Kecskére a káposztát

Nem mondok újat, amikor kijelentem: Románia a korlátlan lehetőségek országa. Ha elegendő pénze és megfelelő kapcsolatai vannak az embernek, itt nincs lehetetlen. Ezért is van az, hogy tele az ország hamissággal: itt funkcionális analfabéták jutnak doktori címhez, semmihez sem értő professzorok „oktatják” a fiatalságot, de még arra is volt példa, hogy orvosként „praktizáltak” olyanok, akik csak fényképről láttak orvosi egyetemet. Hogyan lehetséges mindez? A korrupció által.

A jelenség elterjedésének bonyolult (vagy mégsem?) történelmi és társadalmi okait sokáig lehetne boncolgatni. Mi maradjunk annyiban: itt már az újszülött is mintha a génjeiben hordozná, a mindenkori társadalmi környezet pedig szinte melegágya a korrupciónak. Caragiale óta, aki irodalmi munkássága során kiválóan ábrázolta, illetve figurázta ki kora velejéig romlott társadalmát, lényegében nem változott semmi, főleg a Dimbovicza partján nem. Élete végén maga az író is a berlini emigrációt választotta. Kíváncsi lennék: a rendszerváltás utáni Romániában vajon meddig bírta volna?

Az eddigiekből is kitűnhetett: Románia bizony nem a korrumpálhatatlan fehérlovas álomlovagok világa. Ezért is tűnik, legalábbis a naivok számára  érthetetlennek, hogyan lehetséges, hogy egy ilyen országból származó politikusra – ügyészi kvalitásait sokan vitatják – bízzák az EU frissen felállítandó intézményének, az Európai Ügyészségnek a vezetését.

Hadd soroljak fel néhányat a Laura Codruta Kövesi szakmai és erkölcsi rátermettségét vitatók legfőbb érvei közül:  a most már bíróság által is megerősítetten szekus besúgó és ügynök Basescu juttatta pozícióba, a korrupcióellenes ügyészség élére, amelyet aztán kiszolgáltatott a titkosszolgálatoknak, amely szolgálatokkal karöltve az éppen preferált politikai és gazdasági körök pillanatnyi érdekei szerint hurcolta a meg a vetélytársakat. Koncepciós perek sokasága fűződik a nevéhez, szakmai hozzáértését – pontosabban annak hiányát – illusztrálják, hogy korábban ügyészként állítólag egyetlen jelentős periratcsomót sem állított össze, sőt a doktoriját is plagizálta. Ennek ellenére – a liberális média hathatós támogatásával – az EP egy jelentős részének kedvenceként évekig dacolt az éppen regnáló szoci kormányzattal, valamint a elemi jóérzéssel. Jelenleg éppen bűnvádi eljárás folyik ellene.

Adódik a kérdés: akkor miért e ragaszkodás Kövesi személye iránt? Pontosan nem tudni, de sejthető, hogy az európai balliberális erők kinevezésével  honorálják Románia valamely – korábbi vagy jövőbeni – szolgálatát… Abból kiindulva, hogy kik is azok, akik kinevezése mellett a leginkább kardoskodtak, világosan látszik, kik lehetnek azok az erők, akik számítottak, számítanak Bukarest kollaborálására.

Úgy fest, Kövesi kinevezésével az EU a román kecskére bízza az uniós káposztát. Még szerencse, hogy a magyar kormány már korábban elzárkózott az európai ügyészi intézményhez való csatlakozás gondolatától.

 

 

Ez is érdekes

Ha a zsidókét lehet, az erdélyi magyarokét miért nem?

  Nem tudtam, mi hiányzott még a boldogsághoz, de amióta megjelent a hír, hogy a …

6 hozzászólás

 1. Jáger László

  Azkor most mit lép polt p
  mert az orbán nem csatlakozik az EU-i ügyészséghez!!
  Maga akarja +szabni a vádat annak jogi alapjait !!???
  Kínos lenne ,ha tévedne!!!???..
  Félnek a korrupciótól!!??..
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

  • zolatiguszti

   Lacika miért, EDDIG HOGY VOLT az elmúlt 2500 évnyi Európai jogfejlődésben? NEM AZ ÜGYÉSZ SZABTA MEG A VÁDAT?
   Tudod mi az ügyész másik neve régiesen Lacika? KÖZVÁDLÓ.Meglepő mi?
   Ez már csak így szokás szuverén országokban, hogy szaladoznak rögtön egy birodalmi segghez tanácsot kérni.

   • zolatiguszti

    Mámint hogy nem szaladoznak …..

    • zolatiguszti 2019-09-25 : 12:47 “Mámint hogy nem szaladoznak …..” Briliáns ZOLATI beírása! A fontos az, hogy JÁGER és ZOLATI jól szórakoznak egymással. Láthatóan egyik sem ért semmit a fenti cikkből. Képtelenek a valóság nyomába eredni.

     Ami a legviccesebb, hogy balos, liberális, globalista politika heveskedő hívei mindig “megtalálják” Polt Pétert, és belerúgnak egyet kettőt, mert Őt Orbán nevezte ki 9 évre. (Magam azt sem zárom ki, hogy ezt a kinevezést Megbánta Orbán. De ez már csak késő bánat lenne…
     Magam Polt Péter tevékenységéből leginkább olyan esetekre emlékszem, amikor MSZP-SZDSZ-es politikusok és e két párthoz “kötődő” üzletemberek az elkövetett bűneiknek könnyű “bűnhődését” az ügyészség töketlenkedésének KÖSZÖNHETI. Azt persze nem lehet eldönteni, hogy a töketlenkedés (hiányos vád, alacsony büntetés kérése, stb.) szándékos volt-e. De ez nem is fontos! A fontos az, hogy a ballib-globalista bűnözőknek valójában, normálisan MAGASZTALNIUK kellene Polt Pétert! De e helyett “hálából” inkább köpködnek rá. (Úgy viselkednek, ahogy a régi jó kommunistáktól megtanulták.)
     SZENTGYÖRGYI írása igazán rendben van.
     Úgy tűnik annyira beszédes a román “Kövesi” (leány nevén: Laura Codruța Lascu) jellemzése, hogy JÁGER és ZOLATI is szellemi zátonyra futott az olvasása miatt.

 2. Kétségtelen a hasonló a hasonlónak örül, a leköszönő brüsszeli elit kiválasztotta kiszolgálóját és benyomta az új vezetés belső körébe.
  Laura Codruta Kövesivel szembeni elvárás nyilván ugyanaz, mint romániai protektoráé, kiszolgálni az éppen preferált politikai és gazdasági körök, álcivil és lobbi szervezetek érdekeit.

 3. csakafidesz

  Románia.. Nagyváradon végtelen sor volt a vasúti pénztárnál anno a hetvenes évek végén. Akkor azt mondta valaki nekem, hogy legyen 100 lei a zsebemben, ha jön a kalauz. Nos a tengerpartig elég volt.. A kalauz szívesen fogadta, ugyanis nem volt rányomtatva Ceausescu képe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük