Magyarország meghódítja Erdélyt!

A fenti hangzatos címmel közölt szokásához híven tendenciózus cikket a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap keddi számában. Az Orbán-kormány, az FK Csíkszereda és Sepsi OSK után, újabb csapatot hoz létre Romániában – folytatódik a cím. Az említett két székelyföldi kisváros után, most a jelentős hagyományokkal rendelkező Marosvásárhely lehet a magyar terjeszkedés célpontja, legalábbis ott támaszthatják fel a hosszú ideje halódó labdarúgást, horribile dictu: magyar állami pénzen – kongatják a vészharangot a szenzációhajhász bukaresti újságírók. A cikk állítása szerint az Orbán-kormány azt követően döntött a marosvásárhelyi labdarúgás támogatásáról, hogy – két évtized után – tavaly szeptember óta ismét magyar polgármestere van a városnak.

A szerzők – merthogy hárman jegyezték a cikket – végig focicsapatokat említenek.  Pedig azt magukat tájékozott médiamunkásoknak tartó firkászokként tudniuk kellene, hogy sem Csíkszeredában, sem Sepsiszentgyörgyön nem magát a felnőtt csapatokat, hanem az infrastruktúra fejlesztését, valamint az utánpótlásnevelést támogatják anyagilag. Dehát, amint azt megszokhattuk,  kicsire nem adnak a bukaresti sajtósok, ha magyarellenes hangulatkeltésre nyílik alkalmuk. Köztudomású, a román sportújságírók magyarellenesség tekintetében igencsak kiemelkednek társaik közül. Ez esetben közvetlenül nem mondták ki neheztelésüket, csak sugallták, hogy itt valami gyanús mesterkedés folyik a háttérben. Ahonnan már csak egyetlen lépés annak kimondása, hogy viszik Erdélyt.

Érdekes visszhangot váltott ki a cikk, különösen a közösségi oldalakon megjelent kommentek tanulságosak: van, aki üdvözli az erdélyi labdarúgás magyar állami támogatását, van, aki szemet hunyna fölötte, azzal a feltétellel, ha a román állam is létrehozna csapatokat például Magyarországon, de olyan is van, aki egész Erdély gazdasági irányítását rábízná Orbán Viktorra, míg másoknak – nyilván a román liberális média fogyasztóinak – csak a magyar támogatás kellene, az „Orbán-féle diktatúra” már nem.

Mindeközben a román futballhuligánok által előszeretettel ismételt „Ki a magyarokkal az országból!” rigmus mára megszokottá vált a stadionokban, de újabban a pandémia elleni védekezés céljából bevezetett megszorítások elleni tüntetéseken is el-elhangzik már. Anélkül, hogy az Asztalos Csaba által vezetett illetékes szervezet kifogásolná, vagy netán büntetné.

 

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Politikai sárdobálás a járványkezelés örvén

Legutóbb arról számoltam be, hogy már senki sem bízik az egészségügyi miniszterben – leszámítva az …

15 hozzászólás

 1. Jáger László

  Csak 1 a baj…
  Erdélyben folyamatosan csökken a magyarok száma
  Mára alig 700 ezer fő felett lehet számlálni őket…
  Elvándorolnak,+halnak,beolvadnak…..
  Na és kevesen születnek…..
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

  • Szentgyörgyi László

   Javaslom, kezdje újra a számlálást!
   Bár való igaz: egyre kevesebben vagyunk.

  • Lászlókám
   Nem tudom, hogy te honnan vetted ezt a számot, de nagy hülyeséget írtál. Minimum a duplájával számolj, mert akkor leszel a tények közelében.

 2. Ezt is szétverik, mint a magyar focit.

 3. Ciccio Caputo

  Remelem ebben az eletemben megtortenik, hogy Szekelyfold legalabb autonom lesz. Igy kell lennie. Mindenkit eler elobb-utobb a vegzete. A bocskorosokat is. Mar megtortenhetett volna eddig is, sokkal tokosebb politikaval.

 4. Jáger László

  Én nem számoltam + Erdélyi magyarok lakosságát,csak következtettem!!
  Miből következtettem!!???
  Hát a választási részvételből és a leadott szavazatok számából és arányából…
  Különben is a népszámlálás nem az én feladatopm!!
  Legyen az a hatóság dolga!!!
  Ha majd ők +számlálják azt én Lfogadom……..
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

 5. angelblind652

  Jáger! Eltévesztetted a házszámot, ez nem a libsi oldal.

 6. angelblind652

  Mit moderálsz ezen az egy soron?

 7. angelblind652

  Le vagyok tiltva? Moderátorkám?

 8. angelblind652

  Csak ez a Jáger szólhat hozzá???

  • Pöcsédy oszkár

   Itt a Jágeren, meg egy,két “comme il faut” fazonon kívül mindenkit lemoderálnak. Ez még a pesti srácoknál is …rabb.

 9. Folyamatos moderálás alatt vagyok, Szentgyörgyi “Szekus” elvtárs? Vajon miért?

 10. Stolverk Frigyes

  pupák

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük