Köszönjük, Ferenc!

Bár sokan úgy éreztük, menten kinyílik a bicska – a valóságos és a jelképes egyaránt – a zsebünkben a “nemzet gyurcsánya” legutóbbi, a határokon kívül rekedtek szavazati jogának általa kívánt megvonására vonatkozó javaslatára, tulajdonképpen köszönettel tartozunk neki. Köszönettel, amiért amolyan lakmuszpapírként működik, jelzi a határt a normális és az anormális, az egészséges és a beteg, a nemzeti elkötelezettség és a globalista gőg, a hazaszeretet és a hazaárulás között. Mert, ismerjük be, a felsorolt ellentétpárok közötti különbségtevés nem mindig könnyű, különösen itt, Erdélyben, ahol azért egy ideje jól megvannak kavarva a dolgok, sok minden – különösen a Fidesz sokak számára érthetetlen RMDSZ-barátsága – nehezíti a tisztánlátást.

Ilyenkor egyenesen jól jön, ha Ferenc fába szorult gyúrcsányféregként az égre vonít, így próbál lebeszélni minket, határon kívülieket arról, hogy – élve állampolgári jogunkkal – szavazzunk. Emberünk megveszekedett magyargyűlölete közismert: a 2004. december 5-ei gyászos emlékű referendum alkalmával ékesen be is bizonyította. Ismerek olyan nyakas székelyt, aki ezután ki is jelentette, addig nem lépik a mai Magyarország határain belülre, amíg Fletó a politikai porondon van, s ígéretét a mai napig tartja. Igaz, olyant is, aki az RMDSZ holdudvarához tartozó vállalkozóként maga nyomtatta az MSZP-nek a 2004-es referendumra összeállított propaganda anyagait. Saját emlékem is van azokból az időkből: a népszavazás elbukta utáni napon egy, a magyar ügyek iránt empátiát korábban nem tanusító román sajtós ismerősöm szinte együttérzően jegyezte meg: most már valóban bozgorrá váltál. Akkor, azokban a szomorú időkben egyvalami eldőlt: hosszú ideig nem fenyeget annak a veszélye, hogy az erdélyi magyar emberek között tömegesen hódítsanak a balliberális eszmék. Kivéve a politikumot. Az RMDSZ egykori elnöke, a költő a mai napig a magyarországi balliberális sajtóorgánumokban fejti ki véleményét. És nincs egyedül: a “szövetség” belső köreiből származó információk szerint alig lép ki egy-egy Fideszes politikus valamely terrületi RMDSZ-irodából, máris szidják, mint a bokrot. Orbánostúl, Kövérestűl, Szijjártóstúl. Természetesen kizárólag a hátuk mögött, merthogy reálpolitikusok ők…

Azóta borzongó utálattal követem a “böszme” pályájának alakulását, akárcsak az általam nem nagyon kedvelt csúszómászókét, akik fénylő, nyálkás nyomot hagynak maguk után a kövezeten. Mostani ötletével, a határon túliak szavazati jogának megvonását célzó aláírásgyűjtés  kezdeményezésével pedig egyenesen a Fidesz-KDNP malmára hajtja a vizet. Mondhatnám azt is: Isten bocsássa meg néki, nem tudja, mit cselekszik. E helyett azt mondom: köszönjük, Feri. A jobboldal, a  nemzeti, keresztény, polgári erők addig lehetnek nyugodtak – addig biztosan nyugodtak lehetnek -, amíg Te a politikai porondon vagy. Nem semmi.

Ez is érdekes

Kinek higgyünk?

Szombaton történt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egy beszédében azt mondta: Magyarország, Románia és Lengyelország …

9 hozzászólás

 1. Komolyan miért is mondjuk, hogy Gyurcsány baloldali, állandoan rugja saját maguknak az öngolokat ezekkel a hülye beköpéseivel, ez nem normális, ezzel nyomja elöre a Fideszt. Köszönjük Gyurcsány, legalább van valami haszna a kormánynak belöled.

  • Gyurcsány a legjobb fidesz ügynök!

   Megrémülve hallottam az erdélyi barátainktól, hogy ők nem fognak szavazni a tavaszon.

   Na, most Gyurcsány elintézte, hogy szavazzanak!

   • Egyáltalán nem biztos hogy minden erdélyi szavazni fog, a Fidesz-RMDSZ barátság miatt. Hogy Gyurcsány mit mond azt nagy ívben lesajnálják az erdélyiek.

 2. Milyen elszomorító,hogy ezt a gyurcsány álnév alatt szerepelő emberi lényt,pont Magyarországon tenyésztettték ki.Pedig el tudok neki jobb helyet is képzelni ahol oszthatja az észt, ami nincs neki. Például a Poklot ahol Lucifer az Úr !A középkorban- csak ránézésre- az ilyen alakokat máglyahalálra itélték.

 3. Ez nagyon így van ,ez a Gyurcsány minden hájjal megkent alak.Egyben a Büszme ,a tébolyult Néró.

 4. Gáspár Anett

  Nem tudom, nem értek hozzá, csak sejtésem van a Fidesz-kormány és az RMDSZ kapcsolattartásáról.
  Mivel azt RMDSZ eddig az erdélyi magyar pártok közül többségi mandátummal jutott be, minisztert is adott, talán általuk próbáltak, próbálnak elérni valamit a román kormányoknál.
  Az már az erdélyi magyarság felelőssége, hogy kiket és hány főt juttatnak be a román országgyűlésbe, önkormányzatokba. Talán a kormány úgy gondolkodik, hogy azokkal tartja a kapcsolatot, amelyik pártra az erdélyi magyarság szavazó többsége voksol.

  • Az erdélyi magyarok nem igazán szavaznak az RMDSZ-re mert az elmúlt közel 30 évben semmit sem tudtak felmutatni, ezért aztán minden választáskor, épphogy bejutnak a parlamentbe, pedig, ha minden magyar rájuk szavazna, akkor komoly tényezővé válhatnának. DE sajnos az RMDSZ képviselőinek sokkal fontosabb a saját zsebe, mint a választóik. Én már évek óta nem szavazok rájuk. Sokkal inkább kisebb magyar pártokra.

   • Egészen mást tapasztaltam,amikor ott jártam a gyalázatos népszavazás utáni nyáron.
    Az rmdsz-t sztárolták még akkor is ott és ahol beszéltünk az emberekkel,szállásadóinkkal.

 5. Pataki Janka

  Apolitikus téved.
  A FIDESZ nem az RMDSZ oldalán áll. A FIDESZ annak az oldalán áll, akiket maguk a romániai magyarok többsége választ. És azért teszi ezt, mert az egyetlen lehetséges út a kivülrekedt magyarok támogatására.
  Ha nem ezt tenné, akkor joggal mondhatnák hibának azok, akik itt e miatt fanyalognak, hogy a FIDESZ önkényesen válogatja meg a partnerét. Nem a FIDESZ választja.

  A FIDESZ erdélyi partnerét maguk az erdélyi magyarok jelölik ki a romániai választások során.
  A balliberális oldalon pedig teljesen mindegy, hogy Gyurcsánynak vagy akárminek hívják az illetőt, Ugyan az a pártszövetség, ugyan az a magyargyűlölet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.