznapi emberek számára elérhetővé.
  Remélem Erdélyben is mielőbb meglesz a lehetősége annak, hogy egy keresztény alapokon szerveződő erdélyi párt létrejöjjön, akár Németországi példára. Szerintem egy ilyen pártnak a közel azonos kulturális alapok miatt inkább lenne lehetősége megtalálni a közös hangot a román emberek többségével és így a helyi érdekeket, törekvéseket is jobban el tudnák fogadtatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.