McCain szenátor aggódik

Az amerikai szenátus tagjai, John McCain és Christopher Murphy a román miniszterelnöknek címzett levelükben aggodalmuknak adtak hangot a korrupcióellenes ügyészség, a híres-hírhedt DNA vezető ügyészének leváltása miatt.  Az „illusztrisok” augusztus 2-ai keltezésű, a hét elején nyilvánosságra hozott levelükben a korrupcióellenes küzdelem sorsa miatt aggódnak, mint akik számára a menesztett ügyész, Kövesi lehetett a siker egyetlen garanciája.

A levélírók elismerik ugyan, hogy az igazságszolgáltatás minden ország belügye, de jó amerikai szokás szerint „felkérik” a kormányt, hogy ne visszakozzon a korrupcióellenes küzdelem terén. „Kövesi asszonynak az ügyészség élén betöltött vezető szerepét az egész világon Romániának a korrupció felszámolása érdekében tett elkötelezettsége bizonyítékaként értékelték. Az ő menesztése, valamint a közelmúlt igazságügyi reformjai és bizonyos korrupciós bűncselekmények dekriminalizációjára vonatkozó javaslatok aggodalomra adnak okot az Ön által vezetett kormány az irányú szándékaival kapcsolatban, hogy bűnvádi eljárást kíván folytatni a pénzügyi bűncselekmények, és felelősségre kíván vonni magas rangú tisztségviselőket” – áll a levélben. A Republikánus Párt arizonai, illetve a Demokrata Párt connecticuti politikusának nyilvános aggodalmaskodása szinte igazolja a nyilvánosság előtt már többször emlegetett gyanút, hogy a DNA kegyvesztett egykori vezére Washington embere volt, a Clinton-féle amerikai külügy támogatásával került pozícióba, s az ők érdekeit szolgálta.

Távol áll tőlem, hogy a román posztkommunisták – ne feledjük: Ion Iliescunak, az 1990-es fekete március, a marosvásárhelyi magyarellenes pogrom legfőbb értelmi szerzőjének és támogatójának a pártja – híve lennék, de ez esetben szinte egyértelmű, hogy könnyen találni mentő körülményt számukra. Elég, ha csak az amerikai szenátusi héják egyikének számító neokon McCain személyére gondolunk. A 2008-as elnökválasztáson alulmaradt szenátor köztudomásúlag nem tartozik az Orbán-kormány hívei közé. McCain közvetlen szerepet vállalt a Majdan megszervezésében, Ukrajna destabilizálásában, gyakorlatilag széthullásában is. Ebből következően számunkra nem lehet vitás: akit McCain támogat, akiért kiáll, az biztosan nem a jó oldalon áll.

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Arafat

Ha leírom az Arafat nevet, a magyarországi olvasók zöme – már akik emlékeznek még a …

2 hozzászólás

  1. Vigyázz Ábel! Jelenleg ugyan mekk káin a neve.de ezt sem jobb,mint a Bibliában szerepelő.

  2. Tudhatjuk, az a legaggasztóbb a fenti cikk említett tényeire figyelemmel, hogy az AEÁ a világunk egyik vezető hatalma.(!!!) És ennek a hatalomnak nem csak egy olyan “agytrösztje” van, mint Jhon McCain. Olykor arra kell gyanakodnunk, hogy a rövidlátás, a tájékozatlanság, a primitívség, a butaság mai világunkban az értelem fölé kerekedett. Vagyis kétes értékű, egyben nagyhatalmú emberek kezébe került a jövő. Mi lehet a reményünk tartalma?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük