Soós Zoltán

Nincs új a nap alatt a Soós vezette Vásárhelyen

Áll a bál a marosvásárhelyi városházán, miután egy román oknyomozó portál olyan hangfelvételeket tett nyilvánossá, amelyeken Soós Zoltán polgármester két személyi tanácsadója, Ionela Ciotlaus és Marius Libeg éppen nyomást gyakorol a hivatal egyik igazgatójára, hogy alkalmazza osztályán a Szociáldemokrata Párt (PSD) megyei ügyvezetőjét és megyei önkormányzati képviselőjét is.

A botrány kirobbanása után a polgármester, igyekezvén rövidre zárni a történetet, azonnal lépett: „A kikerült hangfelvétel alapján elfogadtam Marius Libeg tanácsadó felmondását és kérvényezni fogom Ionela Ciotlăuș munkaviszonyának megszüntetését is, hiszen elfogadhatatlan az, amit tettek”– nyilatkozta. Szép dolog, dícséretes dolog a polgármestertől azt nyilatkozni, hogy „minden szabálysértésnek következménye lesz”. Csak hát ezt az eset előtt kellett volna megtennie, s nem utólag, mert így pusztán mentegetőzésként, amolyan szerecsenmosdatásként hat.

A történet azt bizonyítja, hogy minden korábbi ígéret, fogadkozás ellenére, Soós Zoltán polgármestersége sem hozhat gyökeres változást a városi adminisztrációban. Peddig mekkora volt a bizakodás a választások másnapján, még magyar kormánypárti politikusok is „történelmi győzelemről” hozsannáztak. A választás óta eltelt másfél esztendő botladozásai mind azt bizonyítják, hogy Soós esetében is áll a mondás, hogy nem a csúcsra való feljutás a legnehezebb, hanem az ott való megkapaszkodás.

Kezd egyre inkább világossá válni, hogy Soós számára is túlontúl nagynak bizonyult az a bizonyos kalap. A hivatalból származó hírforrások szerint olyan jóindulatú baleknek tekintik a polgármestert, aki könnyen manipulálható a közvetlen munkatársai által. Akik könyörtelenül vissza is élnek ezzel, amidőn ki-ki a saját pecsenyéjét igyekszik sütögetni, nem törődve azzal, hogy a tűz felemészti a polgármester maradék tekintélyét.

Nem beszélve azoknak a polgároknak a csalódásáról, akik anno rá adták szavazatukat.

Ez is érdekes

Himnusz a szabadságról

A sors különös kegye folytán érdekes, de inkább értékes élménnyel gazdagodhattam a minap: Budapesttől Kolozsvárig …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük