A Bodu-jelenség

Mottó: Ments meg uram a barátoktól, az ellenséggel elbánok magam.

Hétfői a hír, hogy Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, a román kormány egyik miniszterelnök-helyettese Sebastian Bodu román politikust, Traian Basescu egykori államfő volt párttársát választotta munkatársául államtanácsosi minőségben. Úgy látszik Bodu a nélkülözhetetlenek szűk csoportjába tartozik, hisz január 12-én történt felmentéséig az előző kormányfőnek, Ludovic Orbannak az apparátusában is részt vett, szintén államtanácsosi rangban.

A határozatot hétfőn tették közzé a Hivatalos Közlönyben, azt követően a román hírügynökség is beszámolt a kinevezésről. Nem úgy a fősodratú erdélyi magyar média – az RMDSZ pártlapjai, valamint a Fidesz gazdasági holdudvarához tartozó „médiabirodalom” orgánumai – a mai napig mélyen hallgatnak róla. Pedig emlékszünk még, mekkora volt a felháborodás, nemzetárulózás – és joggal –, amikor a Momentumos politikusok a román testvérpárt (USR-PLUS) mellett kampányoltak.

Az erdélyi magyar média a jelek szerint nem tud mit kezdeni Kelemen Hunor lépésével. Arra, hogy esetleg azt sugallták neki, netán parancsba kapta volna, hogy elhallgassa, gondolni sem merek… Miközben bő lére engedve számol be az RMDSZ-eseknek „kijárt” újabb államtitkári, államtitkár-helyettesi kinevezésekről, a Bodu-ügyről mélyen hallgat.

Pedig jó volna eldönteni: Bodu állt be az RMDSZ zsoldjába, vagy az RMDSZ valaki máséba?

Ez is érdekes

Sokan vagyunk vagy kevesen?

Még mindig a romániai népszámlálásról, pontosabban a magyarságnak az előzetes adatokból kiolvasható vészes fogyásáról cikkeznek …

3 hozzászólás

 1. testképtudatos izomszag

  Közel 10 éve tudjuk, hogy Kelemen Hunor a román hadsereg ezredese.
  https://mandiner.hu/cikk/20120704_kelemen_hunor_a_roman_hadsereg_ezredese

  Ez megadja a választ az utolsó kérdésre.

  • Kocajogász

   Kelletlen Hunyor UGYANOLYAN büdös palesztinai tojásfejű, mint másik 11 (millió). Ebben a minőségében lett ezredes IS, meg minden egyéb más IS, hogy Adonáj tömné vissza abba a likba valamennyit, ahonnét kiesett.

   Mi annyival vagyunk lemaradva, hogy Szegedi Chábád állítólag nem is tudta, hogy büdös palesztin, mert nem nézegette a nagymamikája tetovált hónalját (??!!??), Luk-Ácsy Kata viszont az első perctől palesztin szakos közösségszervező IS volt, és így lett az antalllista MDF, majd a KERESZTÉNY és demokrata néppárt tajga. A többi ószövetségi innen-onnan (Kanadából, Frankhonból mittomén) betelepült EGYBŐL a megfelelő pártba ült bele, ha nem volt ilyen, szervezett magának/szerveztek nekik.

 2. Regénybe illő lehet e kinevezés háttere.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.