Jelentés Pandémiából

Románia ideiglenesen felfüggeszti az oltást a kifogásolt vakcinával és karanténba helyezi az AstraZeneca „problémás” szállítmányából maradt dózisokat. Az intézkedésre azután került sor, miután összesen 22 olyan esetről érkezett jelentés, amikor vérrög képződött a beoltottak szervezetében. Ez idő szerint már tízre emelkedett azon országok száma, ahol felfüggesztették az említett vakcinával való oltást. Ennyi a tulajdonképpeni hír.

Viszont a körülmények, amelyek a sztorit övezték, nos, azok nem mindennapiak. Mert hogy az AstraZeneca „problémás” dózisainak kivonását megelőzően az oltáskampányt irányító orvosezredes még tagadta, hogy az ominózus szállítmányból Romániába is érkezett volna. Hogy néhány órával később kiderüljön, Románia 81 600 dózist kapott, ebből 77 049-et már fel is használtak, így már csak a fennmaradt 4 200 adagot kellett ideiglenesen karanténba helyezni.

Miközben tombol a járvány – hogy milyen súlyos a helyzet, a hatóságok intézkedései mennyire hatékonyak, arról egymásnak ellentmondó információk keringenek -, olyan borzalmas esetekről tájékoztat a média, ami teljesen lerombolja az egészségügyi ellátórendszer iránti még megmaradt bizalmat. Legutóbb éppen az botránkoztatta meg a társadalmat, hogy milyen embertelen módon kezelik a lélegeztetőgépre kapcsolt súlyos betegeket. Az érintettek – mi mást tehetnének – a „protokollra” hivatkozva hárítanak. Mossák kezeiket.

Közben egyre másra derül fény az orvosok, hogy körültekintően fogalmazzak: nem megfelelő hozzáállására… Magyarán: gyilkos nemtörődömségére. Amelyek feltehetőleg a marosvásárhelyi Benedek István orvosprofesszor halálát is okozták. Az egykori kiváló hematológus családja eldöntötte: szembeszáll a „rendszerrel”, kideríti, mi is történt valójában. Amihez – normális körülmények között – joga lenne… Ismétlem: normális körülmények, azaz jogállami keretek között.

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Hogy is van ez?

Olvasom, mekkora elégtétellel, örömmel, elégedettséggel nyugtázták egyesek,  hogy Brassó városvezetése úgy döntött, hogy a Cenk …

7 hozzászólás

 1. Jáger László

  Nálam az oltási hajlandóság továbbra sem változott!!
  Maradt továbbra is 0!!!
  Másokat azért biztatok ,hogy oltassák magukat….
  csak ennyi
  Barátilag
  J.L.

 2. Totális, mesterséges kialakított káosz uralkodik a világon, aminek nem lesz vége. Az emberek tönkretétele a cél, ilyenkor a józan eszünkre kell hallgatni és cselekedni.
  (Ki ez a sötét tekintetű alak a fotón? Rossz ránézni!)

 3. Jáger László

  Lhunyt 1 fiatal tanárnő miután beoltották AstraZeneca vakcinával……
  Nem az első eset!!!???…
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

 4. Ki a fasz ez a Jáger László? Magyar vagy? Mert írni nem tudsz magyarul! Szégyen!

 5. Jáger László

  Csak 1 secundumra…..
  Én vagyok én,te vagy te!!
  Ki a hülye én vagy te?
  Ez ilyen 1XŰ kérdés!!!???
  barátilag
  J.L.

 6. Na-akkor a romàn vezetésnek több esze és gerince van mint az önàmito öndicsérö szolgalelkeknek.

 7. Én is halottam közvetlen ismerősöktől, hogy megreggelizett egy férfi és félóra múlva meghalt, a másik eset egy nő megivott bögre vizet és kis idő múlva meghalt, hogy tanárnő volt-e ezt nem tudom! Jó lenne értelemmel közeledni egy témához, gondolkodni, gondolkodni jáger úr, persze , ha nem sikerül, azért nem a társadalom a hibás. Jáger én nem oltatom be magamat, másokat biztatok, tipikus tudat hasadás!
  Minden esetre, ha nem írna ide többet, akkor tudjuk, hogy utolérte a végzete c ovid képében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük