Majdan-kísérlet Bukarestben – ezt még gyakorolni kell

Hetekig tartó előkészítés után, amiből a leglátványosabban a média vette ki a részét – a színfalak mögött történtekről legfennebb sejtéseink lehetnek – péntek este megtörtént a román diaszpóra bukaresti tüntetése. Hogy mit akarnak, mi ellen (vagy mellett) tüntettek a kenyerüket külföldön keresők, nos, az nehezen megfogalmazható. Hogy mennyire érdeklik a diaszpóra tagjait a román belpolitika történései, arról csak annyit: kimutatták, a legutóbbi elnökválasztás második fordulója alkalmával mindössze 10 százalékuk tartotta fontosnak, hogy leadja szavazatát. Általában a hatalom ellen szokás tüntetni, ez történt ezúttal is. Az igazsághoz tartozik: a posztkommunista PSD általában nem a szívük csücske.

Az is nyilvánvaló, hogy a 2016-os parlamenti választásokon súlyos vereséget szenvedett román jobboldal azóta sem volt képes rendezni sorait, mára teljesen szétesett, érdekérvényesítő ereje alig, ami a jövő évi államelnök-választásokra való tekintettel komoly aggodalmakra adhat okot az újrázni kívánó Iohannisnak és támogatóinak. Amely támogatókat elsősorban a jelenlegi brüsszelita politikusok, Merkellel az élen, valamint a Soros-féle NGO-k között kell keresni. Mindenesetre nem árt figyelembe venni, hogy a román ellenzék – sokan a Iohannis irányítása alá tartozó titkosszolgálatokat is ide sorolják – jelenlegi állapotában képtelennek tűnik egy Majdan-szerű akció sikeres megszervezésére, lebonyolítására. Ezért nem kizárt, hogy mások is belefolynak a történésekbe.

Geopolitikai térbe helyezve a történetet: Románia mindenkor is komoly érdekek ütközési pontja. Legyen bármely szövetségi rendszer tagja, állhatatlansága, megbízhatatlansága okán mindenkor a leggyengébb láncszemként tekintenek rá. S ekként is viseltetnek iránta. Főleg azok, akiknek elsősorban érdekeik vannak, semmint barátai. Gyaníthatóan valami hasonló történet zajlik a háttérben jelen pillanatban is, amelyhez a román békés és kevésbé békés tüntetőkre pusztán a statiszta szerepet osztották. A konkrét események, pontosababban: az eldurvult , erőszakba fulladt pénteki tüntetés kapcsán folyik az egymásra mutogatás a román illetékesek részéről. Az ellenzék a hatalmat vádolja az erőszak miatt, és vice versa. Hol az igazság, azt talán soha nem tudjuk meg. Amikor e sorokat írom annyi biztos: folyt. köv.

Hogy végül sikerül-e a kormánybuktatás, azaz sikeres lehet-e a bukaresti Majdan-kísérlet, az ebben a pillanatban igencsak kérdéses. Majdan talán.

Ui. Hogy miként vélekedik minderről az RMDSZ, arról közel huszonnégy órával az események után sem tudni semmit. 

Ez is érdekes

A politikai borbolyizmusról

Új fogalom született: a politikai borbolyizmus. Elismerem: nem valami tudományos meghatározás, de úgy vélem, annál …

4 hozzászólás

 1. A PSD jól kalkulál: amíg amcsiktól vesznek fegyverrendszereket és adnak át támaszpontokat, semmiféle színes forcsi nem lesz.

  • ..és ha a ruszkik lekoppintják a színes amcsi módszert, akkor sem ?
   ______________
   Ugyebár a derék yenkik az atomfegyverröl is azt képzelték, csak ök tudják megépíteni
   (ha ragaszkodunk a történelmi valósághoz akkor a yenkik csak finanszírozták, tervezni nagyrészt zsidó tudósok tervezték).

   Aztán kiderült – legkésöbb amikor az elsö szovjet kisérleti atombomba robbant , hogy elszámolták magukat.

   Azóta belépett a klubba Franciaország és Nagybrittania (nemsokára Kis), India, Kína, Pakisztán és ejsze Izrael meg È-Korea is

   • Rakovszky István

    És ha a csoport vezetője nem volt jelen, akkor egymásközt magyarul beszélgettek‼
    Jó lenne, ha egy pár morzsát, pár tonnás atom ágyútölteléket kapnánk fizetésként, hogy egyet Brüsszelben az EU épűlete alatt lehesen felrobbantani, így Európát megint egyensúlyba helyezni‼

 2. Rakovszky István

  Soros (schwartz?) azért haragszik Orbán Viktorra és Hazánkra, mert azt szerette volna, hogy Orbán Viktor 1989-es bátor, szókimondó beszéde után a munkásőrség közbelép és jonnek a szovjet csapatok. Vagyis az volt a Majdan-szerű puccsok első kisérlete‼
  De a kormány és Gorbacsovék nem ültek fel a “provokálás”-nak és nem lett polgárháború, vérfürdő. Orbán pedig nem báb hanem egy hazafi, akit Soros nem tudott megtéveszteni. Jól átlátta a spekulánst, így a dög nem tudta fillérekért rátenni a kezét a nemzeti vagyonra.
  Ahhoz pár évvel később Gyurcsányék segítették hozzá. Ezért is kussolt az EB/EP a szabályok akkori megsértése miatt‼
  Most Bostonban kéne egy nem-békés tüntetés Sorosék palotája előtt, mejd benne, hogy Sorors Wallenstein-szerűen távozzon az épületből, de ne egy trágyadombra, hanem kemény betonra essen‼

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.